Widok

Kruszynaa, anikia i inne czercowe/majowe

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak się czujecie dziewczynki? Byłyście już u lekarza?
Mnie pobolewają piersi i nie mogę za długo na brzuchu spać, a poza tym żadnych objawów;)

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witaj Rina :)
Ja robiłam test 5 wrzesnia :)). W sobote ide do lekarza. Strasznie bolą mnie piersi i troszke brzuch, a tak to super sie czuję. Najgorzej te cycuszki ;), jestem drobna, a piersi normalnie mam 75C, a teraz jak patrze co się dzieje to nie wiem co bedzie później :))). Pozdrawiam czerwcóweczki i majóweczki :)

image
o matko!!!!faktycznie,teraz sobie przypomnialam...jak mocno bolały mnie piersi !!! jakby ktos mnie skopał :/ w połowie 3 miesiaca ustapiło :)))

image
image
He, he dzięki za pocieszenie ;)

image
hej kobietki :)
ja mam termin coś ok. koniec kwietnia początek maja :) 28.04-05.05
te same objawy jw. ból piersi (chociaz nie urosły ani troszkę) i pobolewa mnie brzuch , chociaz to nic w porównaniu z mdłościami ... dziwię się, że tak wcześnie. Strasznie jestem wyczulona na różne zapachy... wystarczy, że "coś" poczuje i zaraz zastanawiam się, czy nie biec to toalety. Momentami mdli mnie okropnie...fuj. Nie mogę jeść niektórych rzeczy , szczególnie tych , które bardzo lubiłam :)
Pozdrawiam.

image
image
Pomarańczka ja się do końca 4 m-ca z wymiotami męczyłam,też mnie mdliło w przerwach,ale później jakby ręką odjął:)

image

matko ! ja jeszcze nie wymiotuję ...odpukać...
Ponawiam pytanie Riny - byłyście / kiedy idziecie do lekarza?
Ja 18.09. nie było wcześniej wolych terminów :(

image
image
A mi strasznie spuchły piersi już na samym początku i tak jest do dnia dzisiejszego. Mdłości i wymioty miałam gdzieś od 5-6 tyg. i również do tej pory. Czasami mam już dość.

image
Pomarańczka, gratulacje! :) jeszcze niedawno planowałyśmy śluby i wesela a teraz się rodziny powiększają :D

image
:) no ;-))))))))) pozdrawiam 7 października:) można tez juz pomysleć o rocznicy ślubu :):) hheheheh

image
image
Poamrańczko Ty masz rocznicę ślubu a ja termin porodu!! :)
bardzo sie cieszę z "winogronka" (1)
a mdłości sa koszmarne ale mijają to jedno pocieszające!
byłam dzis u kosmetyczki i moge iśc rodzic zrobione co miało byc teraz juz spokonie!
pozdrawiam.

image[/url]

image
Hej "mamuśki" co do moich objawów to oczywiście piersi........ bolą, puchną i są bardzo wrażliwe. No i mam jeszcze niesamowite bóle, dlatego byłam już w drugim tygodniu u lekarza. Okazało się że to skurcze macicy, która się powieększa.... Dostałam na nie No-Spę, ale nie przestawały, wiec teraz już biorę BUSCOPAN no i pomaga.

No i u lekarza z tego wynika byłam już dwa razy hehe, ogólnie dobrze się czuję w ciągu dnia, nie mam mdłości i bóli, wieczorem jest najgorzej i w nocy. Lekarz oprócz tego powiedziała mi, że mam brać kwas foliowy i Centrum Materne. Badania też kazała zrobić, tarczyca i cała chemia plus mocz, wszystko jest ok i w normie. Następna wizyta ma być ustalona telefonicznie bo za dwa tyg mam do niej dzwonić o wyniki cytologii. Ogólnie tyle jak narazie.

ja biorę tylko kwas foliowy Puritan's P.
podobno nie można brać razem kwasu i innych tabl. takich jak Centrum
bo wtedy masz w sumie za dużą dawkę kwasu
wiec albo jedno albo drugie
(chyba nawet jest o tym info na ulotce C.Materne)

image
image
hej
wczoraj bylam u lekarza, wszystko ok :-), 5-6 tyd, za tydzien ide na usg,
piersi mam jak po operacji plastycznej jak tak dluzej bedzie to bede wygladac jak pamela anderson, ale dzis juz mniej mnie bola, ale za to meczy mnie zgaga po kazdym posilku, no i latam co chwile do lazienki, i troche pobolewa mnie brzuch

no najwieksza zmiana: wogole nie mam ochoty na seks, troche meczace dla meza
pozdrowionka
POMARAŃCZKA nie masz tu niestety racji, w ulotce jest napisane że nie powinno się przesadzać z dawką kwasu foliowego ale NIE kobiety w ciąży..... Też patrzałam na to specjalnie i pytałam szwagierki (położnej), nic źle nie robie.

no to jestem pełna podziwu dziewczyn, ja jeszcze u lekarki nie byłam, jestem zapisana dopiero na 9 października. Czuję się dobrze, więc uznałam, ze zrobię sobie najpierw wszystkie badania, które mi moja dr zleciła i wtedy z tym wszystkim pójdę. Trochę boję się podwyższonego cukru, bo to częste zjawisko w mojej rodzinie, czeka mnie krzywa cukrowa.

Pomarańczko-gratulki, nie wiedziałam, ze jesteś w ciąży.

Mam nadzieję, że na usg zobaczę już niebawem serduszko;)

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Krzywa cukrowa czeka Was wszystkie między 24 a 26 tc, wcześniej pewnie będziesz co miesiąc miała badaną glukozę z surowicy :)

image
No co za niespodzianka Pomarańczko!!!! Dzis mija mi 17 tydzien i wszystkie niezbyt miłe objawy z początku ciązy mineły prawie całkowicie: zostało częste dowiedzanie toalety i czasami zgaga. Pojawiły się za to b. częste lekkie bóle głowy i większa ochota na seks.

Teraz jest super, ale ten stan będzie trwał do końca 6 miesiąća, potem znów będzie niezbyt wygodnie i cięzko.

image
image
;)))

image
image
Pomarańczka!!!co ja czytam!!!! gratulacje

image
image
no :) jaja jak berety :))) ale... dopóki nie powie mi tego lekarz ...
(jestem umówiona na wtorek)

image
image
dziewczyny dopadla mnie fala sennosci i ciagle ziewam i po pracy padam
jak sie czujecie
szukam informacji o ciazy i znalazlam taka stronke http://www.mdziecko.republika.pl/I_try.html
Dołączam się do Was kobitki i łączę się w bólu piersi! Normalnie koszmar, ale jestem przyzwyczajona, bo zawsze przed @ mnie bolały. Bóle brzucha też mnie nie ominęły. Mam jeszcze "uderzenia ciepła" połączone z zimnym potem!

Powiedzcie, w którym tygodniu robi się pierwsze USG?

Ja będę miała jutro, czyli 12 tydz.

image
Najlepiej ok 8 tygodnia, wtedy już widać serduszko i wydruk z takiego USG często przydaje się w szpitalu jak jedziecie do porodu, drugie powinno byc do 13 tc, później dziecko zaczyna indywidualnie rosnąć :)

image
Zależy od lekarza. U mnie nie widziała konieczności wcześniejszego USG i teraz kazała zrobić między 12-14 tyg.

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (76 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

do góry