Widok

Kurs księgowości itp

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
dziewczyny czy moze ktoras z Was chodzila na kurs n ksiegowa?? jak tak to gdzie? a moze mozecie cos w Gdyni polecic?? albo jakis inny kurs??

musze cos wymyslec a na razie bede siedziec jednak w domu i chce sie doksztalcic... a studia podyplomowe na ug jak dla mnie maja biedny wybor :(

moze ktos cos polecic??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kurs w stowarzyszeniu będzie dopiero od października :(, też się chciałam wybrać, bo to chyba najsensowniejsza opcja.
nie ma za co, spojrzałam na rozkład z dworba pkp wrzeszcz i dokładnie masz tam 129 i 162, 127 jeździ ale spod galerii bałtyckiej, wysiadasz na przystanku strzelnica i idziesz w kierunku moreny kawałek prosto wzdłuż ulicy, po prawej stronie będziesz miała ten budynek, pozdrawiam
Dziekuje Misia:)
tak, to morena autobusy z wrzeszcza jeżdża na morenę i przystanek jest w pobliżu np 127 czy 129
Agusia-----------bardzo sie ciesze.:))))
Ja generalnie w weekend nie uzywam kompa, chyba ze słuzbowo lub bankowo. Dlatego nie odpisywalam. Sorry, ale na szczęście sprawa sama sie rozwiązala.
Ja najpeweniej zdecyduję sie na kurs w Stowarzyszeniu ksiegowych. to chyba najbardziej sensowna firma. Tylko dojazdy masakra jak dla mnie....
wiecie czy w dworca we wrzeszczu jedzie jakiś autobus tam? Na Jaskową Doline?------to Morena?
do ajeczka- mam wielką prośbę, zy na maila mogłabyś napisac jakie to centrum księgowe?jestem księgową po wychowawczym i szukam pracy, z góry dziękuję
mój mail :ewiczek26@wp.pl
Mama b - postęp :))) dzisiaj wreszcie dostaliśmy taką łopatologiczną instrukcję obsługi Symfonii ;)
Szuwarkowa: w naszym centrum zatrudniają na ogół najpierw na rok, potem na stałe. Chyba, że jest to umowa na zastępstwo. Ale jest sporo wewnętrznych rekrutacji w których można brać udział, poza tym stają na rzęsach, żeby nie stracić dobrego pracownika.
Praca jest jednozmianowa. Przychodzi się 7-9 i pracuje do 15-17 - zależy jak się dogadasz z TL. Wiem, że w niektórych teamach miewają dyżury do 18.00.
Kobiety w ciąży są traktowane bardzo dobrze, mogą wychodzić wcześniej, bez obcinania pensji. Był nawet pokój dla matek karmiących, ale nieużywany, więc zmienili go na zwykłą salkę konferencyjną. Matek też jest trochę i nie zauważyłam, żeby były jakoś dyskryminowane. Choć obstawiam, że jak bardzo dużo przebywa na zwolnieniach to jest to brane pod uwagę do oceny rocznej, a ta jest ważna przy podwyżkach i rekrutacjach.
Juniorska pensja bez szału, choć myślę, że wyższa niż na kasie w Biedronce ;)
Do tego różne fajne inicjatywy, ostatnio mieliśmy darmowe masaże, prezenty i gadzety od firmy, system benefitów - karta multisport lub do wyboru bilety do kina/teatru. Nauka języka za darmo i w czasie pracy. Wypasione automaty do kawy Tchibo i mnóstwo rodzajów herbat - to już bzdet, ale umila życie :)
Dziewczyny a jakie są warunki zatrudnienia w tych centrach? Tzn. czy dają normalną umowę o pracę? czy praca jest na zmiany? jakie mają podejście do matek z małymi dziećmi?
Zastanawiam się czy warto odpowiadać na oferty :P właśnie skończył mi się rodzicielski i za 2 tyg. wracam do 'siebie' ale to aż w Gdyni i trochę przeraża mnie perspektywa dojazdów :( a z drugiej strony, skracam etat wiec przez rok mam ochronę...
Już niby postanowiłam że posiedzę ten rok na starych śmieciach a potem będę czegoś szukać ale im bliżej tym częściej włącza mi się myślenie :PP
w sumie to nie znam ponad połowy ludzi z naszego centrum, jest nas po prostu za duzo... ;)
haha Justi, no pięknie :)
Ja pracuję na dole w teamie Sosny, która obecnie jest również na macierzyńskim i zastępuje ją Sarna :D
Mama b - mamy zadania do zrobienia :) no i żeby była rozpiska w stylu: 1. aby założyć nową firmę wejdź tu i tam... wpisz to i tamto.
2. aby zrobić bilans otwarcie wybierz dokumenty --> bilans --> wprowadź bilans otwarcia.., w bilansie otwarcia pamiętaj o rozrachunkach.

itd.

Ogólnie wychodzi na to, że jak robimy to na papierze, to z reguły wiemy jak to robić ;) a jak siadamy przed Symfonią - to nikt nic nie wie :P nie wiemy w którym momencie mamy to już zrobione (czego chcą w zadaniu)

zajęcia wyglądają tak, że babka ma laptopa podłączonego do wyświetlacza, więc widzimy co robi - mamy dokładnie robić to samo. bez notatek, bez tłumaczenia - tylko takie bezmyślne klikanie i uzupełnianie danych.
A później jest problem, bo nie potrafimy sami nic zrobić :/ ogólnie problem był już poruszany i z innymi wykładowcami i z Paniami "władnymi" ;)
W styczniu był egzamin i wyszłam jako ostatnia. Pogadałam też z Babka na ten temat. Że właśnie brakuje nam dosłownie łopatologicznej rozpiski krok po kroku jak co zrobić. Co z tego, że mamy treść zadania jak nikt nie wie jak to ugryźć? Do tego zajęcia w 1 sem. były w długich odstępach i tym bardziej nic się nie pamięta. A będziemy zdawać egzamin potwierdzając kwalifikacje zawodowe ...
o ja cie..ajeczka..hehe:) znam te 2 czarno białe :) milutkie są...:) pracujesz 'na parterze' czy na 1 piętrze? bo ja na 1-szym..a wlasciwie to teraz mam macierzynski ...
Aga, napisz mi co chciałbyś wiedzieć.

Jak wprowadzac dokumenty, jak zakladać kartoteki? Czy co?
Mama b - tak mamy do domu wersję do nauki :]
Justi: może... u mnie też głównie młodzież studiująca i zaraz po ;)
To może spróbujmy tak, jeśli będziesz wiedziała o czym mówię, to znaczy, że pracujemy w tym samym miejscu ;)
W recepcji pracuje Magda i Ada, obok nich stoją 2 czarno-białe figury :D
http://www.ktm.com.pl/demo/FKP/FKP2012/AMFK_Podrecznik.pdf

zobacz tutaj, ale może włąśnie to te "podręczniki" ktore macie....

ja znam obslugę ale b. starej wersji.

A macie do domu jakaś wersje na komp.?
Mama b - niby mam 1 semestr z Symfonii(cudem zaliczony) za sobą ale mamy babkę, która nic nie tłumaczy, tylko wszyscy klikamy to samo co ona :P efekt jest taki, że nikt nie wie jak co ma zrobić - przychodzisz do domu, następne zajęcia za 3-4 tygodnie i już nie pamiętasz o co chodzi :/

ogólnie przydałaby się dokładnie taka rozpiska krok po kroku co zrobić "żeby" ;) mamy w grupie 1 czy 2 różne książki ale to nie to :/ właśnie tak napisane, że laikowi trudno coś zrozumieć :/
Agusia, jest taka kniga podręcznik uzytkownika Symfonia Księgowośc.
Nie wiem tylko, czy można ja dostac bez programu. No i zapewne jest napisana takim językiem, ze malo kto zrozumie...

Co bys chciała wiedzieć?
Mam jako takie pojęcie o tym programie.
tak zapytam nieśmiało :) może któraś z Was ma lub może polecić jakiś podręcznik do nauki Symfonii Finanse i Księgowość?
Albo taką łopatologiczną rozpiskę do nauki?

I może przypadkiem ktoś ma niepotrzebny zbiór testów dla technika ekonomisty? (Bożeny Padurek) http://www.padurek.pl/oferta9.php#s1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry