Re: Kurczakowe dania
Udka duszone z majerankiem :]
U nas robione w Zepterze - troszkę inaczej się duszą ;) w sosie własnym :] Gdy przez rok nie miałam dostępu do Zeptera - robiłam najpierw na zwykłej...
rozwiń
Udka duszone z majerankiem :]
U nas robione w Zepterze - troszkę inaczej się duszą ;) w sosie własnym :] Gdy przez rok nie miałam dostępu do Zeptera - robiłam najpierw na zwykłej patelni Tefala (obsmażałam na złoto), później przekładałam do takiej patelni-rondla z pokrywą :] lekko podlewałam wodą :]
Udka umyć, oczyścić, przyprawić na noc (u nas jarzynka).
Następnego dnia obsmażyć na rumiano (żeby skórka nabrała ładnego koloru) z każdej strony. Przykryć i niech się duszą we własnym sosie :] Po kilkunastu minutach dorzucam pokrojoną cebulę (w wersji bez Zeptera najpierw smażyłam ją na patelni Tefal na tłuszczu wytopionym z udek), pokrojone ząbki czosnku i garść majeranku :] przykryć i niech dalej się duszą :]
fajne, mało roboty ;)
zobacz wątek