Widok

Która ile przytyła w ciąży?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jestem 4/6tyg dokladnie nie wiem, ale przytyłam 3kg !!!
Nie jem więcej może wcześniej, ale juz mi przeszło, za to bardzo dużo pije, czy to możliwe że od tego przybrałam na wadze ? ?!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja przez całą ciążę przytyłam 25 kg :)
a w ciągu 3 miesięcy bez stosowania diety zgubiłam 20kg na moje szczęście
Może faktycznie mam źle dobrany stanik ? przy moim wzroście 167cm miseczka D. nie wiem naprawdę, a jak byłam w sklepie z bielizna to ten był najwygodniejszy najlepiej leżał, ale powiem że tył mam na łopatkach, wiem, że tak nie powinno być ale jak mam zrobic zeby leżał ok ?
Przez całą ciążę przytyłam 14 kg. Potem po porodzie i w ciągu pół roku spadło ze mnie (bez diety) 17 kg
podobno dużo daje karmienie piersia

liczę na to ;)

ja przed ciaza wazylam 56kg,w ciazy przytylam 17 a teraz waze52 a myslalam ze nie uda mi sie schudnac

33 tc +15 kg...ale nie martwie sie o schudniecie bo wiem ze dam rade:)mam aerobik 5 minut od domku:)poza tym pewnie lenka da mi wycisk tez;)
no nie wiem czy bedziesz miala czas na aerobic;)))Mi moj maly dal taki wycisk ze bez zadnych diet sie obeszlo,zreszta do teraz mam z nim urwanie glowy;)

27 tydzień i 10 kg na plusie

image
image
bede miała godzinę dziennie to nie taka tragedia:)zreszta wiem po swoich kolezankach ze mozna wygospodarowac ten czas...goirzej jesli miałabym gdzies jezdzic:)ja jestem uzalezniona od sportu wiec na pewno znajde chwile po 6 tygodniach:)od porodu oczywiscie jak sie wszystko zagoi:)bo powiem ze mi nie tyle zalezy na schudniecie co odzyskaniu masy miesniowej sprzed ciazy:)(delikatnej oczywiscie)
wracajac do tematu:dodam ze do 20 tc miałam+10 kg ,póxniej do 24 +13 kg a teraz do 33 +15 kg wiec u mnie nie sprawdza sie teza ze na poczatku nic nie tyjesz a później duzo:)...zaznaczam zadnych diet nie stosuje,jem normalnie czasami wiecej;)niz przed ciązą, ale niewiele wiecej:)..ps byłam dosc szczupła przed ciaza
mi sie wydaje, ze nie chodzi czas tylko siłe hehe, bo jednak zajmowanie sie dzieckiem 24h jest wyczerpujące, jezeli ci sie uda wyjśc z domu i isc na aerobik z chęci a nie z obowiązku to gratuluje, mam koleżanki które chodzą dzieci mają po ok średnio 8miesięcy i chodzą bo muszą żeby jakoś wyglądać po urodzeniu jeszcze przytyły, czego nikomu ne zycze,. ;-D
ale ja własnie lubie:)i moje kolezanki nie naleza do tych kotre cos robia bo musza:)tylko chca i lubia to sposob na zycie:)człowiek sie lepiej czuje,jest zdrowszy,a ze przy tym lepije wyglada to super;)
palla86 nie strasz
bylam niedrobna przed ciążą-172cm i 73 kg wagi więc nie chce wyglądać już gorzej...liczę, że spalę przy dziecku nadwyzkę i trochę z zapasów...:)

z tego co wiem, to wiele kobiet robi błąd, że podjada, dojada kaszki po dzieciach a te mają kalorii sporo i odkłada to się w biodrach
Tak więc jedzenie dla maluszka to jego jedzenie, a nie wspolne!!!

image
image
Nie strasze, spokojnie.

Jedna nie karmi piersią i może przez to ciężko jej schudnąć ........ ?
a kiedy dziecko najwięcej przybiera na wadze, w 2 czy 3 trymestrze ciąży?

U mnie już finisz i +10 kg.

image
co za bzdura '' wiele kobiet dojada i podjada kaszki po dzieciach.... Boże ...to chyba ze sknerstwa aby sie nic nie zmarnowało.Jak nasz synek nie zje, a czasem zdarza sie ze zostawic 3/4 to wylewam wszystko. Pierwsze słysze i nikt z moich znajomych ani ja tego nie robimy.Jak można dzieciakowi podjadac kaszke?

Tak a propo pytania przytyłam w ciąży 9 kg i mam sie świetnie i mój biust wyglądam rewelacyjnie.
Moja kuzynka przytyła w ciąży 24 kg i łatwo to zrzucila oczywiscie karmiac piersia.
Mi znajoma mówiła zeby za duzo nie pic - ponad miarę , bo od tego tworzy sie wiecej wód płodowych i tym samym jest większy brzuch.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry