Widok

Kombinezon Tchibo - pomóżcie proszę :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny znalazłam w necie kombinezon który bardzo mi się spodobał, ale na tej stronce widnieje info, że rozm. 86 i 92 są już wykupione:(( Czy orientujecie się może czy gdzieś jeszcze mogłabym taki dostać?? Chodzi mi o taki: http://www.tchibo.pl/Chlopiecy-kombinezon-zimowy-p200020409.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kombinezony tchibo mają to do siebie że znikają w moment:)
poszukaj z drugiej ręki (allegro...) ale będzie kosztował co najmniej tyle samo co nowy
rudziaczku a czy te kombinezony naprawdę są warte swej ceny? Bo właśnie przeglądam na allegro, ale ceny (nawet używanych) są koszmarne ( ok.200 zł.)
ludzie wariują z tymi cenami ;)

na forum można kupić używkę za ok 100zł ;) (80-130zł)
Ale właśnie zastanawiam się, czy te kombinezony rzeczywiście są takie super? Ktoś je może miał i może polecić?
Alda, a ile wzrostu ma Twój synek?
Od dawna czaję się na taki kombinezon, ale chyba bedzie za duży na mojego, a rozmiar mniejszy za mały :P. Ma teraz 81cm
ja tez nie kumam teo szału na ta firme.
image
miranda mój ma rok i 9 m-cy i nosi rzeczy na 86 cm i tak myślę, żeby mu kupić ten 86/92, bo zima z pół roku może potrwać...Słyszałam, że rozmiarówkę mają dość zawyżoną..Bo tem 92/98 będzie pewno zbyt duży :)
ja miałam w zeszłym roku dla synka tchibo i 2 inne (rozm 68/74) i na tą zimę kupiłam tylko tchibo (udało mi się na przecenie kupić) i będę czatować na ten z tegorocznej kolekcji-czyli będę miała na całą zimę 2 kombinezony i tylko tchibo. dla mnie warte tej ceny i warte ceny 2 razy wyższej
Znalazłam na allegro używany za ok. 150 zł. ( z kolekcji zeszłorocznej) i chyba się na niego zdecyduję...Podobno stan bdb.
niestety nie ma rozmiaru 92/98 ;) gdyby był - taki bym kupiła ;)

a musiałam wziąć 98/104 ;) jest duży :) najprawdopodobniej jeszcze za rok będzie dobry :]

uparłam się na ten kombinezon, bo podoba mi się możliwość spięcia spodni i kurtki i otrzymania kombinezonu jednoczęściowego ;) w zależności od potrzeb :]
AgusiaGda a na który kombinezon się zdecydowałaś? Wiecie może gdzie w Gdańsku jest sklep Tchibo i czy jest może w Fashion House lub na matarni?
AgusiaGda a ile cm wzrostu ma Twój synek? Bo ja właśnie ciągle myślę nad rozmiarem który mam wziąć.
Alda ,sa warte swojej ceny ,nies grube ,niekrepuja ruchow dziecka i co najwazniejsze za wiatro i wodoszczelne.
Ale ja sie obrazilam w tym roku na kolor :d i kupilam malej trespass,rowniez maja super kurtki i kombinezony.
image
image
alda sklepy sa w City forum-Gdansk dworzec,Alfa i Galeria Baltycka.
W fh-niema sklepu .
image
image
Alda - nie zdecydowałam się, bo wyboru nie miałam ;) hehehe :D akurat jedna Forumka miała ten rozmiar do sprzedania, w super stanie - więc nie zastanawiałam się jaki to zestaw kolorystyczny ;)

mamy taki http://allegro.pl/tcm-tchibo-110-116-dla-synka-idealny-zobacz-i1801671425.html (z tego co widziałam na Allegro jest kilka wersji - np. różnie się układają kolory na rękawach albo tułowiu)

granatowo-błękitny z drobnymi dodatkami beżowymi i szarymi :]

nie wiem ile teraz ma dokładnie wzrostu - jesteśmy przed bilansem ;) ale jest wysoki :) od jakiegoś czasu(ok pół roku) wygląda już na 2latka ;) a jeszcze nie miał 2 urodzin ;P

nosi ubranka 92-98 w zależności od firmy :] teraz kupiłam na allegro kurtkę zimową H&M rozm. 92 - wypada bardzo zbliżona do kurtki tchibo (wielka)
AgusiaGda ja właśnie dziś zakupiłam na allegro identyczny kombinezon jak Twój, używany ale podobno w bdb. stanie, mam nadzieję że mój synio da radę przechodzić w nim całą zimę i nie będzie za mały;D Zapłaciłam 150 zł., więc jeszcze nie tak źle;)
z takim samym rozkładem kolorów?

ja musiałam brać rozmiar 98/104, bo w tym 86/92 już na dzień dzisiejszy nogawki były za krótkie ;)
AgusiaGda z takim samym rozkładem kolorów, bardzo mi się on spodobał :) No właśnie a mój w 92/98 to by się raczej utopił, więc mam nadzieję, że ten będzie ok. Już się nie mogę doczekać kuriera;D
Witam was dziewczyny

Mogę się wypowiedzieć co do kombinezonów Tchibo bo używam go co roku. Synek mój ma obecnie 3 lat z haczkiem:)
Kobinezony tchibo kupuję od 3 lat.
Pierwszy kupiłam na allegro używany ale właściwie jak nowy.
Kombinezon jest naprawdę super bo jest bardzo lekki, kurtka sprawia wrażenie cienkiej a jest bardzo ciepła, spodnie bardzo fajne bo jest możliwość regulacji z każdej strony. szelki, pas itp.
no i ta możliwość spięcia ich razem jest rewelacyjna na wygłupy na śniegu.
ceny na allegro faktycznie wariackie ale ja znalazłam sposób na to.
Kupuję kombinezon na kolejny rok jak się kończy zima :) czyli tchibo wyprzedaje to co im zostało i to za bardzo atrakcyjną cenę.
Rozmiarówka jest faktycznie bardzo zawyżona i sądzę, że jeszcze synek pochodzi w zeszłorocznym.98/104.
co prawda mam już też ten większy 110/116 ale to chyba jeszcze poczeka sobie na kolejną zimę.
jak macie reala blisko to zwróćcie uwagę bo tchibo współpracuje z siecią real i wrzuca do reala swoje kobinezony z wyciętymi metkami tchibo reszta wszystko ok, a cena w realu tez jest o połowę niższa.
pozdrawiam
mama Bartka/oława
Niestety tchibo juz od jakiegoś czasu z realem nie współpracuje, więc juz kombinezonów tam nie będzie. Moje dziecko już 2 zimy przechodziło w tchibo. Na ten i przyszły rok tez juz mam. Myślę że te osoby którym udało się kupić te kombinezony nie kupują juz innych. Bo lepszych moim zdaniem nie ma.
A ja polecam kombinezon formy Lapino - fajny bo rozsuwany na całości w nogawkach, pomimo jasnego koloru za badzo sie nie brudzi i jest mega ciepły
Kupowałam go już na 2 sezony na allegro
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
Alda - jak kombinezon?
Na stronie Tchibo można kupić kombinezony z nowej kolekcji:

http://www.tchibo.pl/Chlopiecy-kombinezon-zimowy-p400008093.html
image
wczoraj takowy zakupiłam :)
AgusiaGda kombinezon jest fantastyczny, kolorystycznie dużo bardziej mi się podoba niż ten z najnowszej kolekcji :) Teraz szukam do niego butów, najlepiej Bartek lub ew. Ecco.
no to suuuper :D

a jak rozmiarowo?
tylko uzywany ;) albo nowy na allegro. za ponad 200 zł . w sklepie tchibo sa tylko nowe fasony .
mam pytanie:
Jaki rozmiar kombinezonu będzie pasował na dziecko mające ok 82cm wzrostu?
Zastanawiam się nad kupnem kombinezonu przez allegro tylko nie wiem jaki rozmiar będzie dobry na moją córkę? W tej chwili nosi większość ciuszków jeszcze na 80cm, sporadycznie 86cm.
74-80
Sysia, 74-80 będzie za mały.
Moja ma 81cm wzrostu i kupiłam jej 86/92
Gdybym wzięła 74/80 to by kurtka była ok, ale spodnie za małe.
A trzeba brać pod uwagę jeszcze fakt, że zima jest długa
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
86/92
Nie będzie. Mam oba na stanie i 86-92 jest za wielki.
Ja również miałam. 74/80 kurtka na styk, spodnie za małe
86/92 kurtka troszkę za duża, spodnie ok

A moja córka ma dokładnie 81cm wczoraj mierzona u lekarza :)
No i jak wyżej pisałam, trzeba wziąć pod uwagę, że do marca musi nam posłużyć

No nic dziwnego, że za małe. Twoja córeczka prawie 5 miesięcy starsza od mojej.
ale 1cm mniejsza od dziecka Słoneczka ;P Także w tym momencie wiek nie ma tu nic do znaczenia
Czyli jeżeli na moją córkę 81cm kombinezon Tchibo 74/80 jest za mały
A słoneczka dziecko ma 82cm to moim zdaniem również ten 74/80 będzie za mały

Moja córeczka też nosi ubranka w podobnym rozmiarze tzn 80, czasami 86. A kombinezon w rozmiarze 86-92 jest meeeeeeeeega wielki :/ Jak dla mnie to bardziej 92.

Generalnie najlepiej przymierzyć taki kombinezon przed zakupem.

Tchibo ma bardzo dziwne zestawienie rozmiarów dołu i góry. Kurtka jest zawsze duuuużo większa niż spodnie. Zresztą je można zazwyczaj podwinąć, ale kurtki w klatce piersiowej nie zmniejszysz.
Ja osobiście wolę jak dziecku odrobinę bardziej wystają kozaczki, które zazwyczaj kupuję dłuższe niż jak zimne powietrze dostaje się pod za dużą kurtkę.
Hmm teraz to już nic nie wiem :)
Młoda nosi w tej chwili kurteczkę puchową z H&M HK rozm. 80 i jest na nią akurat (taka jak w linku http://allegro.pl/przepiekna-kurteczka-hello-kitty-i1870196556.html ) i porównując wymiary tej kurtki do rozmiarówki tchibo to 74/80 raczej będzie mała, a 86/92 wydaje się że znów będzie na długość ok ale dość szeroka :/

Kasiu czy na Twoją Amelkę ta kurtka jest szeroka w pasie czy to tylko takie wrażenie po wymiarach? Pytam bo czytałam że Amelka jest drobna i moja Majka też i zastanawiam się czy nie bedzie jej tam za mocno podwiewać?
Słonko widziałam ostatnio w City Forum ŻE BYŁY W TCHIBO 86/92 podjedz ze swoja mała i przymierz jej ten rozmiar
image
Dzięki, ale do CF mam kawałek ale może jutro do Alfy podjadę i zobaczę bo tam chyba też jest sklep Tchibo? Mam nadzieję tylko że kombinezony będą.
Ja wlasnie przegralam aukcje. poszedl za 83 pln. Uznalam ze od biedy skompletuje za tyle nowe rzeczy w tesco. Nie ludze sie ze bedzie na 2 sezony. Ceny rzeczywiscie sa wywindowane. Ale wyglada super...
Na stronie tchibo przecenione byly za 120. Ale rozchodza sie jak swieze buleczki ;/
Mysle ze cena 100 za uzywany to przesada. Zwlaszcza ze raczej na 1 sezon.
Na razie obeszlam sie smakiem, ale zobaczymy na jak dlugo ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

Zadania do gry dla dzieci (17 odpowiedzi)

Szukam pomysłów na zadania do gry dla dzieci w wieku przedszkolnym. Np. udawaj kota, zrób...

do góry