Widok

Którego dnia miesiąca zus wypłaca zasiłek macierzyński?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny jak w temacie - którego zus wypłaca zasiłek macierzyński? Zastanawiam się kiedy mogę się spodziewać kasy na koncie:)
imageimage
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 6
ja też mam rozpiskę tylko do grudnia, myślę, że jeszcze nie zrobili planu na nowy rok.
[url=www.nawieszaczku.pl]image[/url]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja również mam tylko do grudnia
A jak nie obciążają za przekaz to super :-) ,bo myślałam,że tak jak z Urzędem Skarbowym i wysyłaniem zwrotu za Pit-a to tam kasowali około 10 zł za przekaz pocztowy,a dostałam rozliczenie pierwszy raz na pocztę,a dziwie się bo księgowa miała mój nr konta,a nie podała w Zusie,ach szkoda gadać co to za człowiek ta księgowa zamiast pomagać to utrudnia wszystko :-(
to chyba wszystkie takie,moja podała błędny i pierwszy zasiłek przyszedł pocztą,musiałam osobiście jechać i prostować
i co dziewczynki dostałyscie kaske,ja mam nadzieje ze jutro bedzie ;-)
image

nikt wcześnej niż 23 nie dostanie,dzwoniłam do zus i zasiłek wypłacają nie wcześniej niż 7 dni przed końcem tygodnia,wyjątek stanowi miesiąc grudzień gdyż jest to miesiąc rozliczeniowy i kasa będzie 23
przed końcem miesiąca miało być:)
mam problem zaalogowaniem , bo wiarygodność musze potwierdzic w placowce,wyslalam wiec do nich zapytanie o kase bo nie mialam czasu dzwonic i czekac,bylam gdzies 20 w kolejce.Odpowiedzi nie mam,ale jak 23.12 wszyscy maja miec to chociaż dobrze wiedziec,szkoda ze wszystkie wydatki musz być zaplanowane na ostatnią godzinę.
Pozdrawiam
Przepraszam za chaotyczność powyższej wiadomości.
A czy ktoś z was też ma ustalony przelew na 23.12?
ja również mam 23.12
A jak jest z poczta przed świętami czy po mogę spodziewać sie listonosza
Ja juz mam :)
Monia a do jakiego zusu nalezysz?
ja mam na 23.12. pewnie beda po Świętach..
jesli masz na 23 to musza Ci przelac wczesniej, wiec pewnie jutro dostaniesz, w koncu to dzien normalnie pracujacy :) tez czekam bo zakupy stoja w miejscu :x
jutro jutro beda dzwonilam do zusu ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lubartow, ja już dziś po 12 miałam a też niby 23 miałam mieć dobrze ze przyszły wcześniej :)
no własnie a jak jest z poczta przed swietami pieniadze wyszły z zusu w piatek do dzis nie mam,zdazy listonosz przed swietami?co myslicie?
pewnie dojda dzisiaj albo w wigilie bo jeszcze pracuja.. sama czekam tylko ze ja z innego zusu dostaje.
właśnie przyszła kasa:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

do góry