Widok
Ania, na stronie ikei jest planner, w kilka minut bedziesz miała cenę każdego interesującego Cię ustawienia.
W poprzednim mieszkaniu miałam Stata z grafitowym blatem, uwielbiałam tę kuchnię. Teraz mam niby droższą "od stolarza" i jest do bani.
Cena Ikeowskeij jest śmieszna, jeśli nie kupujesz drogiego wyposażenia, np. szuflad.
W poprzednim mieszkaniu miałam Stata z grafitowym blatem, uwielbiałam tę kuchnię. Teraz mam niby droższą "od stolarza" i jest do bani.
Cena Ikeowskeij jest śmieszna, jeśli nie kupujesz drogiego wyposażenia, np. szuflad.
Agati, chcę nową, muszę zmiany , bo zeświruję z tą co mam...grr...
Trochę tych systemów to bym chciała napakować w nią, jakieś szuflady na gary itp.
Fronty te białe rustykalne są fajne, ale te na wysoki połysk białe też śliczne.
A sami montowaliście?
Jaka to średnia cena może być +-, z wyposażeniem średnim, bez wiekszych szałów.
Trochę tych systemów to bym chciała napakować w nią, jakieś szuflady na gary itp.
Fronty te białe rustykalne są fajne, ale te na wysoki połysk białe też śliczne.
A sami montowaliście?
Jaka to średnia cena może być +-, z wyposażeniem średnim, bez wiekszych szałów.
w planerze kuchennym jak dobierzesz sobie meble/fronty/blaty/gałki itp to Ci podliczy koszt całości.
teraz poza tym jest ta promocja za każdy wydany 1000 zł na kuchnie 100 zł się dostaje na karcie
ja też niedługo urządzam chałupę i już mam zaprojektowane wszystko w tym planerze.... szkoda tylko że już promocji nie będzie ;(
teraz poza tym jest ta promocja za każdy wydany 1000 zł na kuchnie 100 zł się dostaje na karcie
ja też niedługo urządzam chałupę i już mam zaprojektowane wszystko w tym planerze.... szkoda tylko że już promocji nie będzie ;(

Sami montowaliśmy, bo musieliśmy zmienić kuchnię po zalaniu. W dodatku było to w okolicach Bożego Ciała, a potem teść wyjeżdżał, więc mój mąż musiał uwinąć sie z zakupami w jeden dzień, a montaż wieczorem...
Szeroka szafka z szufladami wychodziła poniżej tysiąca (a szuflady są naprawdę świetne, mam porównanie nawet z kuchniami "z wyższej półki", i tu Ikea akurat wnętrzem szuflad wygrywa).
Szafki wiszące i zwykłe dolne to już drobiazgi, za wszystko do małej blokowej kuchni zapłaciliśmy mniej niż 2 tysiące.
Szeroka szafka z szufladami wychodziła poniżej tysiąca (a szuflady są naprawdę świetne, mam porównanie nawet z kuchniami "z wyższej półki", i tu Ikea akurat wnętrzem szuflad wygrywa).
Szafki wiszące i zwykłe dolne to już drobiazgi, za wszystko do małej blokowej kuchni zapłaciliśmy mniej niż 2 tysiące.
Może nie pancerne ale solidne. Kuchnia powinna być zaprojektowana przez kogoś, to się na projektowaniu kuchni zwyczajnie zna - a to wbrew pozorom, trudna sztuka projektancka. Odpowiedni dobór okuć, frontów, korpusów, agd, rodzaj szafek, dodatków usprawniających pracę w kuchni, odpowiedni pochłaniacz...etc. - nie dziwię się, że planer sprawia Ci trudności.
Dobrze zaprojektowana kuchnia będzie przez wiele lat cieszyła Twoje oczy i będzie spełniała swoją funkcję. 15 wiosen minie jak jeden dzień ;)
Aha...i kwestia kasy - tu rozumiem wszelkie cięcia budżetowe:)
Dobrze zaprojektowana kuchnia będzie przez wiele lat cieszyła Twoje oczy i będzie spełniała swoją funkcję. 15 wiosen minie jak jeden dzień ;)
Aha...i kwestia kasy - tu rozumiem wszelkie cięcia budżetowe:)
Meble z IKEA są na gwarancji więcej niż 5 lat....Jak cos się dzieje dzwonisz na reklamacje i wysyłają ekipę na oględziny. Za montaz kuchni płaci się w zalezności od ceny mebli procentowo . Zazwyczaj montaż zajmuje 1 dzien i jest trzech panów:) Średnio wychodzi 400-1000 zł.Osobiście polecam. Trzeba jednak pamiętać, że zanim zamówimy pana na pomiar(koszt 100zł niezależnie w jakim miejscu w trójmieście mieszkamy) powiniśmy mieć juz jakiś projekt w głowie. Najlepiej zrobić to w planerze na stronie IKEA, choć nie jest on dla wszystkich zrozumiały ( mozna tez podjechąc do ikea i tam pomogą) Ceny w katalogu czy na stonie nie uwzględniają uchwytów, domykaczy i spowalniaczy szafek, wyjeżdzającego kosza na smieci..itd.. Teraz sie opłaca robic kuchnię, bo jest promocja za każde wydane tysiąc złotych 100zł dla ciebie na karcie podarunkowej.
http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,67029413,67029932.html
http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,67029413,67029932.html
Na większość elementów Ikea daje 25 lat gwarancji.
Mi za kuchnię z frontami Stat, ze zmywarką, lodówką, piekarnikiem, płytą gazową, zlewem, baterią, systemem do segregacji odpadów, drewnianym blatem (wszędzie, gdzie się da są szuflady, wszystkie z amortyzatorami, szafki też) wyszło 12 000 zł.
Ale niestety muszę trochę poczekać z zakupem, bo nie miałabym gdzie jej trzymać, więc ta promocja nas ominie :/
Mi za kuchnię z frontami Stat, ze zmywarką, lodówką, piekarnikiem, płytą gazową, zlewem, baterią, systemem do segregacji odpadów, drewnianym blatem (wszędzie, gdzie się da są szuflady, wszystkie z amortyzatorami, szafki też) wyszło 12 000 zł.
Ale niestety muszę trochę poczekać z zakupem, bo nie miałabym gdzie jej trzymać, więc ta promocja nas ominie :/