Widok

Kuchnia i konieczny jest kapitalny remont.

Remont - porady Temat dostępny też na forum:
Szykuje się remont i zbieram informacje na temat wyposażenia kuchni aby sporządzić orientacyjny kosztorys. Interesuje mnie wszystko począwszy od mebli do oświetlenia, baterii zlewozmywakowej, sprzętu AGD. Chodzi o najnowsze trendy, aby robiła wrażenie chociaż przez parę lat.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W każdej kwestii ci nie dam rady bo ja nie robię mega remontów ale jeżeli chodzi o agd to ze swojej strony mogę polecić agd siemens. Zmywarka boscha z funkcją strefa intensywna jest bardzo dobra, dobrze domywa,bo ma dwie różne strefy z różnym ciśnieniem wody. I jednocześnie można umyć delikatne i mocno zabrudzone naczynia. Jestem również zadowolony z firmy roca mam ceramikę i baterie w łazienkach również bateria kuchenna jest elegancka i po wielu latach nie cieknie i jest z nią wszystko ok. Jeżeli chodzi o oświetlenie to najnowsze i najciekawsze jest obecnie ledowe. Bardzo energooszczędne. Może napisz skąd jesteś to podpowie Ci ktoś jaką ekipę od mebli wybrać.
Opinia została zablokowana przez moderatora
Oczywiście, że można. Jednak szczerze odradzam montowanie przewodów elektrycznych w materiałach palnych! Tak samo będę odradzał ocieplanie domu pianką, bo stanowi śmiertelne zagrożenie na wypadek choćby drobnego pożaru.

Zastanów się nad użyciem kamienia naturalnego i drewna litego w kuchni. Jeśli to zbyt drogie to chociaż trzymaj się z elektryką z daleka od płyt wiórowych, bo zwarcie w takiej instalacji przeważnie prowadzi do pożaru.

Jeśli taka instalacja koniecznie musi się znaleźć polecam zainstalowanie przynajmniej jednego tryskacza pożarowego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ciekawy element płyta z plexi zamiast płytek, czy szkła - http://www.malyduzyremont.pl/2012/07/kuchnia-nie-musi-byc-nudna.html
w kuchni dużą rolę odgrywają również noże i akcesoria kuchenne - fajne są te z ceramicznymi ostrzami od Kyocery
Moja propozycja to dobre przemyślenie ustawienia sprzętu AGD i stołu lub blatu do przygotowywania posiłków. Ze względu na kręgosłup, stół lub blat powinien być wyższy niż standard, dopasowany do wysokości osoby pracującej najczęściej w kuchni. Dobrym rozwiązaniem jest wysoki blat z Hokerami do siedzenia. Najczęściej i tak osoby przygotowujące posiłki cały czas poruszają się po kuchni, więc wysoki blat, do którego nie musza się zginać jest idealny. Blaty nie muszą być podwyższone w całej kuchni jedynie w miejscu największej obsługi posiłków, rozładowania zakupów. Bsrbud, wykończenia wnętrz 501674535.

Inne tematy z forum Co kupić - wyposażenie

Aranżacja wnętrz/ wyposażenie (40 odpowiedzi)

Niebawem wraz z moim narzeczonym w końcu przeprowadzamy się do nowego mieszkania. Póki co panele...

gdzie kupić rolety (85 odpowiedzi)

Witam, chcę kupić rolety na okna, takie gotowe bo są sporo tańsze niż robione na zamówienie,...

jaki laptop kupic ? (18 odpowiedzi)

Jaki laptop kupic ? Czy z lombardu np. za 800 zl lenowo . Albo może nowy jakiś za 1300-1600 zl ?...

do góry