Widok
Witaj Rina :)
Ja robiłam test 5 wrzesnia :)). W sobote ide do lekarza. Strasznie bolą mnie piersi i troszke brzuch, a tak to super sie czuję. Najgorzej te cycuszki ;), jestem drobna, a piersi normalnie mam 75C, a teraz jak patrze co się dzieje to nie wiem co bedzie później :))). Pozdrawiam czerwcóweczki i majóweczki :)
Ja robiłam test 5 wrzesnia :)). W sobote ide do lekarza. Strasznie bolą mnie piersi i troszke brzuch, a tak to super sie czuję. Najgorzej te cycuszki ;), jestem drobna, a piersi normalnie mam 75C, a teraz jak patrze co się dzieje to nie wiem co bedzie później :))). Pozdrawiam czerwcóweczki i majóweczki :)
hej kobietki :)
ja mam termin coś ok. koniec kwietnia początek maja :) 28.04-05.05
te same objawy jw. ból piersi (chociaz nie urosły ani troszkę) i pobolewa mnie brzuch , chociaz to nic w porównaniu z mdłościami ... dziwię się, że tak wcześnie. Strasznie jestem wyczulona na różne zapachy... wystarczy, że "coś" poczuje i zaraz zastanawiam się, czy nie biec to toalety. Momentami mdli mnie okropnie...fuj. Nie mogę jeść niektórych rzeczy , szczególnie tych , które bardzo lubiłam :)
Pozdrawiam.
ja mam termin coś ok. koniec kwietnia początek maja :) 28.04-05.05
te same objawy jw. ból piersi (chociaz nie urosły ani troszkę) i pobolewa mnie brzuch , chociaz to nic w porównaniu z mdłościami ... dziwię się, że tak wcześnie. Strasznie jestem wyczulona na różne zapachy... wystarczy, że "coś" poczuje i zaraz zastanawiam się, czy nie biec to toalety. Momentami mdli mnie okropnie...fuj. Nie mogę jeść niektórych rzeczy , szczególnie tych , które bardzo lubiłam :)
Pozdrawiam.
Hej "mamuśki" co do moich objawów to oczywiście piersi........ bolą, puchną i są bardzo wrażliwe. No i mam jeszcze niesamowite bóle, dlatego byłam już w drugim tygodniu u lekarza. Okazało się że to skurcze macicy, która się powieększa.... Dostałam na nie No-Spę, ale nie przestawały, wiec teraz już biorę BUSCOPAN no i pomaga.
No i u lekarza z tego wynika byłam już dwa razy hehe, ogólnie dobrze się czuję w ciągu dnia, nie mam mdłości i bóli, wieczorem jest najgorzej i w nocy. Lekarz oprócz tego powiedziała mi, że mam brać kwas foliowy i Centrum Materne. Badania też kazała zrobić, tarczyca i cała chemia plus mocz, wszystko jest ok i w normie. Następna wizyta ma być ustalona telefonicznie bo za dwa tyg mam do niej dzwonić o wyniki cytologii. Ogólnie tyle jak narazie.
No i u lekarza z tego wynika byłam już dwa razy hehe, ogólnie dobrze się czuję w ciągu dnia, nie mam mdłości i bóli, wieczorem jest najgorzej i w nocy. Lekarz oprócz tego powiedziała mi, że mam brać kwas foliowy i Centrum Materne. Badania też kazała zrobić, tarczyca i cała chemia plus mocz, wszystko jest ok i w normie. Następna wizyta ma być ustalona telefonicznie bo za dwa tyg mam do niej dzwonić o wyniki cytologii. Ogólnie tyle jak narazie.
hej
wczoraj bylam u lekarza, wszystko ok :-), 5-6 tyd, za tydzien ide na usg,
piersi mam jak po operacji plastycznej jak tak dluzej bedzie to bede wygladac jak pamela anderson, ale dzis juz mniej mnie bola, ale za to meczy mnie zgaga po kazdym posilku, no i latam co chwile do lazienki, i troche pobolewa mnie brzuch
no najwieksza zmiana: wogole nie mam ochoty na seks, troche meczace dla meza
pozdrowionka
wczoraj bylam u lekarza, wszystko ok :-), 5-6 tyd, za tydzien ide na usg,
piersi mam jak po operacji plastycznej jak tak dluzej bedzie to bede wygladac jak pamela anderson, ale dzis juz mniej mnie bola, ale za to meczy mnie zgaga po kazdym posilku, no i latam co chwile do lazienki, i troche pobolewa mnie brzuch
no najwieksza zmiana: wogole nie mam ochoty na seks, troche meczace dla meza
pozdrowionka
no to jestem pełna podziwu dziewczyn, ja jeszcze u lekarki nie byłam, jestem zapisana dopiero na 9 października. Czuję się dobrze, więc uznałam, ze zrobię sobie najpierw wszystkie badania, które mi moja dr zleciła i wtedy z tym wszystkim pójdę. Trochę boję się podwyższonego cukru, bo to częste zjawisko w mojej rodzinie, czeka mnie krzywa cukrowa.
Pomarańczko-gratulki, nie wiedziałam, ze jesteś w ciąży.
Mam nadzieję, że na usg zobaczę już niebawem serduszko;)
Pomarańczko-gratulki, nie wiedziałam, ze jesteś w ciąży.
Mam nadzieję, że na usg zobaczę już niebawem serduszko;)
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
No co za niespodzianka Pomarańczko!!!! Dzis mija mi 17 tydzien i wszystkie niezbyt miłe objawy z początku ciązy mineły prawie całkowicie: zostało częste dowiedzanie toalety i czasami zgaga. Pojawiły się za to b. częste lekkie bóle głowy i większa ochota na seks.
Teraz jest super, ale ten stan będzie trwał do końca 6 miesiąća, potem znów będzie niezbyt wygodnie i cięzko.
Teraz jest super, ale ten stan będzie trwał do końca 6 miesiąća, potem znów będzie niezbyt wygodnie i cięzko.