Widok

LIPCOWE I SIEPRNOWE MAMUSIE 2009*****73

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54cm / Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)
29.07 adziula - syn Mikołaj 4050g, 56cm (wątek *58)
01.08 KaskaGdansk - syn Tomasz, 3265g, 54 cm / Kliniczna (wątek *59)
01.08 MiA_2008 - syn Kajtuś 3730g, 56cm / Kliniczna (wątek *60)
06.08 larisa27 - syn Marek, 3150g, 54cm / Zaspa (wątek *60)
06.08 jolga - córkaLiwia, 4300g, 58cm / Zaspa (wątek *60)
12.08 iwonka_ika - córka Zuzia, 3040g, 50 cm / Zaspa (wątek *61)
12.08 Dagusia - córka Dagmara, 3700g, 59 cm / Zaspa (wątek *63)
16.08 Madia - córka Amelia, 3200g, 55cm / Kliniczna (wątek*62)
16.08 olas - córka Hanna, 3600g, 56cm / Zaspa (wątek *63)
19.08 Agutek81 - syn Antek 3020g, 54 cm. (wątek *64)
20.08 demolka - córka Hania, 3420g, 53 cm / Kliniczna (wątek *62)
22.08 bruks1983 -syn Miłosz, 3100g, 53cm/ Redłowo (watek *63)
24.08 Ola81 - córka Agnieszka, 4115g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
26.08 iwi32- córka Oliwia, 3650g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 monalizka - córka Lenka, 3950g 60 cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 Ania Wejherowo - syn Tymoteusz, waga 3560 g, 55 cm/ Wejherowo (wątek *64)
29.08 ewa.gdynia - syn Piotruś, 3350g, 55cm / Zaspa (wątek 65)
01.09 MagdaRed - dziewczynka Zuzanna, ok 3665g, 57cm /Wejherowo (wątek 65)
02.09 Asiunia81 - córka Zosia 4130g, 60cm/ Puck (wątek *65)
04.09 zora1 - córka Helenka 3470g, 51cm/ Wojewódzki (wątek *65)
05.09. panishmitowa - syn Maurycy 3800g , 58 cm/Wejherowo (watek 66)
07.09 mijka - córka Laura 3140g, 57cm/ Kliniczna (wątek *66)

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200972-t132103,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
przepraszam ze dopiero teraz, ale nie mialam do tego ani sily ani czasu ani glowy. wczoraj znowu mialam napda bolu zoladka i nawet tabletki, ktore dostalam w szpitalu nie pomogly :/

nie jestem tez specjalistka wiazania chusty wiec moze nie jest to najlepsze wykonanie, ale bedziecie mialy pojecie o czym mowie :)

image

Ja to wogóle mam paranoję :) Śpię w drugim pokoju z malym. Jeżeli nie słysze że w tle gra telewizor, nie ma szans żebym zasneła. No i jeśli się zdarzy że mój M, pójdzie szybciej spać, też dłygo dłygo się męczę zanim zasnę. A jako że bardzo często chodzi spać o 4 więc raczej nie mam problemu. Codziennie przed wyjściem przychodzi do mnie do pokoju i całuje mnie na pożegnanie. Ostatnio brał też śmieci do wyrzucenia, i już nie chciał do mnie wchodzić... Chwile po jego wyjściu, obudziłam się prawie z płaczem, bo czegoś mi brakowało... Naprawdę ! Chciało mi się płakać.. Dopiero po 20 minutach zrozumiałam o co chodzi ;)
Ja też przy małej nie oglądam TV, czyli prawie wogole, nawet jak ja poloze tylem do telewizora to i tak sie wygina :) Zosia dzisiaj kilka razy przewrocila sie na boczek, takze kazdego dnia cos nowego :) Niestety dostała też od jakiegos czasu uczulenia (wysypka na klatce piersiowej i bokach brzuszka) oraz odrobinke na buzce i za uszkami, takze to chyba uczulenie i obstawiam trzy rzeczy które zjadlam: tort na chrzcinach, pasztet i sok wieloowocowy, bo poza tym nic nowego nie jadlam.
Czym smarowalyscie taka wysypke, jesli wasze dzieciaczki wogole cos takiego mialy?
ja zrezygnowalam z telewizora prawie calkowicie a i meza pilnuje aby przy synku nie ogladal bo tylko widze jak mi maluch łypie kątem oka na tv :)))

trotka, kajtek ma taka sama grzechotke tylko ze zolto-czerwona
mysle ze nasze maluchy sie jakos dogadaja :)))
Trotka, Oliwia to już duża dziewczynka i jak ładnie sobie siedzi :)

Mia, mieszkamy w kawalerce, więc i tak jak telewizor jest włączony to Mały go ogląda. Żeby się nie przyzwyczaił, to musiałabym go chyba w ogóle nie włączać. Więc jakoś to będzie.

Mąż zrobił mi dziś niespodziankę i zabrał mnie do Oceanarium. Dominik został z babcią, a ja byłam pewna, że jedziemy na zakupy, hehe. Było super tak sobie połazic tylko we dwoje:))) Jeszcze potrafi mnie bardzo mile zaskoczyć :)
Larisa nie ma sprawy, możemy się razem wybrać ;) Zawsze jedna drugiej dziecko pobuja ;D Już teraz wiem, że musze pilnować drzemek tomaszka, bo wtedy jest o wiele lepiej. Usypiać tak długo poki nie uśnie, dzisiaj rano odpuściłam i to był błąd. A no i pierwszy raz został z tatą na półtorej godziny, który nie rozumie, że jeśli dziecko jest senne, to trzeba je ulozyc do snu, a nie zabawiac, smiac sie, gadac itp. No ale wszystkiego sie trzeba nauczyc :)
image
Witam się. Ja mam zapalenie oskrzeli mam nadzieję,że nie zarażę młodej. Moja córcia codziennie mnie zaskakuje swoim zachowaniem. Teraz jest na etapie opowiadania, głośnego śmiania i krzyków....Strasznie się dźwiga,żeby usiąść a jak podam jej ręce to podciąga się i chce stawać na nogi...Wiem,że to jeszcze za szybko na takie stawanie więc powstrzymuję ją... A tak sobie siedzi moja Oliwcia...

Byłam niedawno na takim spotkaniu chustowym i miła Pani pokazała mi dokładnie wiązania na różnych chustach. Córcia była przy tym bardzo cierpliwa. Co innego jest w telewizji czy w opisach w necie a inaczej "na żywo" u doświadczonej mamy. Zobaczyła jak wiążę (okazało się, że za lekko), pokazała mi jak wkładać dziecko i jak naprężać chustę i jak odpowiednio układać nóżki - bo to bardzo ważne. Jestem bardzo zadowolona z takiego spotkania, jeszcze musze oczywiście poćwiczyć. Dziś córeczka (nazywam ją małym kangurkiem) już ładnie leżała w chuście i jej się podobało - póki nie zgłodniała ;-)
To spotkanie było u Pana Dinka. Polecam.
mi sie tez marzy wybrac na takie chustowe spotkanie ale jakos zawsze mi nie po drodze, zawsze cos wypadnie...

chcialabym pomacac tkanych zanim zakupie
poki co bujam sie w dwoch elastykach
pewnie tkana kupie na lato
no hej, ale mieliśmy ciężką noc po tym szczepieniu, mały się budził ze strasznym płaczem i miał bardzo czerwone to miejsce ukłucia, nie można było go dotknąć w to miejsce bo od razu pisk :(
do tego nie dał się nikomu nosić ani tacie ani cioci bo była u mnie siostra, tylko u mnie się uspokajał więc chyba jak trwoga to do mamy ;)
także ręce mi odpadały bo nikt nie mógł mnie zmienić, potem spałam pół nocy w fotelu z nim na rękach i w końcu udało mu się zasnąć w naszym łóżku ale i tak co chwila się przebudzał ale szybko go głaskałam i jakoś zasypiał dalej, mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej :( mój mały biedny groszek :(

kasia może razem się wybierzemy na wiązanie tych chust ???
ja nie ważę Nikusia równiótko co miesiąc, nie czuję takiej potrzeby - ważenie odbywa się zawsze przed szczepieniem
w książeczce mam wypisane tak:
urodzeniowa (5 lipiec) - 3,670kg
20 lipca - 3,770kg
31 lipca - 4,250kg
2 września - 5,860kg
14 październik - 7,600kg
następne ważenie i szczepienie w przyszły czwartek (26.11)
Niko karmiony tylko piersią, od ponad tygodnia dostaje soczek z marchwii (max 60ml) i tarte jabłko (pół dużego jabłka)

Nikodem też potrafi się rozbudzić o takich nieludzkich porach jak się budzi na jedzenie (dzisiaj o 2:30 i 5:30), wtedy patrzy na mnie swoimi wielkimi oczkami i się uśmiecha, zdarzy mu się zagadać, prychnąć, ale staram się nie zwracać uwagi i dalej sam zasypia
przyzwyczaiłam już i siebie i Nikusia, że jak się budzi w nocy (jak jest ciemno) to nie zapalam światła, telewizor zdarzy mi się zapalić rano jak chcę jeszcze podrzemać, a Niko za nic nie chce spać dalej - wtedy zazwyczaj MiniMini zajmuje Go na kilka minut i zamula do tego stopnia, że zasypia :)
MiA Super by było :) My wszyscy zdrowi jak narazie, takze mozesz podskoczyc ;P
kaska, no to moze podskocze jakos w przyszlym tygodniu (o ile nikt sie z nas nei rozchoruje i bedie ladna pogoda)
ja mam dwa elastyki to moglabym ci jednego zostawic

jumelko, a nie boisz sie ze w ten sposob przyuczasz dziecko do telewizora?
Witamy się z rana :) Dominik obudził się o 5 i to był koniec spania dla wszystkich. Teraz zasnął znowu. Mamy fajny patent: włączamy kanał 'ale kino' - jeszcze nie zaczął się program, leci w tle taka spokojna melodyjka i kolory się zmieniają. Po prostu Domiś może się w to wpatrywać i wpatrywać, aż w końcu zasypia ;)

Dziewczyny, jeśli maluchy przybierają Wam na miesiąc ok 700g to bardzo dobrze. U nas jak Dominik przybrał 1kg to było za dużo i teraz siedzimy w 90 centylu.
Zrezygnowaliśmy z noszenia Małego w nosidełku (jest do 10kg), bo już na to za zimno, a na wiosnę pewnie Domiś przekroczy limit wagi (skoro już teraz waży 8400g) - ale przez ten krotki czas bardzo się przydało i cieszę się z tego zakupu. Teraz nosidełko poczeka na następnego właściciela :)

Dziś szykuje się ładna pogoda, więc wybierzemy się na długi spacer, pewnie nad morze.

Życzymy miłego dnia :)
czyli podobnie, bo liwia w zeszlym miesiacu 720 a teraz jeszcze 3 dni do pelnego miesiaca wiec te 700 pewnie wyrabia
Miko ostatnnio przybral 740g :)
a wasze pociechy ile przybieraja w ciagu miesiaca na samej piersi karmione?
my tez zwazylismy mala, 6700 wazy czyli w 28 dni 650g...tak sobie, raczej ledwo co norme wyrabia ale skoro nie placze to chyba jej tyle wstarcza(?)
co do karmienia to ja daje jedna piers ale zwsze podaje druga jak ma ochote dojesc jeszcze
Spotkania tez są w Gdańsku w Panu Dinku na Orunii.
Najbliższe będzie w którąś grudniową sobotę.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry