Widok

LIDL co warto kupić ?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny,
Co warto kupić w LIDLu ? Bardzo rzadko tam bywam i nie wiem co jest warte uwagi, a muszę kupić coś na obiad :)

Jedyne co zawsze tam kupuję to Chusteczki uniwersalne W5 :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
widzę, że dopisałam na drugim koncie to ja Dori30
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
AgusiaGda widzę, że juz znalazłaś swoje parówki :) ale ja mówiłam wyżej o tych typowo Nowaka :)
Z Biedronki te 93% mięsa są dobre z tych twardych (niestety mój syn ich nie lubi ze względu na ta twardość właśnie)ale smakowo są w porządku, te w dużym niebieskim opakowaniu były jeszcze niedawno całkiem dobre ale teraz są wg mnie strasznie słone i sporo gorsze -przestałam je kupować , z braku laku kupujemy Berlinki Classic
Znalazłam dobre parówki :) te Lidlowe już sobie odpuściliśmy, nie będziemy ich kupować.
Dobre parówki odkryłam w sklepie P.M. Lis (Sierakowice), mięsa mają 84,5% czy jakoś tak. (Sklep koło dawnego Atrium i cukierni Magda, za rynkiem na Przymorzu)

Czy warto kupować dania gotowe w tygodniu azjatyckim? Jak ze smakiem(np. jakieś krewetki w cieście, sajgonki itp.)?
Dori30 - dzięki :) widziałam na stronie Nowaka parówki cienkie i śniadaniowe. To które mają 71% mięsa?
AgusiaGda byłam dzisiaj w Nowaku i trochę jestem rozczarowana :) te nowakowskie parówki mają 71% mięsa wieprzowego, ale one mi smakuja bardzo innych nie ruszę, fakt że dziecku daję jeszcze sokoliki. Wiem, że z parówek typ[owo dla dzieci najlepiej wypadają sokoliki i te piratki czy jakoś tak z lidla, bo ostatnio na WP był ranking :)
image
tak na prawdę to do końca nie wiem, bo dziecku daje sokoliki, ale juz mu sie przejadły i ich nie chcę. Ale przy okazji mogę podpytac ile % miesa maja.
image
a te parówki z Nowaka mają dobry skład? :P Kiedyś je kupowałam ale wtedy jeszcze nie byłam "dzieciowa" i nie zwracałam uwagi na to co w środku ;)
widzę, że nie tylko ja mam taki problem z parówkami, ja mam jeszcze gorzej bo w domu zjedza u mnie tylko parówki z Nowaka i zadnych innych nikt nie chcę ruszyć :)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nam one smakują, owszem są blade ale są twarde nie takie rozpapciane. Wsumie nawet jak dla mnie lepsze od tych z lidla.
problem taki, że raz jadłam te parówki z szynki Sokołowa i mi nie smakowały :/ ale to było ok 1,5 roku temu :P może coś zmienili?
te parówki z szynki (Sokołowa) z biedry (i nie tylko) są super:)
jadamy je od dłuższego czasu, są dobre w smaku, delikatne, i nie rozwalają się i nie "rozciapują":)
SandraS - a te w biedronce nie są takie blade i w smaku/konsystencji jakby rozciapciane?

Bo u mnie przejdą tylko takie twarde, zbite parówki :)

A nie wiecie jak ze smakiem tych parówek z dużego opakowania? My od długiego czasu kupowaliśmy te mniejsze opakowania, na krótki wyjazd urlopowy(po Wielkanocy) kupiliśmy w Kościerzynie duże opakowanie i już wtedy miałam wrażenie, że są inne (ale jeszcze zwalałam to na inną wodę, za długie podgrzewanie).
Potwierdzam, SMAK SIĘ ZMIENIŁ, jakość też... no i są jakby mniejsze/szczuplejsze niż były na samym początku kilka lat temu :(
Kurczę Agusia wiesz co coś jest na rzeczy mój młody wczoraj niechciał ich zjeść na śniadanie powiedział że mają jakiś dziwny kolor i inny smak. Sama nie próbowałam ale faktycznie wydawały się być jakieś inne , a data ważności była do 30 maja także były ok. Coś musieli zmienić - a wiesz co w biedronce są parówki z szynki 93% mięsa też dobre a jak dla mnie nawet lepsze. Cena jest wyższa ale w paczce jest też 6 parówek a nie 5 jak w innych.

parówki PIKOK

Pamiętacie/wiecie może kto jakiś czas temu produkował parówki Pikok?

Systematycznie kupuję te małe paczki i było ok. Jednak od końca kwietnia wyraźnie zauwazyliśmy pogorszenie smaku tych parówek.
Niestety wcześniej nie zwracałam uwagi kto je robi. Mąż mówi, że teraz jest jakiś inny producent.

Czy ktoś poza nami zauważył zmianę smaku na gorszy?

Były to jedyne parówki, które nam smakowały i miały dobry skład. (nawet te z szynki mi nie smakują)
wędlina drobiowa/ taka w kiełbasce / ponad 90% mięsa drobiowego
sosy pomidorowe/ w słoiku/ też bez chemii
parówki -83% mięsa
ja bardzo lubię pieczywo z lidla, świeżutkie chrupiące. Bardzo dobre są bułki z dynia, fitness, chleb ze słonecznikiem, jeszcze jest dobry jeden chleb on jest chyba kg ale pyszniutki tylko małe kromki z niego wychodza:/

mamy też kilka ciuszków i są ok ale rajstopy dziecięce tragedia!!
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Czy jest w Lidlu jakieś dobre pieczywo?
mąż zakupił sobie kiedyś kilka lat temu wiertarke/wkrętarkę---------używa do dzis
kupiłam corke kurtke, te zielona parke--------corka zadowolona
maż i ja mamy kurtki wiosenne, mąż ma zimowa-narciarska-------sa b. fajne, nie przemakaja, nie przewiewaja

ciuchy rowerowe----------mąż zadowolony z koszulek i spodni.
skarpety, kalesonki też kupił sobie.

myślę ze ubrania maja dobrej jakości, jakoś sie nie zawiedlismy jeszcze.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Przedszkole prywatne w Pruszczu, które? (42 odpowiedzi)

Najleiej na osiedlu Wschód. Prosze o opinie.

do góry