Widok
Ja u zwykłego stolarza też chyba bym kuchni nie zrobiła tylko sprawdzonego producenta kuchni,studiu kuchennym gdzie masz gwarancje na meble ,zawiasy,hamulce,fronty szafek.Ja mam kuchnie od 9 lat i nic się z nią nie dzieje,pierwotna wersja była od włoskiego producenta,druga (kuchnia była powiększana )od polskiego i jestem zadowolona.Nigdy ne wykluczałam zakupu mebli ikea,design ok.i mi się podoba,nie ma tam przerostu formy nad treścią co widać w niektórych polskich markach, z jakością niestety gorzej ,szafka na buty,komoda się mi się rozpadła,sofa zapadła co na jedno wychodzi.Oglądałam kuchnie w Ikea ,dotykałami nie zaryzykowałabym ,wolałabym więcej zapłacić za lepszą jakość co by się później nie bawić w naprawy i reklamacje.No ale każdy ma inne wymagania co do kuchni i jakości,moi rodzice mają od zwykłego stolarza i są zadowoleni .Co kto lubi ,wolny wybór ja wychodzę z założenia ,że lepiej więcej raz zapłacić niż dwa razy płacić.
serio wydaje Ci się, że ikea bawi się w reklamę kuchni na jakimś śmiesznym malutkim forum przez opłacanie piszących? chyba serio masz niewielkie pojęcie o tej firmie. To nie firma pana Zygmunta który ma sklepik na matarnii i chce, żeby kuchnie zamawiać u niego a nie u kolegi z Sierakowic. Marketing tej firmy wygląda "odrobinkę" inaczej :)
Może i nie firma pana Zygmunta ale oferuję często produkty na poziomie firmy pana Zygmunta.Stop,obraziłam małe solidne firmy,niepotrzebnie.Zdradź w takim razie coś na temat marketingu tego giganta bo widzę ,że zorientowana jesteś w temacie.Biedactwo musi się realizować na tym"małym,śmiesznym forum ".Faktycznie coś takiego jak marketing szeptany nie istnieje no ale ja nie zorientowana a arkanach marketingu Wielkich Gigantów.
I jak zwykle najważniejsze jest, żeby sobie nawzajem "wygarnąć"... marketing firmy Ikea chyba nie jest przedmiotem tego wątku...
Poproszę więc jeszcze raz o namiary na firmy, które Waszym zdaniem stanowią konkurencję dla Ikea. Jeżeli z taką łatwością przychodzi Wam krytyka ich mebli to rozumiem, że sprawdziłyście, porównałyście i macie pewność, że można znaleźć na rynku coś lepszego - proszę więc o podanie nazwy konkretnej firmy :)
Poproszę więc jeszcze raz o namiary na firmy, które Waszym zdaniem stanowią konkurencję dla Ikea. Jeżeli z taką łatwością przychodzi Wam krytyka ich mebli to rozumiem, że sprawdziłyście, porównałyście i macie pewność, że można znaleźć na rynku coś lepszego - proszę więc o podanie nazwy konkretnej firmy :)
Mamy kuchnię robioną u stolarza na wymiar. Kilkanaście szafek stojących i wiszących (spora kuchnia) plus do tego blaty. Tylko uchwyty kupiliśmy sami i mąż je zamontował. Całość 4500 zł (stolarz wszystko montował). Służy nam ponad 7 lat. Nadal jest super, zero reklamacji czy czegokolwiek. Jesteśmy zadowoleni. Od tego kolesia teściowie mają szafy w 2 pokojach, a szwagierka też kuchnię i wszyscy od lat zadowoleni. Dobre wykonanie doświadczonego stolarza robi swoje, meble na lata. I wcale nie muszą być drogie.
Wszyscy usilnie wciskają Ci ikeę, ludzie świat istnieje poza wielkimi korporacjami, mój sąsiad niedawno urządzał swoje mieszkanie, odkrył sklep http://homlando.com/, jest to nowy sklep więc ceny nie są wygórowane, możesz znaleźć ciekawe inspiracje i ponadto jest darmowa dostawa do końca marca.
Nikt niczego nie wciska bo i jaki w tym nasz interes? Tylko jak sama widzisz jakoś konkretne przykłady "ńiekorporacyjnych" ofert się nie sypią... a ja bez złośliwości takiej właśnie opcji szukam. To co zaproponowałaś póki co dopiero pracuje nad ofertą mebli na wymiar a inaczej kuchni zrobić się w moim przypadku nie da ale dziękuję i proszę o więcej :)
Warto w internecie jest także szukać pomysłów na aranżacje. Połaczenie pokoju do codziennego wypoczynku z miejscem, w którym wspólnie z rodziną spożywamy posiłki to wbrew pozorom świetnym pomysł. Pozwala on na zbudowanie jeszcze lepszych więzi rodzinnych. Kluczowe będzie dobranie odpowiednich mebli, tak by wnętrze było spójne i wprowadzało nas w zrelaskowany nastrój. Przeglądając blogi bardziej znanych projektantów można wywnioskować jedno, białe meble - https://meblekatmandu.pl/biale-meble są jednym z najbardziej uniwersalnych wyborów. Możemy jest także komponować z innymi kolorami jeśli mamy takie życzenie. Inspiracji znajdziemy wiele także pozostaje zebrać odpowiadające nam pomysły i stworzyć wnętrze idealne.
Moim zdaniem najlepiej jest jednak zajrzeć do https://www.gero.pl/ . Znajdziecie tutaj wysokiej jakości sprzęty jak i wiele innych produktów, które wyróżniają się wysoką jakością i dobrą ceną
my sami remontujemy kuchnie, naprawd zbliza to do siebie pary, wiec moge ci polecic :) zonce wlasnie przyszly dzis jej wymarzone plytki z https://plytkizkamienia.pl/ i sie nimi zachwyca od 4 h, musze przyznac ze ladne i porzadne. jak sie zdecydujesz na takie rozwiazanie to polecam strone
Sprawdź u http://factors.com.pl/solidne-fronty-kuchenne/ znajdziesz coś dla siebie.
Jeśli będziesz właśnie przechodzić do aranżacji kuchni to pamiętaj aby wybierać wysokiej jakości produkty jak baterie kuchenne. Miejscem w którym znajdziesz niezbędne urządzenia z branży techniki grzewczej i sanitarnej jest https://www.hurtowniainstalatora.pl/kuchnia/baterie/baterie-z-wyciagana-wylewka. Firma posiada w tym temacie bardzo bogate doświadczenie a jej rozbudowany asortyment sprawia że zaopatrzysz się w jednym miejscu bez zbędnego tracenia czasu na szukanie w rożnych miejscach. Ich celem jest kompleksowość, terminowość dostaw, wysoki poziom sprzedaży, a także budowa trwałych relacji z klientami. Dodatkowo dbają aby stale poszerzać asortyment o coraz to nowe produkty.
Najważniejsze by była wygodna. Kilka rozwiązań potrafi zmienić podejście do całości. Taki przykład dam. Większość montuje piekarniki pod blatem. Też tak robiliśmy. I zawsze wyciąganie nagrzanych produktów to było pewne wyzwanie i para w twarz :) Teraz zamontowaliśmy piekarnik gazowy Solgazu tak, że jak jest otwarty, to łatwo do niego sięgnąć. A pod spodem jest szuflada. Funkcjonalnie taki układ jest dużo bardziej praktyczny, a wizualnie też jest fajnie. Szczególnie jak ten SPG67 ciekawie wygląda. Prosto ale i nowocześnie, więc w taką koncepcję fajnie się wpisuje.
Jeżeli chodzi o mnie, to stolnice oraz inne akcesoria do mojej kuchni zamawiam wyłącznie w sprawdzonym sklepie internetowym Kuchenne, Posiadają bardzo rozbudowaną ofertę, znajdziecie w niej wszystko, co tylko może przydać się w kuchni.