Widok

Kołyska dla dziecka - Wasze opinie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Chcialabym kupic kolyske na pierwsze miesiace zycia malenstwa,ale nie mam pojecia jaka,chcialabym,aby byla na kolkach,zeby mozna ja bylo przemieszczac po calym mieszkaniu,no i najlepiej aby nie miala bardzo duzo materialu,a najlepiej byla dosc przewiewna.Moze mozecie cos polecic z wlasnego doswiadczenia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja miałam kołyske firmy Mothercare. Byłam z niej bardzo zadowolona, córeczka zreszta tez bo uwielbiała w niej spac. Marcysia urodziła sie w sierpniu w najwieksze upały wiec kosz nam sie bardzo przydał i napewno nie było jej w nim gorąco.Nie była na kółkach ale bardzo łatwo sie ja przenosiło z pokoju do pokoju. Kosz zdejmowany i na zmiane materiał. Byłam z niej bardzo zadowolona bo w nocy miałam mała na wyciagniecie reki i czasem jak sie przebudziła i płakała to wystarczyło przez sen ją bujac :) Polecam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja też kupiłam Madzi kołyskę, ale nie chciała w ogóle w niej być :(
hej ja mam kołyske Gluck sosnowa,na kółkach i powiem ze rewelacja,na poczatek zamiast łóżeczka ,mozna pobujac ale zadko to robie,spokojnie starcza na te 3-4 m-ce ,i zajmuje mniej miejsca,zrobiona jest ze szczebelek tak jak łóżeczko wiec przwiewna jest,
My kupilismy taką: http://allegro.pl/promocja-first-years-kolyska-lozeczko-nosidlo-5w1-i1508866758.html i jestesmy na razie zadowoleni.

Kółka chodzą cichutko i bez zastrzerzeń. Kołyska ma wibracje, melodyjki (nie takie wkurzajace) i jako jedyna ma też funkcje przewijaka, co ardzo nam ułatwi sprawę na tych kilka miesięcy kedy to dziecko bedzie w pokoju z nami.
my mielismy dla Mrysia Coneco Simplicity...sprawdziła się w 100%
urzedował w niej 4 miesiące-wtedy go przenieślismy do pokoju Misi do łózia
w nocy stawialam ją w sypialni a w dzień w dużym pokoju a nawet na balkonie
wiper, to ja mam do ciebie pytanie... czy taka kolyska jest bezpieczna jesli w domu znajduje sie drugie, male i ruchliwe dziecko? ja chcialabym wlasnie kupic jakas kolyske, ktora posluzylaby maluszkowi tak do 3mca zycia, zeby w nocy filip nie byl wybudzany przez ciagle budzacego sie malucha...tylko boje sie, ze moj synek uwiesi sie u takiej kolyski i ja przewroci...
U nas nie sprawdziła się.
Janek stawał często na tych płozach i zaglądał do Jacusia;)

Ale co do praktyczności- ta kołyska to u nas taki zbędnymebel się okazał, jakaś taka niewykorzystana do końca, bujać nie lubię dzieci- więc bujanie odpadlo.
Jeżdzenie kołyska po całym domu- też nie dla mnie, zaraz sajgon się robil gdzie jej nie postawiłam.
Mało nie kosztuje, więc jak ktoś chce kupić nową na 4 m- szkoda kasy!
Ja kupiłam używaną, więc nie rozpaczałam.

Do tego ten "materacyk"- niw pięć ni w dziesięć. Słabo twardy, gabka jakaś.Lipa.

Z plusów- uroczy widok:)
Mieliśmy typ Coneco Simplicity, w kratkę.
Ania1979 a nie chcesz sprzedać? ;)
Ja będę miała do sprzedania kołyskę pod koniec miesiąca :) Coneco Simplicity image
Pod koniec miesiąca kwietnia :)
mamoFilipa...u nas nie było problemu...Miśka parę razy staneła i zaglądneła ale skutecznie wybiłam jej to z głowy i później sie nie interesowała

ja w sumie nie korzystałam z żadnych bajerów...no czasem z wibracji bo Mryś lubił
dla mnie najwazniejsze były jej rozmiary-do sypialni łóżeczko ani tradycyjna kołyska by się nie zmieściła
no i jej mobilność...tak jak napisałam wyżej w nocy w sypialni w dzień w dużym pokoju-nic nie było porozwalane bo pieluchy czy chusteczki miałam na tej półeczce

gdybym miała większa sypialnię to bym nie kupowała kołyski tylko przejechała łózeczkiem na te pierwsze miesiące a tak to dla nas było idealne rozwiązanie

a co do materacyka...cienki to racja, dlatego ja go obwinełam takim nieprzemakalnym puchatym podkłądem i na to jeszcze nałożyłam swoje przescieradełko i było super mięciutko :)
My tez mielismy coneco simplicity, Kasia spala w miej do 6 tyg. Spala bardzo zle wiec przenieslismy ja do lozeczka i spi o niebo lepiej. Moze dlatego ze jest w drugim pokoju i nasze ruchy jej nie budza. Za to kolyska przydaje sie w ciagu dnia na krotkie drzemki. Na wibracjach spi okolo 15 minut, odlozona do lozeczka budzila sie po minucie. Generalnie polecam wszystko z wibracjami, na bujaczku z wibracjami tez zdarza sie jej zasnac :)
http://allegro.pl/promocja-kolyska-2-w-1-niebieska-i-rozowa-i1525441180.html

taka kolyske kupilismy naszemu malemu, w zestawie sa zarowno niebieskie jak i rozowe dodatki wiec mozna sobie dowolnie przekladac :)

kolyska to strzal w 10!!! fakt, ze starczyla tylko na 3 miesiace ale naprawde polecam :):) trzymam kolyske w razie drugiego dzieciatka :)
Marta- naszą już odsprzedałam koleżance;/

Pozbyłam sie jej po zaledwie miesiącu!
dziekuje bardzo za opinie:)
Po swoim przypadku, odradzałabym kołyskę.. :) jest pomocna ale.. uważaj by nie przyzwyczaić maleństwa do niej.. Bo ja niestety tak zrobiłam i miałam nie wesoło.. :)
Sałatka super ta Twoja kołyska, dla mnie duzym plusem jest to ze mozna z niej zrobic przewijak

Cześć,
Słyszałam bardzo dużo pozytywnych opinie o kołysce dla dziecka marki dreamer możesz podejrzeć w linku poniżej i sobie o niej poczytać.
https://utulisie.pl/pokoik-dziecka/280-kolyska-dreamer-simple.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja też jestem za tradycyjnym łóżeczkiem. Mój synek bynajmniej takie będzie miał. Kupiłam mu jeszcze w luna dream śpiworek, który jak coś mogę wykorzystać jako kołderkę. Potem jak będzie większy też mogę go nadal używać nawet jako mate do zabawy.

Kołyskę dla swojej córeczki zakupiłam w sklepie https://tweeto.pl/lozeczka-kolyski-dzieciece . Kołyska jest naprawdę śliczna, i do tego wygodna, córeczka przesypia w niej całą noc

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry