Widok
Ale to musiałaby być dieta nie tyle lekkostrawna, co bezresztkowa (czyli wszystkie zjedzone składniki musiałby być wchłaniane w procesie trawienia)- szpitalna i zdecydowanie niezbyt smaczna :)
Chyba lepsza lewatywa jednak... chociaż ponoć często organizm tuż przed porodem sam z siebie się "oczyszcza", bez środków farmakologicznych :)
Chyba lepsza lewatywa jednak... chociaż ponoć często organizm tuż przed porodem sam z siebie się "oczyszcza", bez środków farmakologicznych :)
http://zuzanka-czaruje.blogspot.com
ja niestety miałam cc,ale może w przyszłości uda mi się rodzić naturalnie.wtedy napewno chciałabym,aby zrobili mi lewatywe;)nie wyobrażam sobie porodu rodzinnego bez tego.wiem,że możecie pomyśleć,że męża powinno się mieć "na dobre i złe",ale to musi być nieprzyjemny widok i doświadczenie.czułabym się z tym bardzo skrępowana.niby piękny moment,narodziny dziecka,a z 2 str.....
nawet poród bez osoby towarzyszącej:) z takimi niespodziankami wydaje się być wstydliwy.tak mi się wydaje,ale osoby,które rodziły naturalnie napewno wiedzą lepiej,to tylko moje przypuszczenia.
domyslam się,że może w trakcie porodu jest ci pewnie i tak wszystko obojętnie...
nawet poród bez osoby towarzyszącej:) z takimi niespodziankami wydaje się być wstydliwy.tak mi się wydaje,ale osoby,które rodziły naturalnie napewno wiedzą lepiej,to tylko moje przypuszczenia.
domyslam się,że może w trakcie porodu jest ci pewnie i tak wszystko obojętnie...
oj duzo juz napisano na temat lewatywy, jednak o jednym nie wspomniano - ja dzieki lewatywie przyspieszylam porod, jelito sie oproznilo, zrobilo sie wiecej miejsca i wiecej natlenionej krwi ( dzieki prawidlowemu oddychaniu) poszlo do macicy.
Pozatym to nic strasznego, grunt to zrobic to w odpowiednim momencie, ja bylam na patologii wiec nie bylo problemu. Po Enemce (do kupienia w aptece) nigdy w zyciu nie czulam sie tak lekko :)
Pozatym dziewczyny po porodzie ze zszytym kroczem lepiej nie przec na kupke ;) bo to nie nalezy do przyjemnosci, a dzieki Lewatywce mamy problem z glowy na dwa-trzy dni.
Pozatym to nic strasznego, grunt to zrobic to w odpowiednim momencie, ja bylam na patologii wiec nie bylo problemu. Po Enemce (do kupienia w aptece) nigdy w zyciu nie czulam sie tak lekko :)
Pozatym dziewczyny po porodzie ze zszytym kroczem lepiej nie przec na kupke ;) bo to nie nalezy do przyjemnosci, a dzieki Lewatywce mamy problem z glowy na dwa-trzy dni.
Ja miałam robioną rano na izbie przyjec,ale zupełnie niepotrzebnie bo nie szłam rodzic,tylko miałam skierowanie na patologie bo byłam 12 dni po terminie,urodziłam prawie dobe pózniej noi w trakcie parcia cos wyszło,ale był przy tym tylko mój mąż i on to sprzatnał,połozna w tym czasie była zajeta gadaniem z kolezankami na korytarzu.

[/url]
[/url]