Widok

Krople na chrypkę dla niemowlaka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej, może któraś z Was stosowała.
Podajcie nazwę, najlepiej homeopatycznych.

W odpowiedzi na pytanie, które pewnie się pojawi, tak byłam u pediatry, dostała leki. Ale niestety chrypa jest większa. Na chrypę nic nie dostała.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a czy to nie jest zapalenia krtani z taką chrypką ???
Ja psikalam Tantum Verde lub robilam inhalacje z soli fizj. albo na zlecenie p. dr z mieszanki pulmicort+ sól fizj. tylko to pomagało. Inhalacje 3 razy dziennie przez jakieś 3-4 dni .
Na noc jeśli do tego byl kaszel taki szczekająco -chrypiący dawałam Diphergan bo inaczej dziecko nie spałoby w nocy przez ten kaszel.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Rybalon, klaszlu nie ma na szczęście.
Jest tylko katar i ta chrypa. Gardło jest zaczerwienione jak powiedziała pediatra.
A jak robisz jaką inhalację?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
przeważnie inhalację robi się inhalatorem, ja wypożyczałam z przychodni 3zł/doba
mamy taki inhalator co wytwarza taką parę jest taka maseczka do tego i kupujesz w aptece sól fizj. wlewasz i trzymasz maseczkę z tą parą przy buzi dziecka ( taki inhalator można wypożyczyć w przychodniach czesem w aptekach - my mamy wlasny)
Taka inhalacja ok. 7-10 min trwa lub jak dziecko malutkie to po kilka minut co jakiś czas. Pierwszą taką inhalację mieliśmy jak syn miał 7-8 m-cy . Chrypa u nas byla zwykle pierwszym objawem potem dołączał szczekający kaszel. taka inefkcja trwała zwykle ok. 5-6 dni czasem była tez temp. ale nie zawsze.
Dzięki rybalon :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

do góry