Widok
LETROX,a karmienie piersia -prosze o opinie!!!
pomozcie! mam niedoczynnosc tarczycy, biore letrox od roku, obecnie po 25,a weekendy 50. Moja coreczka ma miesiac czuje ze mam za malo pokarmu mimo czestego przystawiania, picia itd..., corcia jest niespokojna przy piersi. CZY WIECIE COS O ZALEZNOSCI Z TARCZYCA,A ZMNIEJSZONYM WYTWARZANIEM MLEKA????
u mnie podobnie. mam czerwcowe dziecko, stymuluje laktacje co 3 godz a pokarmu jak na lekarstwo. pije herbatki pobudzajace laktacje, jakas homeopatie i g..., mleka jak na lekarstwo, takze niestety musze dokarmiac. biore euthyrox 50. a przy okazji - mam pytanie czy robilas dziecku tsh?? o u mojej malej wyszedl podwyzszony poziom i zdaje sie ona rowniez bedzie hormony przyjmowac. jutro dzwonie do endo bo odebralam wlasnie wynik
Gdy dziecko ma miesiac nastepuje regulacja laktacji i organiz zaczyna wytwarzac tyle mleka ile potrzeba nie robiac juz takich zapasow potrwa to kilka dni i bedzie wszystko ok.
Ja tez tak mialam przystawiaj mala jak najczesciej a miedzy karmieniami stymuluj laktatorem co 2-3 godz i bedzie dobrze
Ja tez tak mialam przystawiaj mala jak najczesciej a miedzy karmieniami stymuluj laktatorem co 2-3 godz i bedzie dobrze
Nie ma zależności między przyjmowaniem leków na niedoczynność tarczycy a ilością wytwarzanego przez organizm pokarmu. Po prostu musi Ci się unormować laktacja: jak najczęściej przystawiaj dziecko do piersi, laktatorem działaj tylko gdy będziesz potrzebować odciągnięte mleko. Ssanie bardziej pobudza laktację niż ręczne odciąganie i wkrótce Twój organizm porozumie się z maleństwem co do ilości wytwarzanego mleka.
Mój przykład: letrox 125mg, tylko karmienie piersią przez pełnych 7 miesięcy (skończyłam na własne życzenie), bez herbatek laktacyjnych.
Mój przykład: letrox 125mg, tylko karmienie piersią przez pełnych 7 miesięcy (skończyłam na własne życzenie), bez herbatek laktacyjnych.