Widok

Kubek niekapek- jak nauczyć dziecko????

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Powoli próbuję nauczyć córeczkę pić z niekapka. Póki co nie wychodzi:)

Mamy kubek Dr Brown's i butelkę treningową MAM. Niestety ani jedno ani drugie póki co nie zdaje egzaminu.

Jak Wasze dzieciaczki zaczynały pić z niekapka?

I jeszcze jedno pytanie- jak już dzieciaczek zacznie pić z niekapka to mleko też dajecie z niekapka czy dalej z butelki?

Dziękuję za pomoc;)
[url:]http://lilypie.com/">
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja cyckowa do 15 mca
nigdy nie chciała zadnego smoczka

niekapki - fuj

polubila pić przez słomke lub poprostu ze szklanki - taktatak za szklanki nawet mając ok 7 mcy

teraz dorwałam butelke ze słomka i z niej pije w złobie

To może Doidy Cup?
[url:]http://lilypie.com/">
wiesz co nie kombinuj z scinanymi kubkami - szkoda kasy
próby poczatkowe były nieudolne ale troszke piła

najlepiej jej szlo ze słomki

tylko słomki miłay duze FI i troche sie ksztusiła
ale teraz pije jak stara

a i jeszcze jedno - jako ze M nigdy nie miala przechylanej butli nawet z mlekiem - bo nie akceptowala zednego silikonu w ustach - nie kumała ze trzeba przechylać - więc potrzebna była butla ze słomka

ciężko znaleść - bo większosć na allegro ma tylko ustnik ale i tak trzeba przechylić

kupilam wkoncu w AKPOLU za ok 10 zł - z bisfenolem (poprostu nie wyparzam) firmy CANPOL

ja polecam niekapek nuka z SILIKONOWYM ustnikiem. od 6 miesiaca zycia wprowadzalam synkowi powoli niekapek. najpierw nie kumal o co chodzi, ale dalam mu do zabawy, mial go zawsze pod reka i z czasem przez przypadek wzial go do buzi i zaczal ssac, jak kilka innych zabawek, zobaczyl, ze leci z niego picie i juz skumal ;)
image

image
ja kupiłam to: http://www.momma.pl/cat,82_butelki_i_kubki_zestaw_do_napojĂłw,product,713_mOmma_Rozwojowy_zestaw_do_napojĂłw_4m_kolor_pomarańczowy

Jest i słomka i niekapek z uchwytami :)
Mój się nie nauczył... Miałam mnóstwo niekapków, butelkę treningową MAM, kubek LOVI, nic nie zostało zaakceptowane. Kocha butlę, lubi pić ze szklanki, wszelkie ustniki i słomki tylko są do zabawy...
kwiatek2010, w jakim wieku jest Twoja córeczka? Kubki treningowe – np. Philips Avent, powinny się sprawdzić już od 3 miesiąca życia. Mówimy oczywiście o teorii. W praktyce wygląda to tak, że dziecko rozwija się w swoim indywidualnym tempie. Może się okazać, że kubek zacznie się sprawdzać nieco później. Czy używacie miękki ustnik - dla młodszych dzieci - czy twardy, dla nieco starszych pociech?

---
Ekspert Philips Avent, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z produktami Philips Avent, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.
mój synek tez nie chciał pić z niekapka i nigdy nie zaakceptował takiego kubka, szybko załapał kubek ze słomką, my używamy baby ono i pije z takiego do dziś
Kiedyś był program na temat tych wszystkihc niekapków (może i wygoda dla rodziców) jednak logopeda powiedział, że najlepiej gdy dziecko uczy się pić z kubeczka (tradycyjnego) i ja tak zrobiłam. Kupiłam zwykły plastykowy kubeczek i mała z niego pije. Oczywiście z moją pomocą. Na spacerach wspomagam się kubeczkiem z IKEA (piesek) co prawda nie jest to "niekapek", ale zamknięcie powoduje, że napój nie leci tak szybko.
Mój synek nigdy nie tolerował butli ani niekapków przez krótki czas pił z bidonu ze słomką ale i tak wolał pić z normalnej szklanki,nauczył się mając 16 miesięcy dzisiaj czasami podpija siostrze z butelki ;)
Ja kupilam niekapka w niedziele w carrefurze najzwyklejszego za 8zeta zeby zobaczyc czy wogole maly bedzie pil i odrazu wiedzial o co chodzi i butli nie chce,tylko mleko z butli pije..

Mysle ze tak jak dziewczyny napisaly moze warto sprobowac z czym innym ?slomka czy cos,skoro nie lubi pic z niekapka to po co ja zmuszac;)
image.
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie kupię duże kartony? (20 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

do góry