Widok

Ktg do domu?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Laski brała któraś takie ktg do domu? Gdzie to się załatwia? Podobno można słuchać serduszka normalnie w domku z mężem bez jechania do szpitala, a ja mam ciążę leżącą. :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Do domowego uzytku sa detektory tetna plodu (ceny zaczynaja sie juz od ok. 100 zl). Jedni polecaja inni nie, ale jak ma to Ciebie uspokoic, to mozna zainwestowac. Sa rowniez bardziej profesjonalne urzadzenia, ale odczyty z nich wg mnie powinien oceniac lekarz. Odnosnie wypozyczenia to nie spotkalam sie z czyms takim.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

KTG też jest, można korzystać w domu, wypożycza się na tydzień, potem ewentualnie się przedłuża. Siostra z czegoś takiego korzystała, bo już pod koniec ciężko było jej jeździć do lekarza, a tam była pod kontrolą, nie wychodząc nawet z domu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

a z ciekawości zapytam kto interpretuje zapis czy jest ok czy nie?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Racha, tak jak posalam zapos powinien ocenic kazdorazowo lekarza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ktg do domu to dość drogi interes, około 200-300 zł za tydzień. Ja miałam ciążę zagrożoną i kupiłam detektor tętna-AngelSound i jak coś mnie niepokoiło to sprawdzałam czy serduszko bije.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przecież to nie ma zupełnie porównania. Detektorem sobie tylko słuchasz serduszka. KTG kontroluje skurcze macicy, tętno dziecka, a zapis jest za każdym razem sprawdzany przez położną, odsyłany na maila, w razie czego masz podstawę do przyjęcia do szpitala.

NO to właśnie o coś takiego mi chodziło. Orientujesz się jako to załatwić?

Firma comarch, homeKTG, wygoogluj ich stronę, ewentualnie mam numer telefonu 12 376-31-34, zamawiasz i wysyłają Ci kurierem razem z filmem instruktażowym.

Ja nie chcę kupować, bo nie będzie mi potem potrzebny. Wolę wypożyczyć właśnie, ale nie wiem gdzie i jak się to załatwia dlatego pytam

A to dobrze wiedzieć, że tak można. Odezwę się do tej firmy w takim razie, bo mi zależy.

Takie homeKTG może być całkiem fajnym rozwiązaniem. Ostatnie dwa tygodnie ciąży to jednak dość stresujący czas dla kobiety. Maluszek się układa i mniej systematycznie się porusza. Czasami kładłam sie i nasłuchiwałam. Takie badanie daje dużo większy komfort szczególnie jeśli odczyty analizuje położna.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

do góry