Widok

LETROX,a karmienie piersia -prosze o opinie!!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
pomozcie! mam niedoczynnosc tarczycy, biore letrox od roku, obecnie po 25,a weekendy 50. Moja coreczka ma miesiac czuje ze mam za malo pokarmu mimo czestego przystawiania, picia itd..., corcia jest niespokojna przy piersi. CZY WIECIE COS O ZALEZNOSCI Z TARCZYCA,A ZMNIEJSZONYM WYTWARZANIEM MLEKA????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
up........
ja brałam eutyrox i letrox i karmiłam. Musisz brac leki a małej nic nie bedzie
mleka miałam tyle samo
up.....,,...
u mnie podobnie. mam czerwcowe dziecko, stymuluje laktacje co 3 godz a pokarmu jak na lekarstwo. pije herbatki pobudzajace laktacje, jakas homeopatie i g..., mleka jak na lekarstwo, takze niestety musze dokarmiac. biore euthyrox 50. a przy okazji - mam pytanie czy robilas dziecku tsh?? o u mojej malej wyszedl podwyzszony poziom i zdaje sie ona rowniez bedzie hormony przyjmowac. jutro dzwonie do endo bo odebralam wlasnie wynik
ja brałam euthyrox, teraz letrox. Małego karmię już 9miesięcy i z mlekiem nie miałam problemów, więc to chyba nie od tego

kiedyś mi położna powiedziała że leki na tarczyce mogą zmieniać smak mleka,ale jak bierzesz je od początku to dziecko jest przyzwyczajone

a ile ściągasz mleka laktatorem???
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
sciagam co 3 godz, roznie, czasami tylko 30 ml, czasami 80ml-to max /z obu piersi/
Gdy dziecko ma miesiac nastepuje regulacja laktacji i organiz zaczyna wytwarzac tyle mleka ile potrzeba nie robiac juz takich zapasow potrwa to kilka dni i bedzie wszystko ok.
Ja tez tak mialam przystawiaj mala jak najczesciej a miedzy karmieniami stymuluj laktatorem co 2-3 godz i bedzie dobrze
image
[url=http://pierwszezabki.pl] [img]http://s2.p
Nie ma zależności między przyjmowaniem leków na niedoczynność tarczycy a ilością wytwarzanego przez organizm pokarmu. Po prostu musi Ci się unormować laktacja: jak najczęściej przystawiaj dziecko do piersi, laktatorem działaj tylko gdy będziesz potrzebować odciągnięte mleko. Ssanie bardziej pobudza laktację niż ręczne odciąganie i wkrótce Twój organizm porozumie się z maleństwem co do ilości wytwarzanego mleka.
Mój przykład: letrox 125mg, tylko karmienie piersią przez pełnych 7 miesięcy (skończyłam na własne życzenie), bez herbatek laktacyjnych.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pomocy! Jaka pralka najlepsza? (222 odpowiedzi)

Witam. Dziewczyny doradzcie jaka pralke wybrac? Obecnie mam whirpoola ktora ma 4 lata i była juz...

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

do góry