Widok

Kupujcie może naturalne kosmetyki?

Cześć. Kupujcie może naturalne kosmetyki? Możecie polecić mi jakiś dobry sklep oferujący szeroki wybór takich produktów? Fajnie jakby ceny nie były zbyt wygórowane.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tylko nie ta marka ,uczulają strasznie

Ceny z księżyca.....naturalnie

Możesz spróbować też naturalnych sposobów np.https://life-stylova.blogspot.com/2020/09/masaz-lodem-dla-urody.html im więcej naturalności w naszych kosmetykach tym lepiej im bardziej naturalne sposoby tym lepiej dla naszego ciała.

Bardzo często kupuję kosmetyki organiczne w sklepie naszenaturalne.pl :) Mają duży wybór i fajne ceny. Warto zajrzeć :) Myślę, że znajdziesz tam wszystko czego potrzebujesz :)

Świetne oleje do ciała, włosów w pełni naturalne kupuję w sklepie Pachnąca Kraina, tam często właśnie kupuje naturalne kosmetyki

Ja kupuję po prostu przez internet, często producenci z mniejszych naturalnych firm sprzedają tego typu produkty samodzielnie i bez posredników wychodzi taniej.

Rose rain i youth code z Lushbotanicals
Serum bomb, ff, water coat z Fridge by Ide
Konfitura malinowa z Ministerstwa Dobrego Mydła
Maska Wrinkle Resist i masła do ciała z Phenome
Mokosh
No i praktycznie cała firma Resibo, od czasu od kiedy odkryłam ich kosmetyki naturalne, gruntownie zmieniłam swoją pielęgnacje. Szczególnie jesli chodzi o oczyszczanie cery, stosuję dwuetapowe oczyszczanie, mianowicie myję na poczatku twarz olejkiem do mycia, potem dopiero kosmetykiem na bazie wody - sprawdza się to u mnie najlepiej, zauważyłam, zę mam mniej wyprysków a i cera jest bardziej nawilżona. Oczyszczanie to absolutna podstawa, kosmetyki mogą się wtedy o wiele lepiej wchłaniać tak wiec polecam tego nie bagatelizować.

Sprawdź sobie koniecznie kosmetyki od marki Arganove. Na przykład ten krem mi się doskonale sprawdza - https://arganove.pl/products/nawilzajaco-korygujacy-krem-pod-oczy-z-olejem-arganowym-i-zen-szen, świetnie koi i nawilża skórę pod oczami, która bywa trudna w pielęgnacji.

Warto kupić http://cp.kolobrzeg.pl/jak-sprzedawac-naturalne-oleje/ najlepsze ceny na rynku.

Kupowałam ich bardzo dużo i wreszcie się poddałam :( Niestety, to, że gdzieś jest napisane eko czy natural nie jest gwarancją niczego. Nie podejrzewam producentów o oszustwo oczywiście, ale te kosmetyki są po prostu bardzo często słabe. Najbardziej się zawiodłam na kremach, bo co drugi to kończyło się wysypką, a cery jakiejś szczególnie wymagającej nie mam. Najlepszy w zasadzie był krem, który zrobiłam sobie sama na bazie wody różanej - przepisów jest masa.

Pewnie, że kupuję ;) Ale... fakt... to, że coś jest eko nie znaczy, ze będzie nam służyć.

Świetna jest ta linia niebieska z Bielendy - Blue Matcha w 97 % naturalny skład. Polecić mogę

Olejek Busajna z naturalnych kosmetyków, znakomity jest na cellulit czy rozstepy

Od dłuższego czasu staram się wybierać świadomie kosmetyki do pielęgnacji i stawiam na te o naturalnym, wegańskim składzie. :) Przetestowałam wiele marek (drożyszych i tańszych :D) i mogę śmiało polecić bielendę. Stosuję ich kosmetyki z linii blue matcha. Mam krem o takiej żelowej konsystencji, tonik, piankę do mycia, płyn do demakijażu.. no chyba wszystko co mają w ofercie :P Moja cera super wygląda no i co najważniejsze - portfel nie boli :P

Naturalne kosmetyki oleje, balsamy, masła do ciała itd. kupuje w sklepie Pachnąca Kraina, znakomicie wyposażony sklep

https://unit4men.pl

Chłopak dostał w prezencie cały zestaw kosmetyków, pożyczam sobie krem do rąk i naprawdę super sie sprawdza, tak samo sól do kąpieli. Zapach uzależnia

Albo też można wyróżnić tutaj kosmetyki tychy avon . Ta marka jest popularna i długi czas istnieje na rynku, także gwarantuję produkty wartościowe i w korzystnej też cenie. Także warto się im przyjrzeć.
Ja kupuję od lat. Ostatnio trafiłam na polską markę Apis i jestem zachwycona ich jakością . Serdecznie polecam tę markę. Kupuję przez stronę apis-sklep.pl

Dobre kosmetyki które są delikatne dla skóry (bo dla Amazonek) są w tym sklepie: https://ekoamazonka.pl/ . Wybrane są kosmetyki o najlepszych składach INCI, bez żadnych zapychaczy itp.

Moja przyjaciółka bardzo zachwala Bania Agafii mydło cedrowe , które w składzie ma tylko naturalne składniki i muszę koniecznie wypróbować. Już wiele razy słyszałam o tej marce i zawsze same pozytywy

Podsumowanie:

Naturalne kosmetyki cieszą się rosnącą popularnością wśród konsumentów poszukujących produktów o dobrym składzie i przystępnych cenach. Rekomendowane sklepy online takie jak Notino, Pachnąca Kraina, Orientana, Bielenda czy Apis oferują szeroki wybór naturalnych kosmetyków w różnych kategoriach cenowych. Wśród polecanych marek znalazły się Bielenda (szczególnie linie Eco Nature i Blue Matcha), Orientana, Apis, Resibo, Lirene oraz zagraniczne producenci jak Dr. Hauschka czy Weleda. Eksperci podkreślają znaczenie czytania składów produktów, ponieważ etykieta "naturalny" nie zawsze gwarantuje wysoką jakość, oraz zalecają dwuetapowe oczyszczanie twarzy z użyciem olejków. Popularne produkty to glinki do kąpieli, olejki naturalne (szczególnie arganowy i konopny), maseczki owocowe oraz kremy z retionolem roślinnym, które skutecznie działają na zmarszczki i nawilżenie skóry.

Inne tematy z forum Kobieta

Ulubione perfumy (9 odpowiedzi)

Cześc. Jakie są Wasze ulubione zapachy na co dzień? Jesli chodzi o mnie to uwielbiam Dior pure...

Gadżety erotyczne na rocznicę z żoną (43 odpowiedzi)

Dzień dobry! W niedalekiej przyszłości będę wraz z (teraz już) żoną obchodzić okrągłą rocznicę...

do góry