Widok

Konie dla 3-latki - gdzie?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Moze ktos mi podpowie czy dla takiego malego dziecka mozna zlatwic jazdy konne-kontakt z koniem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Stajnia ihaha oliwa super podejscie do dzieci polecam. Moja corka kocha te koniki
Mój jako 3 latek jeździł w stajni selena
Jesteśmy zachwyceni jeździeckim przedszkolem Galoopka:) jesteśmy z nimi od 2 lat:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nasza dwulatka jeżdziła ostatnio w szkole oświata lingwista na hipodromie w sopocie.
mają tam kucyka (bo nie wiem czy 3 latka wpuszczą na normalnego konia ale raczej wątpię bo jak dzwoniłam po wszystkich szkołach to każdy mówił, że tylko kucyk dla takiego malucha - chyba, że 2 a 3 lata to przepaść wiekowa dla nich :))
kucyk jest malutki, wielkości owczarka niemieckiego.
moje dziecko było zachwycone
cena 45 zł za 30 minut.
Pani prowadziła konia (kuca) rodzic asekurował dziecko
30min? To długo dla takiego dziecka...u nas jazdy połączone z ćwiczeniami były po 15min. aby nie obciążyć za bardzo kręgosłupa(syn pierwszą jazdę miał na kucu,a kolejne już na dużym koniu - tak sobie wybrał).
A jaki jest w ogóle koszt takich jazd dla dziecka?
moja siedziała 30 minut i była zachwycona, jak się skończył czas to wyła kolejne 3 h że chce na konika :)
przed jazdą byłam poewna, że po 5 minutach będzie miała dosyć a tutaj taka niespodzianka

co do kręgosłupa to się nie wypowiem bo nie wiem jak jazda konna obciąża kręgosłup u dzieci. moja nie robi tego często więc się nie zgłębiałam w temat
koszt na hipodromie to 45 zł za 30 minut - i generalnie na hipodromie jest najdrożej
30 min. to standard nawet podczas zajęć z hipoterapii.
,,mama" a stajnia w oliwie to obok kuzni wodnej? ile tam płacicie może jakies namiary ancia5807@wp.pl
a wogule to dzięki za odzewdla wszystkich
Wpisac stajnia ihaha bylam tam dzisiaj ale malych kucykow chyba nie maja to SA koniek średniej wielkosci
Cenowo taniej niż w Sopocie i latwiej się dostać niż np do galopki
Na stronie tez jest cennik pojedynczych jazd i karnetow
Tez w Gdyni na os. Bernardowo jest jazda konna tez bardzo fajnie tylko nie maja chyba zadnego zadaszenia na zime
Byliśmy w ihaha - Panie przemiłe, ale konie jak dla mnie za duże dla wówczas 3-latki.

Do Galoopki można dostać się od strony Sopotu bądź Żabianki. Teraz po remoncie Hipodrom robi wrażenie, a mnie dodatkowo przekonuje profesjonalizm Pań, zadbane konie i przede wszystkim dbanie o bezpieczeństwo dziecka - zapewniają własne kamizelki i kaski.

Jest też stajnia na Kaczych Bukach w Gdyni. Słyszałam pozytywne opinie.
Tylko brak miejsc w galopce dla nowych chetnych
Bardzo dobre opinie słyszałam też o Mokranach
Dzieki wszystkim za info
na pewno w tym oświata lingwista można bo myśmy dzwonili w środę a w sobotę mieliśmy jazdę tyle tylko, że kucyk jest chyba tylko w weekendy i tam też mają kask i kamizelkę i ogólnie moim zdaniem przesadnie dbają o bezpieczeństwo. no ale wole w sumie w tą stronę. do tego ten konik tam (dotty, zwana dorotką) jest bardzo sympatyczny.
A probowalas w osrodku hipoterapii na ogrodowej na morenie? Jezdzilma tam kiedys i bylam bardzo zadowolona z nauki

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Ortopeda Gdansk szpital kolejowy (21 odpowiedzi)

hej. ma moze z Was nr do przychodni w szpitalu kolejowym?? i jeszcze prywatnie do dr Pawlaka??

Dobry ortodonta (36 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...

do góry