Widok

Kuchnie z Agata Meble czy z Ikea

Witam,
jakie macie doświadczenie z kuchniami z Agata Meble? Cena średnia, w porównaniu z BRW na pewno wygrywa. Znajomi polecają kuchnie z Ikei.
Te z Agata Meble na pewno mają fronty z mdf a z Ikei słyszałam, że płyta pilśniowa.

Co o nich sądzicie? jakie macie doświadczenie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Agata Meble i BRW to meble kuchenne, które od razu można polubić: design przyjazny, od razu można stworzyć kuchnię w jakimś wybranym stylu. Z detalami to już nie jest tak fajnie. Kupiłem i nie do końca jestem zadowolony. Nie będę męczył szczegółami, ale np. już wymieniłem wszystkie (!!!) zawiasy.
Ikea to z kolei design, do którego trzeba się stopniowo przyzwyczaić, a i tak nie zawsze da się je pokochać. Natomiast detale są naprawdę dopracowane.
Materiał jest tej samej klasy: "płyta MDF (ang. medium-density fibreboard) - płyta pilśniowa średniej gęstości stanowiąca podstawowy materiał do produkcji mebli". Jak zauważyłem, w dużych meblach np. szafki pod rtv, szafki gablotowe, stoliki, Ikea stosuje szkielet drewniany oklejony cieńszą płytą pilśniową. W szafkach kuchennych nie widziałem tego.
Mamy w Gdańsku i okolicach kilka dużych salonów, można się przejść, popatrzeć, dotknąć, popytać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ceny w Ikei i Agacie porównywalne.
Dziś odwiedziliśmy Ikeę i oglądaliśmy meble kuchenne i chyba zostaniemy przy Agacie, jednak jakoś te meble z Ikei nam nie przypadły do gustu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zawiodłem się na firmie Agata Meble.
Zamówiłem u nich dwie kanapy. Jedna dotarła do mnie po 4 tygodniach. Drugą nie zaczęto nawet robić. Fabryka, która dostała zlecenie, całkowicie o nim zapomniała. Niby zmienił się człowiek na stanowisku. Ludzie z Agata Meble przez 4 tygodnie nawet nie zainteresowali się sprawą. Robili wielkie oczy, gdy po 5 tygodniach zacząłem się sam dopytywać o meble. Wysłano ponownie monit. Efekt jest taki, że nie ze swojej winy, czekałem na mebel 9 tygodni. Spałem z dziećmi w tym czasie na ziemi, na materacach. Dwukrotnie zapłaciłem za dostawę mebli do domu (150zł). Za opóźnienie firma wypłaciła mi odsetki - 62 zł - po które musiałem jechać do sklepu! Nie będę już nawet obliczał ile wydałem na benzynę. W ramach rekompensaty zaoferowano mi śmieszne dwie poduszki, o które jeszcze musiałem się upomnieć w trakcie ostatniej rozmowy. Na pewno OSTATNIEJ z firmą Agata Meble.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mdf to dokładnie z czego jest ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
MDF (medium-density fibreboard)- to rodzaj płyty pilśniowej w której materiałem bazowym jest pył drzewny. Ze względu na swoje właściwości nadaje się na elementy mebli w których wymagane są zaokrąglenia kształtu, łuki, itp. Przy konstrukcjach prostych (prostokątnych) z powodzeniem można wykorzystać płytę wiórową.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
mz mamz kuchnie y BRW, fakt faktem ze urzadzajac mieszkanie nie wystarczylo nam na wszystko i to wlasnie kosztem kuchni, za komplet mebli dpo kuchni 7m2 zaplacilam nie cale 2tys. ale teraz, po 5latach, kuchnia nadaje sie do wymiany. Z ikei polecm, super rozwiazania maja.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja z kolei kuchnia z Agata meble jest bardzo dobra. Mam ją już8lat
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też mam kuchnie z Agata meble lata już, nie wiem czy nie ponad 8
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

My niedawno urządziliśmy kuchnię modułami z Agaty, ale super nam wyszło, każdy kąt zabudowany

Dziś na fb zobaczyłem fajny artykuł. Mam nadzieję, że pomoże

http://kuchnieniemieckie.com.pl/kategoria/aktualnosci/

jacek
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Super artykuł w życiu bym nie pomyślał aby zwracać na to uwagę.
Dzięki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pomogło :) dzięki

Dużo ciekawej wiedzy

Ameryki nie odkryto

Może sprawdź sobie oferty innych firm- np. Kuchnie Jana. Mam od nich meble kuchenne i jestem mega zadowolona. Udało mi się dopasować idealny model i kolor. Z pomocą obsługi złożyłam zamówienie i wybrałam trwały zestaw :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jaka wyszła cena za kuchnie :)?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

zdecydowanie IKEA
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bzdury.... Promocja fabryk, a nie małe firmy... Największa to punkt ostatni... Nie wiem kto klei szafki wewnętrzne. Boki widoczne jak najbardziej, ale te w środku???? Głębokość szafek 56 cm przy blacie głębokości 56 oznacza, że uchwyty frontów wystają (56 cm korpus, 2 cm front, ok 3cm uchwyt - czyli wystaje około centymatra poza blat)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja osobiscie mam serie qubik z salonu Agata i jestem bardzo z niej zadowolona :) zamowilismy opcje z mierzeniem i montazem i wszystko poszlo super sprawnie i przyjemnie :) a meble swietnie wygladaja.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Co kupić - wyposażenie

Wyposażenie łazienki (57 odpowiedzi)

byłam już w tylu sklepach i jestem załamana... szukamy kompletnego wyposażenia łazienki, od wc po...

Gdzie kupić dobre drzwi wewnętrzne ??? (58 odpowiedzi)

Proszę o pomoc !!! W najbliższych dniach muszę zamówić drzwi do mojego nowego domu. Wiem, że...

do góry