Widok
Kosmetyki johnson&johnson
Witam
Jestem na etapie kompletowania wyprawki dla dziecka - zastanawiam się nad wyborem kosmetyków. Podobno najlepiej mieć najpierw wszystko z 1 serii.
I podobno najbardziej uczulaja kosmetyki j&j.
Czy to prawda? Tzn. czy są tu mamy dzieci które faktycznie się uczuliły na kosmetyki j&j? A może są mamy które używały j&j i nie było problemu?
Z góry dziękuję za odpowiedź:)
Jestem na etapie kompletowania wyprawki dla dziecka - zastanawiam się nad wyborem kosmetyków. Podobno najlepiej mieć najpierw wszystko z 1 serii.
I podobno najbardziej uczulaja kosmetyki j&j.
Czy to prawda? Tzn. czy są tu mamy dzieci które faktycznie się uczuliły na kosmetyki j&j? A może są mamy które używały j&j i nie było problemu?
Z góry dziękuję za odpowiedź:)
Uczulaja strasznie, mojego synka nawet tak bardzo nie (ale uczulaly), za to jak mnie. Po czyms do kapieli dostalam takiej wysypki na rekach (do wysokosci podwinietych rekawow), ze myslalam ze sie tego nie pozbede...
U nas sprawdzily sie kosmetyki Nivea Baby (mieli je tez w szpitalu) i Emolium, Mustela.
U nas sprawdzily sie kosmetyki Nivea Baby (mieli je tez w szpitalu) i Emolium, Mustela.
na Klinicznej i Polankach kąpali dzieci w płynie J&J :P (jak Mamy nie miały swojego)
Gabrysiowi nic nie było :P
ale też słyszałam, że najczęściej uczulają kosmetyki tej firmy ;) więc kupiłam całą kosmetyczną wyprawkę z NIVEA :) (większość z białej serii, krem na każdą pogodę + krem pielęgnacyjny + przeciw odparzeniom
Gabrysiowi nic nie było :P
ale też słyszałam, że najczęściej uczulają kosmetyki tej firmy ;) więc kupiłam całą kosmetyczną wyprawkę z NIVEA :) (większość z białej serii, krem na każdą pogodę + krem pielęgnacyjny + przeciw odparzeniom
Ja tylko czytałam o uczulających właściwościach J&J - sama ich nie używałam.
Byłam tylko zaskoczona, że używano ich w szpitalu do mycia dzieci.
Być może te kosmetyki uczulają tak samo jak każde inne (kwestia dziecka), ale ja na początku używałam Oilatum, później Oillan i wszystko było ok. Plus jest taki, że dziecka nie trzeba niczym smarować, bo skóra jest dodatkowo delikatnie natłuszczona po takiej kąpieli. :)
Byłam tylko zaskoczona, że używano ich w szpitalu do mycia dzieci.
Być może te kosmetyki uczulają tak samo jak każde inne (kwestia dziecka), ale ja na początku używałam Oilatum, później Oillan i wszystko było ok. Plus jest taki, że dziecka nie trzeba niczym smarować, bo skóra jest dodatkowo delikatnie natłuszczona po takiej kąpieli. :)
ja zawsze uważałam, ze kosmetyki j&j są delikatne... kupilam pare kosmetykow dla dzidzi ( płyn do mycia, kremik, oliwke)
sama jednak uzywałąm oliwki na brzuch bo mi się balsamy pokonzyly i nagle dostalam jakiejs swedzącej wysypku...oczywiscie alergia... nie wiedzialam od czego, odstawilam oliwke i po paru dniach znikla.... w szoku bylam - bo dodam, ze ja uczuleń / alergii nie miewam.
w kazdym razie dzidzia nie musi tak reagowac, wiec na poczatku planuje stosowac te kosmetyki.
sama jednak uzywałąm oliwki na brzuch bo mi się balsamy pokonzyly i nagle dostalam jakiejs swedzącej wysypku...oczywiscie alergia... nie wiedzialam od czego, odstawilam oliwke i po paru dniach znikla.... w szoku bylam - bo dodam, ze ja uczuleń / alergii nie miewam.
w kazdym razie dzidzia nie musi tak reagowac, wiec na poczatku planuje stosowac te kosmetyki.
Żel do mycia ciała na dobry sen
Na rynku pojawiła się nowa seria kosmetyków w fioletowym opakowaniu na dobry sen. Nie wiem co mnie skusiło, aby wypróbować....Skóra córeczki (4 miesiące) z dnia na dzień stawała się chropowata i bardzo wysuszona, po tygodniu stosowania zakończyło się wizytą u lekarza-alergia AZS. Skóra stała się szorstka jak papier ścierny, na rączkach pojawiły się liszaje, a całe ciało pokryte jest czerwoną wysypką:((
johnson i johnson to jest totalny relikt, o wiele lepiej sprawdza sie http://bio-beauty.pl/pl/dziecko_k24s1.html, nie dajcie sie nabierac na marke
z wlasnego doświadczenia polecam kosmetyki ziaja, zwłaszcza płyn do kąpieli natłuszczający o taki, http://www.doz.pl/apteka/p7695-Ziajka_plyn_do_kapieli_dla_dzieci_natluszczajacy_200_ml, do tej pory używaliśmy emollium ale ziaja jest zdecydowanie lepsza (zdecydowanie tańsza) a bardziej natłuszcza i nie ma konieczności używania oliwki, chodź mamy też tą z ziaji do smarowania główki i jest ok ( i ma przyjemniejszy zapach niz np nivea, chodz to pewnie kwestia gustu),
Jeżeli szukacie oferty sprawdzonego sklepu z kosmetykami naturalnymi i ekologicznymi, to zdecydowanie polecam Wam sprawdzić ofertę na stronie - https://planetads.pl/pl/c/Dla-kobiet-w-ciazy-i-mam/20 , ponieważ moim zdaniem oferują bardzo wysoką jakość produktów. Sam z nich korzystam i jestem bardzo zadowolony z rezultatów.