Widok
Krew i śluz w kale
Moja Miśka od paru dni robi kupki ze śluzem, a ostatnio pojawiła się też krew. Czy spotkałyście się z czymś takim u waszych maluchów? Oczywiście chcę iść z nią do lekarza, ale nie wiem jakiego kalibru to problem. Nie wiem, czy babka nie zastrzeli mnie diagnozą.
A, nadal karmię piersią i nic poza tym małej nie daję.
A, nadal karmię piersią i nic poza tym małej nie daję.
mogą to być objawy:
alergii
biegunki
bakterii
nietolerancji laktozy
ale jak najprędzej do lekarza! śluz może pojawić się w kale jeśli dziecko karmione jest tylko piersią! ważny jest też kolor kupek - jeżeli jest zielony przy tym co piszesz, bardziej wodnisty bądź pienisty o lekko kwaśnym zapachu to na pewno coś z tych w.w tematów. nie słuchaj pielęgniarki tylko migiem do lekarza. krew zawsze niepokoi!!!
alergii
biegunki
bakterii
nietolerancji laktozy
ale jak najprędzej do lekarza! śluz może pojawić się w kale jeśli dziecko karmione jest tylko piersią! ważny jest też kolor kupek - jeżeli jest zielony przy tym co piszesz, bardziej wodnisty bądź pienisty o lekko kwaśnym zapachu to na pewno coś z tych w.w tematów. nie słuchaj pielęgniarki tylko migiem do lekarza. krew zawsze niepokoi!!!
A więc byłam u lekarza i babka stwierdziła, że to najpewniej alergia na krowie mleko. W związku z tym przechodzę od dziś na dietę i zobaczymy co dalej. Jeśli ustąpi, to znaczy, że miała rację. Tak czy siak idę na szczepienie 3 marca więc już się może coś wyjaśni. Chciałam od niej skierowanie na badanie kału, ale nie chciała dać :( bo stwierdziła, że nie ma takiej potrzeby.
Zobaczymy co dalej.
Pozdrawiam dziewczyny i dziękuję za pomoc!!!!
Zobaczymy co dalej.
Pozdrawiam dziewczyny i dziękuję za pomoc!!!!
no masz kolejna pediatra od siedmiu boleści!
Moja tez stwierdzila,ze przesasdzam ..,ze nie ma potrzeby i nie chciala dac skierowania na badanie kału.
Jednak je zrobilam i wyszla ta moja przesada....:D
Ech ci lekarze...Nie chca dawac skierowań bo to są koszta.A ja uwazalam,ze nic nie zaszkodzi zrobic badanie.
Moja tez stwierdzila,ze przesasdzam ..,ze nie ma potrzeby i nie chciala dac skierowania na badanie kału.
Jednak je zrobilam i wyszla ta moja przesada....:D
Ech ci lekarze...Nie chca dawac skierowań bo to są koszta.A ja uwazalam,ze nic nie zaszkodzi zrobic badanie.
Sama już nie wiem. Ponoć to możliwe. Jestem skłonna uwierzyć w tą teorię z tego względu, że objawy nasiliły się dzień po tym jak zjadłam ciacho zrobione z budyniu, bitej śmietany i masła. Tak poza tym to raczej unikam mleka więc coś w tym może być. Ale będę czujna i jakby co zrobię badanie kału. I tak chciałabym zrobić, ale nie mam pieniędzy, żeby zrobić bez skierowania.
no tak,wiem cos o tym niestety.takie badanie kosztuje o zgrozo az 95 zl:/
Ja zrobilam bo nie mialam wyjscia,to byla koniecznosc.A pediatre zmieniam,bo jest ogolnie beznadziejna.Glupio jej bylo jak sie okazalo,ze jednak badanie wykazalo bakterie,ale i tak udawala,ze to ona miala rację.Ech,dziekuję za takich lekarzy.Dobro dziecka mają gdzieś.
No to moze rzeczywiscie to z powodu tego ciacha;D
Ja zrobilam bo nie mialam wyjscia,to byla koniecznosc.A pediatre zmieniam,bo jest ogolnie beznadziejna.Glupio jej bylo jak sie okazalo,ze jednak badanie wykazalo bakterie,ale i tak udawala,ze to ona miala rację.Ech,dziekuję za takich lekarzy.Dobro dziecka mają gdzieś.
No to moze rzeczywiscie to z powodu tego ciacha;D
sluz w kale , to najczęstszy objaw alergii na krowizne właśnie, a krew to moze byc nietoleranca laktozy, genralnie, oczyszczanie organizmu maluszka z "alergenu" moze trawac ok 2,3 tygodnie i dlatego nie stresuj sie jak za kilka dni krostki i sluz nie znikna. uwazaj an to co jesz, bo laktoza i mleko przetwozone sa rowniez w gotowych wedlinach, chhlebie , ciastkach itp czytaj dokladnie sklad surowcowy, pozdrawiam

Dziś już były kupki bez krwi. Śluz jeszcze był, ale jak pisałaś, poczekam i poobserwuję.Niech mała się oczyści. Cieszę się, że krwi już nie ma.
Tak się zastanawiam, że ta krew może była z mojego sutka. Dzień przed tym mała się wsysała strasznie łapczywie i boleśnie. Co prawda nie widziałam u siebie krwi, ale być może coś w tej teorii jest. Tym bardziej, że małej wyrastają już dwa ząbki.
Tak się zastanawiam, że ta krew może była z mojego sutka. Dzień przed tym mała się wsysała strasznie łapczywie i boleśnie. Co prawda nie widziałam u siebie krwi, ale być może coś w tej teorii jest. Tym bardziej, że małej wyrastają już dwa ząbki.
gosik14 - jeśli pediatra "na oko" stwierdził, że to nietolerancja białka, to zmień lepiej pediatrę. Powinien zostać wykonany posiew aby wykluczyć infekcję bakteryjną. Nawet jeśli lekarz miał rację w Twoim przypadku to takie zgadywanie bez robienia badań źle o nim świadczy. Co będzie jak następnym razem nie zgadnie?
Jeśli krew w kale jest czerwona to oznacza krwawienia z jelit. Stolec zabarwiony na czarno mógłby oznaczać, że krew przedostała się do organizmu dziecka z pokarmem.
Jeśli krew w kale jest czerwona to oznacza krwawienia z jelit. Stolec zabarwiony na czarno mógłby oznaczać, że krew przedostała się do organizmu dziecka z pokarmem.