Widok

Krew i śluz w kale

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moja Miśka od paru dni robi kupki ze śluzem, a ostatnio pojawiła się też krew. Czy spotkałyście się z czymś takim u waszych maluchów? Oczywiście chcę iść z nią do lekarza, ale nie wiem jakiego kalibru to problem. Nie wiem, czy babka nie zastrzeli mnie diagnozą.
A, nadal karmię piersią i nic poza tym małej nie daję.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
no masz kolejna pediatra od siedmiu boleści!
Moja tez stwierdzila,ze przesasdzam ..,ze nie ma potrzeby i nie chciala dac skierowania na badanie kału.
Jednak je zrobilam i wyszla ta moja przesada....:D

Ech ci lekarze...Nie chca dawac skierowań bo to są koszta.A ja uwazalam,ze nic nie zaszkodzi zrobic badanie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
jesli w kale jest śluz i krew to wydaje mi sie,ze badanie kału to podstawa.No,ale to moje zdanie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
poczytaj sobie w necie na temat krwi i sluzu w kale niemowlaka.nigdzie nie znalazlam ze przyczyną moze byc alergia na bialko....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Sama już nie wiem. Ponoć to możliwe. Jestem skłonna uwierzyć w tą teorię z tego względu, że objawy nasiliły się dzień po tym jak zjadłam ciacho zrobione z budyniu, bitej śmietany i masła. Tak poza tym to raczej unikam mleka więc coś w tym może być. Ale będę czujna i jakby co zrobię badanie kału. I tak chciałabym zrobić, ale nie mam pieniędzy, żeby zrobić bez skierowania.
no tak,wiem cos o tym niestety.takie badanie kosztuje o zgrozo az 95 zl:/
Ja zrobilam bo nie mialam wyjscia,to byla koniecznosc.A pediatre zmieniam,bo jest ogolnie beznadziejna.Glupio jej bylo jak sie okazalo,ze jednak badanie wykazalo bakterie,ale i tak udawala,ze to ona miala rację.Ech,dziekuję za takich lekarzy.Dobro dziecka mają gdzieś.
No to moze rzeczywiscie to z powodu tego ciacha;D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
sluz w kale , to najczęstszy objaw alergii na krowizne właśnie, a krew to moze byc nietoleranca laktozy, genralnie, oczyszczanie organizmu maluszka z "alergenu" moze trawac ok 2,3 tygodnie i dlatego nie stresuj sie jak za kilka dni krostki i sluz nie znikna. uwazaj an to co jesz, bo laktoza i mleko przetwozone sa rowniez w gotowych wedlinach, chhlebie , ciastkach itp czytaj dokladnie sklad surowcowy, pozdrawiam
Dziś już były kupki bez krwi. Śluz jeszcze był, ale jak pisałaś, poczekam i poobserwuję.Niech mała się oczyści. Cieszę się, że krwi już nie ma.
Tak się zastanawiam, że ta krew może była z mojego sutka. Dzień przed tym mała się wsysała strasznie łapczywie i boleśnie. Co prawda nie widziałam u siebie krwi, ale być może coś w tej teorii jest. Tym bardziej, że małej wyrastają już dwa ząbki.
gosik14 - jeśli pediatra "na oko" stwierdził, że to nietolerancja białka, to zmień lepiej pediatrę. Powinien zostać wykonany posiew aby wykluczyć infekcję bakteryjną. Nawet jeśli lekarz miał rację w Twoim przypadku to takie zgadywanie bez robienia badań źle o nim świadczy. Co będzie jak następnym razem nie zgadnie?

Jeśli krew w kale jest czerwona to oznacza krwawienia z jelit. Stolec zabarwiony na czarno mógłby oznaczać, że krew przedostała się do organizmu dziecka z pokarmem.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry