Widok

Kościół w czasie zarazy

Koronawirus Temat dostępny też na forum:
Czy racje na Pan Gądecki mówiąc : szpitale leczą choroby ciała, a kościoły służą m.in. leczeniu chorób ducha. Dlatego jest niewyobrażalne, abyśmy nie modlili się w naszych kościołach.
Czy człowiek wyposażony w umysł świadomie powinien narażać swoje zdrowie i życie przebywając w dużych zgrupowaniach ludzkich w trakcie mszy św. ?
Czy przypadkiem rezygnując z użycia swojego umysłu organizacja kościoła katolickiego w Polsce nie namawia nas do grzechu każąc uczestniczyć ciałem w imprezie masowej jaka jest niedzielna msza św w budynkach kościołów ?
popieram tę opinię 53 nie zgadzam się z tą opinią 56

święta prawda!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pan Jezus jest Panem wirusa. A wiara czyni cuda. Ludzie małej wiary siedzą w domach. Wczoraj tak jak tydzień temu byłem na drodze krzyżowej. o niedzielnej mszy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

>Pan Jezus jest Panem wirusa.

Serio ?
Stasio Gądecki tez tak uważa ? A co na to Tadzio Rydzyk ?

To jest już jakaś sekta.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

może i twoja prawda ale na pewno nie święta
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A po co iść do kościoła ? Tam nic nie załatwisz ani nie dostaniesz !!!!! No ,mogliby rozdawać dary jak za stanu wojennego !!!! Ale po co teraz my dajemy na tacę !!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

ale droga do wieczności tylko jest drogą Pana Jezusa.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

> Ale po co teraz my dajemy na tacę !!!!

A to obowiązkowe? Nie wiedziałem.
Skoro piszesz w liczbie mnogiej ("my") to znaczy, że sam również dajesz/dawałeś. A jeśli to robiłeś, to miałeś ku temu jakieś powody. Czyżby zniknęły?
Masz temat do refleksji nad motywami swego postępowania, ale nie do pytania innych o jego uzasadnienie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mogę się do boga, a nie do księdza i równie dobrze mogę to robić w domu. od ponad dwóch miesięcy nie byłam w kościele i choć miałam wyrzuty sumienia, to potem uznała, że tak jest lepiej i bezpieczniej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Obawiam się, że udając się w miejsca przez ciebie wymienione nie grozi człowiekowi jedynie narażanie się na jakąś chorobę fizyczną, nie czytałeś? - " Ślepi wiodą ślepych...".
Wszak - " Wąska jest brama i wąska jest droga, która wiedzie do Życia i niewielu nią idzie...".

Owce głos znają.
Zawodowo zajmuję się szeroko pojętymi zagadnieniami skutecznej sprzedaży/ Mieszkam w Gdańsku, jestem /PRAWDZIWYM/ Chrześcijaninem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Hydepark

Jest jakiś skup niepotrzebnych części do maszyn? (3 odpowiedzi)

Zgromadziłem trochę niepotrzebnych części, które gdzieś tam kupowałem do wykonywania napraw i się...

Biżuteria jako prezent? (45 odpowiedzi)

Hej, szukam prezentu dla koleżanki i widziałam ostatnio w sieci firmę, która robi dość unikatową...

Grajdołki (391 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry