Widok

Kurs księgowości itp

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny czy moze ktoras z Was chodzila na kurs n ksiegowa?? jak tak to gdzie? a moze mozecie cos w Gdyni polecic?? albo jakis inny kurs??

musze cos wymyslec a na razie bede siedziec jednak w domu i chce sie doksztalcic... a studia podyplomowe na ug jak dla mnie maja biedny wybor :(

moze ktos cos polecic??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Risika - ja chodzilam do Stowarzyszenia Ksiegowych, co prawda na kurs kadry-place-zus, ale byl rewelacyjny i moge ich z czystym sumieniem polecic!
oni wlasnie specjalizuja sie w kursach ksiegowosci, maja bardzo dobre opinie, rowniez wsrod moich znajomych - ksiegowych. maja szeroka oferte od podstaw do glownej ksiegowej, rewidenta itp.
tutaj podaje Ci stronke:
http://www.gdansk.skwp.pl/Gdansk,7.html
oo Caroca!! super dzieki:))

napewno bardziej rzetelni beda nic jakies niewiadomo co z gdyni.. ale patzre ze taki kurs to 7-10 miesiecy... :(( to chyba by mi sie bardziej oplacvalo isc na studia podyplomowe:/

hmm ciekawe czy ejst sens isc na kurs glownego ksiegowe?? ucza tam jakiejs praktyki?:D
czy maja praktyki - moge sie zorientowac, bo moja psiapsiola chodzila na kurs ksiegowosci.
ale z tego co juz wiem, to na kurs glownych ksiegowych nie przyjmuja "z ulicy", trzeba juz miec podstawy ksiegowosci, bo nie bedzie sie nadazac za grupa. najlepiej jak pojdzie sie najpierw na samodzielna ksiegowa, a pozniej na glowna.
Właśnie od kilku dni poszukuję kursów kadrowych a tu taki wątek przydatny się pojawił. Szukam kursu na którym się dużo nauczę a nie tylko dostanę papierek. Na prowadzeniu akt osobowych się znam, ale chciałabym odświeżyć wiedzę. Głównie zależy mi na płacach, bo w tym kierunku jestem zielona. Tylko boję sie, że na tym kursie będę tylko siedziała i zastanawiała się o co chodzi. Potrzebuję wiedzy przedstawionej 'łopatologicznie" ;)
Stowarzyszenie Księgowych w Gdańsku na Jaśkowej
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
jak najbardziej stowarzyszenie księgowych - będziesz miała pewność ,że uczysz sie tego co powinnaś.A co do praktyki to nie ma cudów- musisz liczyć się,że najpierw pójdziesz do pracy za mniejsze pieniądze i si e poduczysz , a potem bedzie lepiej.Szczerze podczas dwóch lat pracy w bbiurze raachunkowym na początku nauczyłam się więcej niż we wszystkich szkołach- ale mam papierek i podstawy( liceum ekon- rachunkowość i studia ) i pracowałam było to ok.8 lat temu za 600 zł , a studia wieczorowo.
Powodzenia napewno praca w tym zawodzie jest
Albo Polskie Towarzystwo Ekonomiczne w Gdańsku,też robią kursy. Chciałam pójść ja jeszcze jeden z PUP (kadry i płace) ale nie wiem czy się dostanę.
- nauka jazdy konnej, spacerki dla dzieci na kucach
właśnie ja zastanawiam się czy po takim kursie jest się księgową? czy trzeba zrobić studia w tym kierunku? wiem może głupie pytanie ale chce sie kształcić w tym kierunku i zastanawiam się czy kurs nauczy mnie tego na tyle żebym mogła pracować w tym zawdzie.
Pytanie do osób które ukończyły kursy w skwp. Czy końcowe egzaminy są trudne, jaka jest zdawalność? Chciałabym zacząć od 1 stopnia certyfikacji księgowego, w sumie są to podstawy księgowości, wykształcenia kierunkowego nie mam i minimalne doświadczenie zawodowe, bardziej fakturowanie niż księgowanie.
do góry
do góry
Na egzaminie, nie wymagają nic więcej niż cię nauczą, zdasz bez problemu.
dziękuję, może ktoś jeszcze się wypowie? Jak myślicie są szanse na rynku pracy po tym kursie na pomoc w księgowości, dodatkowo z 2 letnim doświadczeniem?
hey jezeli masz doswiadczenie w ksiegowosci to szanse masz bez doswiadczenia ciezko cos zdzialac
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja szukam dobrego kursu Kadry i Płace.
Co możecie polecić a kogo odradzacie?
dzięki
ja robiłam podyplomówkę z rachunkowości na UG, niektóre wykłady fajne. Ale większości nie kumałam, bo nie miałam wcześniej doświadczenia w księgowości.
"Papier" dał mi pracę w biurze rachunkowym. Niestety długo tam nie popracowałam, ale i dobrze, bo płaca słaba i atmosfera fatalna.
Teraz dzięki podyplomówce i dobrej znajomości angielskiego pracuję w jednym z centrów finansowych, których jest w Trójmiescie już kilka. Jestem bardzo zadowolona, to idealna praca dla mnie.

Jedna z forumek, która była ze mną również na studiach podyplomowych też pracuje w innym centrum finansowym. I myślę, że jest równie zadowolona jak ja :D

Może w tym kierunku sprobujecie? Ale konieczna jest znajomość języków.

Tu macie artykuł z wypisanymi firmami. Dodam, że większość stażystów dostała u nas pracę po stażu, lub niedługo po jego zakończeniu. http://praca.trojmiasto.pl/Szkola-kadry-dla-sektora-BPO-n74869.html
Może lepiej na taki kurs?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak, to fajna sprawa, ale wymagane są ukończone studia na kierunkach związanych z finansami
no niestety u mnie odpada cos takiego.

Nadal szukam kursu kadry i place.
Nic sensownego nie znalazlam oprocz SKwP i jakiego s Centrum szkoleniowego w Gdyni.

Może ktoras z Was coś poleci?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry