Widok

Kombinezon Tchibo - pomóżcie proszę :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny znalazłam w necie kombinezon który bardzo mi się spodobał, ale na tej stronce widnieje info, że rozm. 86 i 92 są już wykupione:(( Czy orientujecie się może czy gdzieś jeszcze mogłabym taki dostać?? Chodzi mi o taki: http://www.tchibo.pl/Chlopiecy-kombinezon-zimowy-p200020409.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja wlasnie przegralam aukcje. poszedl za 83 pln. Uznalam ze od biedy skompletuje za tyle nowe rzeczy w tesco. Nie ludze sie ze bedzie na 2 sezony. Ceny rzeczywiscie sa wywindowane. Ale wyglada super...
Na stronie tchibo przecenione byly za 120. Ale rozchodza sie jak swieze buleczki ;/
Mysle ze cena 100 za uzywany to przesada. Zwlaszcza ze raczej na 1 sezon.
Na razie obeszlam sie smakiem, ale zobaczymy na jak dlugo ;)
Dzięki, ale do CF mam kawałek ale może jutro do Alfy podjadę i zobaczę bo tam chyba też jest sklep Tchibo? Mam nadzieję tylko że kombinezony będą.
Słonko widziałam ostatnio w City Forum ŻE BYŁY W TCHIBO 86/92 podjedz ze swoja mała i przymierz jej ten rozmiar
Hmm teraz to już nic nie wiem :)
Młoda nosi w tej chwili kurteczkę puchową z H&M HK rozm. 80 i jest na nią akurat (taka jak w linku http://allegro.pl/przepiekna-kurteczka-hello-kitty-i1870196556.html ) i porównując wymiary tej kurtki do rozmiarówki tchibo to 74/80 raczej będzie mała, a 86/92 wydaje się że znów będzie na długość ok ale dość szeroka :/

Kasiu czy na Twoją Amelkę ta kurtka jest szeroka w pasie czy to tylko takie wrażenie po wymiarach? Pytam bo czytałam że Amelka jest drobna i moja Majka też i zastanawiam się czy nie bedzie jej tam za mocno podwiewać?
Moja córeczka też nosi ubranka w podobnym rozmiarze tzn 80, czasami 86. A kombinezon w rozmiarze 86-92 jest meeeeeeeeega wielki :/ Jak dla mnie to bardziej 92.

Generalnie najlepiej przymierzyć taki kombinezon przed zakupem.

Tchibo ma bardzo dziwne zestawienie rozmiarów dołu i góry. Kurtka jest zawsze duuuużo większa niż spodnie. Zresztą je można zazwyczaj podwinąć, ale kurtki w klatce piersiowej nie zmniejszysz.
Ja osobiście wolę jak dziecku odrobinę bardziej wystają kozaczki, które zazwyczaj kupuję dłuższe niż jak zimne powietrze dostaje się pod za dużą kurtkę.
ale 1cm mniejsza od dziecka Słoneczka ;P Także w tym momencie wiek nie ma tu nic do znaczenia
Czyli jeżeli na moją córkę 81cm kombinezon Tchibo 74/80 jest za mały
A słoneczka dziecko ma 82cm to moim zdaniem również ten 74/80 będzie za mały
No nic dziwnego, że za małe. Twoja córeczka prawie 5 miesięcy starsza od mojej.
Ja również miałam. 74/80 kurtka na styk, spodnie za małe
86/92 kurtka troszkę za duża, spodnie ok

A moja córka ma dokładnie 81cm wczoraj mierzona u lekarza :)
No i jak wyżej pisałam, trzeba wziąć pod uwagę, że do marca musi nam posłużyć
Nie będzie. Mam oba na stanie i 86-92 jest za wielki.
86/92
Sysia, 74-80 będzie za mały.
Moja ma 81cm wzrostu i kupiłam jej 86/92
Gdybym wzięła 74/80 to by kurtka była ok, ale spodnie za małe.
A trzeba brać pod uwagę jeszcze fakt, że zima jest długa
74-80
mam pytanie:
Jaki rozmiar kombinezonu będzie pasował na dziecko mające ok 82cm wzrostu?
Zastanawiam się nad kupnem kombinezonu przez allegro tylko nie wiem jaki rozmiar będzie dobry na moją córkę? W tej chwili nosi większość ciuszków jeszcze na 80cm, sporadycznie 86cm.
tylko uzywany ;) albo nowy na allegro. za ponad 200 zł . w sklepie tchibo sa tylko nowe fasony .
no to suuuper :D

a jak rozmiarowo?
AgusiaGda kombinezon jest fantastyczny, kolorystycznie dużo bardziej mi się podoba niż ten z najnowszej kolekcji :) Teraz szukam do niego butów, najlepiej Bartek lub ew. Ecco.
wczoraj takowy zakupiłam :)
Na stronie Tchibo można kupić kombinezony z nowej kolekcji:

http://www.tchibo.pl/Chlopiecy-kombinezon-zimowy-p400008093.html
Alda - jak kombinezon?
A ja polecam kombinezon formy Lapino - fajny bo rozsuwany na całości w nogawkach, pomimo jasnego koloru za badzo sie nie brudzi i jest mega ciepły
Kupowałam go już na 2 sezony na allegro

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (433 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry