Widok
Kram Karoliny
Opinie do spektaklu: Kram Karoliny.
Bohaterowie Kramu Karoliny to zarówno prawdziwi ludzie, jak i zbuntowane manekiny oraz poszukujący sensu bohaterowie komedii dell'arte. Groteskowe stwory wyciągnięte wprost z obrazów Hieronima Boscha i Pietera Bruegela. Wszystkie marzą o innym, lepszym życiu. Zawieszone pomiędzy plebejskością, a sacrum podejmują tragiczną próbę zmiany swojego życia na lepsze.Akcja dramatu rozgrywa się na ...
Przejdź do spektaklu.
Bohaterowie Kramu Karoliny to zarówno prawdziwi ludzie, jak i zbuntowane manekiny oraz poszukujący sensu bohaterowie komedii dell'arte. Groteskowe stwory wyciągnięte wprost z obrazów Hieronima Boscha i Pietera Bruegela. Wszystkie marzą o innym, lepszym życiu. Zawieszone pomiędzy plebejskością, a sacrum podejmują tragiczną próbę zmiany swojego życia na lepsze.Akcja dramatu rozgrywa się na ...
Przejdź do spektaklu.
niestety
Myślę, że to bardzo dobry pomysł, aby grać dla Miniaturze spektakle dla widza dorosłego. Ale dlaczego w "Kramie" tak mało jest lalek? Przecież można by je bardziej wykorzystać chociażby w pierwszej scenie. Poruszanie manekinami jedynie w lewo i prawo to trochę za mało jak na teatr lalkowy. Chciałoby sie więcej magii. Poza tym dla mnie ten spektakl nie był wcale straszny. Dlaczego realizatorzy bali się przemocy. Oczywiście nie chodzi mi o realistyczne bicie. Jednak trochę grozy by sie przydało. Niech chociaż raz aktorzy naprawdę rzucą kulą, nie obawiając się, że uszkodzą coś na swojej drodze. Chciałabym się na tym spektaklu bać. W rezultacie wynudziłam się.