Widok

Ku przestrodze!! tabletki MEIZITANG

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kochani!! Ok roku temu brałam tabletki na odchudzanie MEIZITANG.
Poleciła mi je znajoma fryzjerka, która sama je stosowała i była bardzo zadowolona. No więc kupiłam (koszt ok 120 zł) od ,,zaufanego,, lekarza Chińczyka, który równiez bardzo je polecał i mówił, że dużo osób je zamawia. Opakowanie zawiera 30 tabletek i zazywa sie jedna na dzień....
Po 3 dniach zażywania tego środka zauważyłam straszne problemy ze spaniem, kołatanie serca, nudności wtedy nawet nie pomyślalam, że przyczyna tkwi w tabetkach. W kolejnych dniach było coraz gorzej ..... wymioty, zawroty głowy, omdlenia, ból brzucha. Najgorsze było to, że czułam się jak nakręcona;/ mogłam niespać 3 dni pod rząd i nie czułam sie zmęczona.... hoho żebyście wiedziały jaka to była katorga...w nocy wszyscy śpia a ty się męczysz, nuuudzisz, wytrzymac sie nie da tak energia momentami roznosi;/ wiele razy czytałam na forum wszystkie wątki dla zabicia nudy, a czasmi jak było juz naprawde źle szłam pobiegać do lasu w nocy;/wtedy nawet nie myslalam o strachu a teraz jak to sobie przypomne ło matko ;( ;( ;( ;( Po ponad tygodniu twierdziłam, że kończe z tym świństwem i nie będę się już truć....wtedy dopiero zaczeła się jazda :( Byłam strasznie nerwowa, w takim stanie mogłabym nawet człowieka zabić;/ mama po nocach płakała bo niewiedziała co się ze mną dzieje, znajomi się mnie bali itp :( masakra normalnie!! Po przerwaniu zaczełam bardzo tracić na wadze... schudłam 7 kilo w ciągu 2 tygodni, miałam ciągle zawroty głowy, wymioty. W końcu pojechałam do szpitala.... Lekarze wzieli do analizy tabletki które brałam i wynik był SZOKUJĄCY!!! Tabletki były na bazie amfetaminy dlatego takie były jego skutki. Zgłosiliśmy to na policje, za 1 razem jak policja wparowała do tego chińczyka nic nie znaleźli, w domu żadnych tabletek kompletnie nic jakby to nie on....no i dół ze ktos taki bedzie truł innych ludzi... za pare tygodni znowu zrobili nalot ale wtedy już gościa nie było;/ Babka od której wynajmował mieszkanie powiedziała, że oddał klucze i wyprowadził się. Potwierdziła także, że sprzedawał te tabletki. Obecnie facet jest poszukiwany :( szczerze mówiac nawet nie licze ze kiedykolweik się znajdzie.... moim zdaniem uciekl gdzies za granice;/
Czułam się tragicznie straciłam chęć do życia, zamknęłam sie w sobie i pewnie gdyby nie pomoc mojego kochanego do tej pory bym z tego nie wyszła :( Teraz dopiero dochodzi do mnie co on musiał ze mna przezywac
:( ciagle kłotnie i woglole koszmar ale na szcescie miłosc nasza
przetrwała!!
Dziewczyny prosze was uważajcie na takie świństwa. To, że w składzie na opakowaniu nie ma np niebezpiecznych składników to nic nie znaczy, bo logiczne ze nic złego nie napisza bo wtedy im to nie zejdzie. Zeby schidnąc czasami tak niewiele potrzeba...troche cwiczen np basen, troszke silnej woli i efekt tez jest zadowalajacy bez zbednego trucia swojego organizmu.
W chwili obenej przeżywamy horror..... od 3 miesięcy staramy się o dzidzie :( chcelismy juz ją miec przed ślubem ( ślub został przesuniety dopiero na rok 2008 z przyczyn od nas niezaleznych :( :( :( :( :( :( :( (jednak forum nie przestalam śledzic bo już sie uzalezniłam :)
i nic byłamu lekarza i dowiedziałam sie ze po zazywaniu tego preparatu wiele kobiet ma problemy z zajsciem w ciąze :( ;(
Cały czas sie łudze ze to moze nie od tego...wiele kobiet nie zachodzi w ciaze na pierwszym razem......

Kochane prosze UWAZAJCIE!!!!!!!!!!!

PS. najdziwniejsze dla mnie jest to ze niektore osoby stosujace te tabletki nie mialy zadnych problemow i bardzo je chawlily.....moze na kazdy organizm dzialaja inaczej

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale się rozpisałam hoho

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
po co tyle chemii w postaci tabletek. Nie lepiej wiecej warzyw i owocow. Tearz tyle nowalijek. i liczcie kalorie , gwartowane chudniecie , i dieta nielaczenia- bardzo polecam.Chudniecie "z glowa'. 1 kg tygodniowo i praktycznie mozna jesc wszystko- dieta dr Haya. polecam. Nie ma efektu jojo.Ja z 65kg. w 3 tygodnie wazylam juz 61kg.Potem kg stracilam jak zaczelam pracowac. Pozniej 2kg znowu w dwa tygodnia i waze 58kg przy wzroscie 168. Tylko biust mi zmalal-niestety...

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
dokładnie!! ja juz NIGDY nie popełnie takiego błędu......

Moja mama wlasnie je zamowila poelnila je kolezanka.....
Wczoraj je widzialam wydaje mi sie ze to te co piszesz takie w zielonym podelku?

tak w zielonym (sa tez w czerwonym opakowaniu ale niczym sie nie różnia)

Wiem , ze niektorym jest ciezko schudnac bo np. brak silnej woli. ale jeszcze raz -warzywka iowoce ( witaminki).Po co chemia - kiedys byly te koktaile slim fast 9(glupota- sztucznosci w organizmie i nie dzialaly- znajoma miala). Wybor nalezy do was. Ja proponuje- zalozcie sobie taki kalendarzyk ;
_dni ,sniadanie , obiad, kolacja, przekaski i suma kalorii. Zapisujcie skrupulatnie co zjadlyscie i ile to mialo kalorii.1000 max na caly dzien ( czasami mozna zgrzeszyc i zjesc troszke wiecej).I nielaczcie pszennych,macznych produktow z nabialem,miesem. Warzywka + miesko lub rybka.

Ja znam bardzo fajna dietke :) obecnie na niej jestem :) 5 dzionek leci :) opisalam kazdy dzien w watku ,,dieta,, :) wogole czlowiek glodny nie chodzi :) naparwde super juz ktorys raz ja stosuje :) ale nie dlatego ze przybiera sie przy niej :P poprostu ciagle jest mi mało ale i tak juz nie jestem taki tłuścioch jak byłam :)

Milunia, mam prośbę, nie wkleił Ci się kawałek obiadu z pierwszego dnia diety. Czy moglabyś to uzupełnić? I drugie pytanie: czy nie miałaś problemu z nabyciem składników? Np. rabarbar, czy jagody.
ja rowniez przestrzegam przed tymi tabletkami:/ Moja znajoma je brała.Fakt schudła strasznie ale wygladała okropnie skora sie zrobiła cała biała i zaczeła sie strasznie łuszczyc. Te tabletki zeczywiscie maja w sobie amfetamine dlatego nie mozna spac i jest sie nerwowym.Uwazajcie!!!!
Kariena wklejam 1 dzień

OBIAD

Danie jednogarnkowe z soczewicy
1 mała puszka pomidorów (230 g), pół plastra gotowanej szynki (30 g), 1 cebula, 75 g świeżych pieczarek, 150 g brokułów, 50 g czerwonej soczewicy, 1 łyżka otrąb, sól i pieprz do smaku.

Pomidory osączamy na sicie (zalewę zachowujemy). Szynkę i cebulę kroimy w kostkę i obsmażamy na patelni bez tłuszczu. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki, zalewę z pomidorów, rozdrobnione brokuły i soczewicę. Gotujemy przez 20 minut pod przykryciem na małym ogniu. Dodajemy pomidory, otręby i krótko podgrzewamy. Doprawiamy solą i pieprzem. (Wartość kaloryczna: 400 kcal, składniki balastowe 18,5 g)

Co do tego czy miałam problemy z kupnem składników to owszem problemy są ale w tej diecie mozesz zamieniasz sobie rozne skladniki! Cala tajemnica tkwi w skladnikach BALASTOWYCH! chcac zamienic jakis skladnik musisz zwrocic uwage na to aby mial mniej wiecej tyle samo skladnikow balastowych. Np ja zamiast kompotu z rabarbaru pije sobie koktail truskawkowy, a zamiast malin np. same truskawki

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
kurde jak czytam twoja masakryczna opowieśc to mi sie reaquiem dla snu przypomina...jeju az mi ciarki przeszły i ...ach czasami lepiej nie myslec...

Znam to z wlasnego doswiadczenia. NAPRAWDE UWAŻAJCIE!!! Lepiej sie pomeczyc i zyc zdrowo!
ech skad ja to znam :( tez tak mialam :( Milunia zycze ci powodzenia z zajsciem w ciaze mi lekarz powiedzial ze wczesniej jak za 2 lata wciaze nie mam szans zeby zajsc po tych tabletkach :( :( :( :(
Plis nie załamujcie mnie :(

a dlaczego nie mozesz zajsc w ciaze po tych tabletkach, co milo na to wplyw?
lekarz powiedzial ze duza dawka amfetaminy jest glowna przyczyna i jeszcze jeden jakis skladnik ale nie pamietamj nazwy :( moj organizm musi sie oczyscic porzadnie z tych wszystkich toksyn bo nawet jesli udaloby mi sie jakisms cudem zajsc w ciaze to dziecko mogloby byc chore :(
zajrzyjcie tutaj:
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1708575
........ ile osób się nabiera na ten "lek" !!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
zgadzam sie!!to sa pochodne amfy!!!tansza forma amfy!!!sa na liscie narkotykow, posiadanie jest zabronione!!! skutki sa oplakane!!!!nie tedy droga!!!!!!!!dziewczyny, nie bierzcie ich!!!ludzie umieraja po tym, skutki : rak, niemozliwosc zajscia w ciaze... to nie zarty!!! jezeli ktos widzi w sklepie zielarkism te tabletki, niech zglosi to na Policje...!!! koniecznie!!oniu sprzedaja smierc, jak dealerzy...pamietajcie o tym!

Witajcie. Zajrzałam na ten wątek bo nazwa tego "leku" mi się już obiła o uszy. Ktoś z moich znajomych usilnie szukał tego specyfiku. Z tego, co pisze Milunia aż włos się jeży na głowie. Boże, jak można być takim głupim (sorry..... Milunia) żeby brać jakieś leki z niewiadomego źródła?!?!?! Ale to nic, chciałam poszukać jakiś informacji na temat tego "leku" i znalazłam forum kobiet, które go stosują...i? Wejdźcie i zobaczcie sami bo nie uwierzycie! (link wyżej) Tam jest dość dużo stron, nie czytałam wszystkiego.. ale to jest dopiero szokujące że te kobiety wiedza jaki jest skład leku - 40% amfetaminy i tak go zażywają. Leki najczęściej mają z niewiadomego źródła, a informacje o nim tylko i wyłącznie z internetu (necie można wszystko zamieścić), od znajomej albo od "lekarki" ze stoiska na rynku .

Szokują mnie takie wypowiedzi:
"Witam Dziewczeta! Prosze o pomoc.. Znalazlam informację po angielsku na chinskiej stronie, ze dystrybutor Andrzej Grudzinski (z tego zrodla mam lide) jest jakims oszustem, a na dodatek koles, od ktorego kupilam na allegro ten specyfik wycofal aukcje."

"Ja też kupiłam kiedyś M na Allegro, zanim do mnie dotarły, aukcja została usunięta przez pracowników Allegro(?). Po 10-u dniach musiałam je odstawić , ponieważ źle się czułam ,a waga ciągle stała w miejscu... Teraz kupuję u Tubetanki na Czerniakowskiej (inne tabletki) i jestem zadowolona ."

"Ja nie ukrywam, że bardzo, bardzo długo szukałam
Całego neta przekopałam i - nareszcie sie udało!!
Kupiłam w chińskiej aptece internetowej- właśnie czekam na przesyłkę" idt .....

Jak można kupować lek na aukcjach czy w "chińskich aptekach". Szok ...

Mimo że powszechnie wiadomo, iż lek jest rozprowadzany przez oszustów (więc coś z nim jest nie tak) i tak kobiety go kupują.
Czy chęć bycia piękną jest aż tak ślepe?
do góry