Widok

Kwiat Paproci

Sue = Kwiat Paproci ???
Oj......................
Coz mozna rzec ?
SZKODA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Plagiat

Nigdy nie twierdzilem ze jestem nieomylny :) jednak to sa moje wnioski i chyba mam prawo do wyglaszania chociazby beznadziejnie glupich wnioskow na wlasny temat? Ale spokojnie! Wiem teraz 1no. Na pewno nie dojedziemy do porozumienia dlaczego ludzie sie zabijaja, gdyz ja uwazam ze gdyby ktos, komus kto chce sie zabic, pomogl, pokazal inna droge, poprowadzil za reke, okazal sie tym czego komus brakuje ta osoba nie zabila by sie! Takie jest moje, prywatne zdanie. A do tego chyba mam prawo?! Jednoczesnie nie twierdze ze nie chce poznac twego zdania na ten tema. toz wlasnie z checia sie dowiem co myslisz!! :) Wlaciwie to chcialem zawsze wiedziec co sie stalo ze ty przestales myslec o samobojstwie ?? Nie wiem dlaczego, ale zawsze chcialem.... wiedziec....
Otoz piszesz ze nie interesuja cie twoi znajomi, ze to ich sprawa!? Przeciez to jest zenujace! Ty Ja znales. Ja nie. A jednak mimo wszystko chcialbym aj poznac, dowiedziec sie jaka byla. I uwazam ze to nie jest tylko i wylacznie jej sprawa. Moze sie myle (a prawie na pewno sie myle ale mysle ze jestesmy spoleczenstwem dosyc zaawansowanym myslowo i kulturalnie i tekie sprawy jak chec zabicia sie powinny interesowac przyjaciol, znajomych, rodzine. Przeciez to na pewno ie bylo tak buh! "Dzis sie zabije". Ta mysl musiala kielkowac w Jej glowie, dorastac, nabierac ksztaltow, ktos musial to widziec!!! Nie wiem moze ja jestem idealista, a na pewno jestem glupcem. Sam jestem czesto samotny a wierze w szczera przyjazn, zyczliwosc i tym podobne rzeczy.
Widzisz jesli chodzi o przyjaciol to chodzi mi o kogos takiego:
Gdy mam dola wpadam do niego/niej niezaleznie od pory dnia i roku, pijemy sobie pifko/sok (niepotrzebne skreslic ;) gramy w jakas gre komputerowa/ukladamy puzzle, rozmawiamy, smiejemy sie, czuje sie lepiej.
Raczej wiec wykluczam sytuacje gdy:
Mam dola. Dzwonie do Plagiata mieszkajacego w Pruszczu i mowie :"Sluchaj mam dola, wpadnij". wyobrazasz to sobie ?? Bo ja raczej uwazam to za abstrakcje. Oczywiscie nie twierdze ze nie mam znajomych, ze sie nie spotykamy ale tak jak mowie potrzebny jest ktos, blisko, pod reka. Nie chcialbym sie rozwodzic nad moja sytuacja kolezenska w miejscu zamieszkania i opiniami o mnie ale to wszystko wyklucza taka sytuacje jakiej bym pragnal :(
A tak na marginesie chce ktos pogadac spotkac sie. Niech wpada! :)

to buka !!

DZIEKI JESZCZE RAZ "STARY" !!

Atma

Alez wydaje mi sie ze nikt z nas. Ani Plagiat ani ja nie wyslimy o samobojstwie.
Zastanawiam sie tylko DLACZEGO, i PO CO? lecz nikt mi nie chce udzielic odpowiedzi (i pewnie nigdy nie udzieli :( Nie chodzi o to ze mam z powodu Kwiatu Paproci dola, niestety jej nie znalem :( niestety nie wiem czy ja poznam na tym innym swiecie. I w sumie to mnie troche gryzie, a raczej to ze zastanawiam sie czy moglem jej pomoc. To wszystko jest dziwne. Poprostu mialem dola i o tym dyskutujemy, ale jak widze to deko ozywia 3miasto HP i jest fajnie, jak juz napisalem: lubie taki satan rozmyslania i pisania co mi do glowy wpadnie. To jest fajne :)

a w sumie zapowiadalo sie na oka!!!!!

ale ..................................................................................

7sk

moja mysl na temat samobojstwa nie wynikala z braku milosci rodziny, przyjaciol, ani nic innego, wynikala z braku perpektywy na przyszlosc, ja mimo iz uwazany jestem za intelignentnego czlowieka nim wcale nie jestem. uwazam siebie za totalnego debila ktory nie moze normalnie zrozumiec najprostszych rzeczy, jestem leniwy, jetem chamski, prosty i niekumaty. ale co z tego? kto sie tym przejmuje. wazne jest to zeby miec kase. a coraz mniej na tym swiecie ludzi ktorzy by docenili cieplo rodzinne, cueplo przyjazni, cieplo milosci. bo ci ludzie nie zauwazaja ze zyja. ale to juz inny szczegol. pamietasz jakie rzeczy pisalem? wiesz z jakiego powodu. ale to i tak uleglo zmianei.
mojsotsunek do swiata teraz jest wykreowany. nienawidze siebie, nienawidze jak inni moga niszczyc to co nie jest ich wlasne, jak moga niszczyc siebie innych i wsyzsytko co im wpadnie w rece. jak to jest mozliwe kto im na to pozwala?
wg ciebie istnieje bog, ja tego nie neguje, ale dlaczego na to pozwala? zaraz napiszesz ze to nie od niego zalezy tylko od czlowieka ktory ma wolna wole, wiec pytam dlaczego ? dlaczego niszczymy?
samych siebie chociazby? innych? po trochu
i co? nic.
swiat kreci sie dalej
ja jade swoim pociagiem
ty swoim
bum
nie ma swiata
mojego
twojego
na skutek beldu
motorniczego
jednego czy drugiego
a dlaczego?
bo tak chcial los
czlowiek czy bog?
nazwij to jak chcesz
wiara w czlowieka jest najwazniejsza
bez ludzi nie ma milosci nienawisci radosci szczescia
ale co to jest w porownaniu z czyjac po prostu obecnoscia?

zaczal mi dzialac w koncu internet hehe

no wlasnie . wiec przystepuje do dywersji

sejm RP - ku lepszej kondycji studenta

uwazam ze kazdy student legitymujacy sie dokumentem stwierdzajacym fakt bycia studentem na danej uczelni , na danym kierunku powinien otrzymac ustawową zniżkę na podręczniki które wymagane są przez belfrów tejże uczelni. skandalem jest placic po 100 za podrecznik kiedy to trzeba ich kupic parę na semestr !! do tego jeszcze dochodzą niektórym koszta czesnego , jezeli ktoś studiuje w innym trybie niż dzienny. pomine milczeniem fakt iż biblioteki wydziałowe niektorych pozycji wogole w swoim katalogu nie posiadaja , a niektore publikacje nadrukowany maja rok wydania sprzed paru dekad.

SOS

Ludzie czy chcecie podnieść sobie adrenalinę okołó 7 rano? Nic prostszego, wystarczy udać się do koleji SKM we Wrzeszczu . Ile tam jest tych obrzydliwych "nurów" całe mnóstwo, zaczepiają i odgrażąją sie. I tam nie ma straży miesjskiej. Straż miejska wyrzuca w tym czasie staruszki sprzedajce pietruszkę w niedozwolonym miejscu. Jest ekstra. I taki mamy piękny kraj!

Życzę wielu wrażeń ww. miejscu.

7sk

To sie bardzo ciesze :)))

Bakcylia

Przypomnialo mi sie cos nt. ochrony srodowiska. Otoz takie raporty o stanie srodowiska sa co roku sporzadzane w raporcie o nazwie "AGENDA 21". Mielismy o tym na wykladach z ochrony srodowiska :))

POMOZCIE PAWLOWI

Zapraszam na strone Pawla Wozniaka http://strony.wp.pl/wp/marsuk
Pawel tak jak i MY WSZYSCY CHCE ZYC!!!
Pomozmy mu!!!!!!

Jeszcze raz w sprawie Pawla Wozniaka

On jest NASZ tzn. z TROJMIASTA. Tym bardziej powinnismy byc z nim.
Pomozcie mi w rospropagowaniu apelu.
Szczegoly na stronie

Plagiat

ile potrzebujesz tych qp? moge ci odstapic killka(mam niewiele, ale na co mi one, mam dosyc gratki. przynajmniej na jakis czas) a co do twojej dyskusji z 7sk(przepraszam, ze sie wtracam, ale chyba mam prawo, skoro prowadzicie ja publicznie), dzieki za wyprowadzenie z bledu, juz nigdy nie pomysle o tobie jako o osobie inteligentnej, ale dalam sie nabrac. dlaczego tak o sobie piszesz? dlaczego masz tak niskie mniemanie o sobie? ah, zapomnialam, przeciez jestes debilem, ktory nie wie czego chce od zycia i, ktorego cala reszta odbiera blednie przypisujac mu niehanbiacy poziom iq.hmmm, jak to mozliwe, ze tak bardzo sie co do ciebie mylilysmy? zapomnialam takze, ze nie ma sensu zadawanie tobie pytan, bo odpowiadasz pytaniem lub zmieniasz temat, lub po prostu uzywasz pewnych slow, ktorych znaczenie mozna okreslic jako degradujace powage problemu i umieszczajace ow w pewnym glebokim miejscu.
co do boga- masz racje, albo powiedzmy inaczej- zgadzam sie. co za roznica jest czy nie? czy to cos zmienia? zbrodnie, cierpienia, samobojstwa... dlaczego swiat tak wyglada? bo tak ksztaltuje go czlowiek. tylko i wylacznie czlowiek odpowiada za piekno i szpetote naszej rzeczywistosci. bog... tak, moze byc dla wielu droga, moze nadac sens ich zyciu, przykazania podnosza moralnosc(czy mozna "podnosic" moralnosc? niewazne!), ale to kropla w morzu. punktem wyjscia dla kazdego z nas jest beznadziejna sytuacja, z ktora musimy sobie poradzic. ale to wbrew pozorom nie takie trudne, czasami mam wrazenie, ze uwielbiasz sie dolowac, z e sprawia ci to przyjemnosc, podobnie jak niepochlebne myslenie o sobie samym. jak bylam w twoim wieku, tez mialam strasznego dola, ale doszlam do wniosku, ze... niewazne do jakich doszlam wnioskow, faktem jest, ze , nie wazne, ty to wszystko wiesz, znasz wszystkie mozliwe argumenty. tak jak z tym samobojstwem, chciales je popelnic, ale wiesz, z e nie masz prawa krzywdzic tych, ktorym na tobie zalezy. nie cierpie niesprawiedliwosci, a ciebi e ona spotkala, tak, niestety tak. chcialam ci napisac cos cieplego, ale nie potarafie, bo mam wredna nature, w dodatku oceniam ludzi nie majac zbyt wielu informacji i najczesciej sie myle. ale ciesze sie, ze to z siebie wyrzucilam(egoistycznie oczywiscie, tylko i wylacznie z czysto egoistycznych i wrednych pobudek).
ah, jeszcze zapomnialam dodac, ze piekny i wielki bedzie dzien, kiedy powiesz sobie, ze jestes szczesliwy, i bedziesz usmiechal si e czesciej niz tylko przez kilka niedzielnych godzin i, ze obdarzysz nas tym usmiechem, i ze bedzie on szczery.

7sk

ja tez mam przyjaciol daleko od miejsca zamieszkania, ale jakos nigdy nie bylo to dla mnie problemem, wrecz przeciwnie! no coz, ale kazdy ma swoje zmartwienia...
i to co jednych cieszy, dla innych moze by c powodem do smutku. mieszkam w bloku, ale nie ma u nas sieci komp. gdzie mieszkasz?
przepraszam, ze spytam, ale jaka wg ciebie osobowoscia jest Kisczak? w czyms jest lepszy od ciebie? troche sie zapedzilam, nie mam prawa o nim pisac, bo zdaje sie on nas nie czyta, jeszcze napisze cos glupiego za jego plecami, a ja jednak, mimo calej swojej wredoty mam jakies tam zasady, ktorymi sie w zyciu kieruje.
zeby zrozumiec motywy ludzi, ktorzy wybieraja samobojstwo, trzeba przezyc prawdziwy dramat. to nie prawda, ze wystarczy wyciagnac do kogos reke i tym sie go ochroni. nie mozna przez 24 godziny na dobe czuwac nad zalamanymi ludzmi. moj przyjaciel popelnil samobojstwo, co ja mowie, on nie byl moim przyjacielem, ledwo go znalam, byl chlopakiem mojej przyjaciolki. dopoki ona z nim byla, wszystko sie ukladalo, kiedy go opuscila, a ojciec nie chcial go przyjac do domu, caly swiat z powrotem runal mu na glowe. chocby wtedy znalezli sie tacy, ktorzy pomogli by mu sie otrzasnac, kto wie, na jak dlugo umialby sobie poradzic z okropnymi myslami. jezeli komus brak milosci(milosci, ktora na pierwszym miejscu powinna obdarzac nas rodzina), taki czlowiek jest obciazony psychicznie, sklonny do zalaman i mysli samobojczych. nie pomoze wyciagniecie reki, nic ni e zastapi ciepla rodzinnego. nic! nie wiem jak mozna pomoc ludziom zalamanym, ktorym brakuje milosci, ktorzy przezywaja dramaty, o ktorych ja nie mam pojecia. nie wiem czy istnieje jakis sposob. jezeli istnieje, to na pewno nie jest on prosty i na pewno nie jest w 100 % skuteczny.

7sk

7sk co z tego ze uwzasz siebie za spasionego brzydala bez przyszlosci, jesli nie uwazaja tak twoi przyjaciele (znajomi). Wiadomo ze to nie ty tworzysz swoja historie, ale oni. To oni Cie zapamietaja i opisza. Ale mozesz odejsc w zapomnienie. Jesli tylko sie bedziesz o to staral. Nie porownuj ludzi. Ja chce zeby o mnie zapomniano, ale ty na pewno nie. Powinienes byc szczesliwy, ze odnalazles "swoja prawdziwa milosc". Mnie pewnie nie bedzie to pisane. Wiem jestem bardzo pesymistycznie nastawiony do zycia, ale usmiechnij sie moze byc gorzej. Moge stac sie calkowitym pesymista-dekadentem i zaczac narzekac z byle powodu jak to bylo keidys. Pamietasz moje smutne teksciki ktore kiedys pokazalem tobie Darii Kasce i tej dziewczynie ktorej imienia nie pamietam. Wiesz jaka byla ich reakcja. Teraz wiem ze te wierszyki nie powinny byc interoretowane tak jak wy to zrobiliscie. Powinny byc interpretowane z duza doza humoru. Bo budza we mnie teraz tylko smiech. Jak ja moglem to napisac. Nie rozumiem. Teraz wiem ze zycie nie polega na narzekaniu ale na dzialaniu. Nalezy zmieniac siebie, dostosowywac sie do sytuacji. Mozesz to nazwac falszem, ja to nazywam przetrwaniem. Ja wiem co uwazam, a to co uwazaja inni juz mnie przestalo obchodzic. Zreszta zauwazasz to. Ze jestem zimnym draniem coraz czesciej, coraz czesciej mi wszystko jedno, coraz czesciej juz nie mam ochoty wdawac sie w dyskusje, uciekam, jak ty to stwierdziles: boje sie odpowiedzialnosci. Jak kazdy brachu jak kazdy. W sumie to tez mi wisi. A moze ty powiesz mi dlaczego mi to jest wszystko obojetne? Moze ty wskazesz mi blad w moim rozumowaniu? ale czy sie zmienie to juz bedzie zalezalo ode mnie.
Probowano mnie nawrocic. Probowano mnie zabic. Probowano mnie wciagnac do sekty. Sam myslalem o samobojstwie. Ale czy tego nei robi kazdy nastolatek? czemu ja zyje a ona mnie nie chce? czemu ja zyje i wydaje pieniadze rodzicow a tyle ludzi cierpi? kazdy w pewnym okresie czasu w pewnym wieku doswiadcza tzw. dojrzewania. Czuje iz staje sie nadwrazliwy, iz swiat jest niesprawiedliwy. W tym okresie jego zycia maleje lub rosnie jego wiedza, inteligencja itd. itp. Mysle ze ja zmadrzalem, ale jednoczesnie zglupialem, poniewaz zaczalem wykorzystywac okazje, zaczalem wykorzystywac sytuacje.
mam nadzieje ze przeczytasz to jeszcze dzisiaj.

ELSE

Else a jesli to co pisesz to prawda? jesli niektorzy ludzie sa za bardzo egoistyczni zeby zauwazyc innych? a moze po prostu zle szukaja? a moze po prostu sa tacy jacy sa? moze jestem plagiatem. a mzoe po prostu kuba.
ja nie umiem sie usmiechac. bo nie mam powodu. z reguly. nie znalazlem zadnego powodu do smiechu, radosci, byl tylko raz, kiedy spieszylem sie zeby te osobe ujrzec. ale nie ma go teraz. nigdy nie bylo. else czyzbys naprawde dzialala z czystko egoistycznych pobudek? a moze to ja dzialam z czystko egoistycznych pobudek? moze jestem wampirem psychicznym? mozemy gdybac do konca do usr.. smierci.
wyglada na to ze prawde znam tylko ja
tylko ja
a moze ja jej tez nie znam?

czesc

Gdansk jest najcudowniejszym miejscem na ziemi swojego nieznacie cudze chwalicie tesknota mnie rozrywa niech zyje suchanino motlawa dluga sopot dotka

ELSE, PLAGIAT, INNI....

HEJ HEJ ELSE COZ TO ZA SMUTNY TEMAT WAM KAZE SIE TU WYPOWIADAC????? HIHIHIHI ZYCIE TO RADOSC A NIE SMUTKE, RADUJ SIE BO ZYCIE TETNI NAOKOLO PLAGIAT, POPATRZ NA TRAWKE I NA ROBACZKI JAK NA LUDZI NIE MOZESZ!!!!! ROZUMIEM ZE MOZNA CZUC SIE ROZGORYCZONYM PATRZAC NA LUDZKIE "ROZUMNE" POCZYNANIA ALE TAK OD RAZU PRZESTAC SIE USMIECHAC??? NIE NIE NIE NIE NIE NIE!!!!! USMIECHAC SIE WLASNIE NALEZY I Z RADOSCIA PODCHODZIC DO ZYCIA.... ZA DUZO W NAS PODEJRZLIWOSCI ZE INNI CHCA COS NAM WYKROIC JAKIS NUMEREK WREDNY I Z TEJ PODEJRZLIWOSCI UWAZAMY ZE LEPIEJ JAK SAMI IM WYKROIMY, TO CHYBA COS NIE TAK, JAK MYSLICIE???

dotka

trojmiasto jest najcudowniejszym miejscem,,, zgadzam sie calkowicie!!!!!!!!!!!!! caluski dotka :-)))))

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (250 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry