Widok

LIPCOWE I SIEPRNOWE MAMUSIE 2009*****73

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54cm / Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)
29.07 adziula - syn Mikołaj 4050g, 56cm (wątek *58)
01.08 KaskaGdansk - syn Tomasz, 3265g, 54 cm / Kliniczna (wątek *59)
01.08 MiA_2008 - syn Kajtuś 3730g, 56cm / Kliniczna (wątek *60)
06.08 larisa27 - syn Marek, 3150g, 54cm / Zaspa (wątek *60)
06.08 jolga - córkaLiwia, 4300g, 58cm / Zaspa (wątek *60)
12.08 iwonka_ika - córka Zuzia, 3040g, 50 cm / Zaspa (wątek *61)
12.08 Dagusia - córka Dagmara, 3700g, 59 cm / Zaspa (wątek *63)
16.08 Madia - córka Amelia, 3200g, 55cm / Kliniczna (wątek*62)
16.08 olas - córka Hanna, 3600g, 56cm / Zaspa (wątek *63)
19.08 Agutek81 - syn Antek 3020g, 54 cm. (wątek *64)
20.08 demolka - córka Hania, 3420g, 53 cm / Kliniczna (wątek *62)
22.08 bruks1983 -syn Miłosz, 3100g, 53cm/ Redłowo (watek *63)
24.08 Ola81 - córka Agnieszka, 4115g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
26.08 iwi32- córka Oliwia, 3650g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 monalizka - córka Lenka, 3950g 60 cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 Ania Wejherowo - syn Tymoteusz, waga 3560 g, 55 cm/ Wejherowo (wątek *64)
29.08 ewa.gdynia - syn Piotruś, 3350g, 55cm / Zaspa (wątek 65)
01.09 MagdaRed - dziewczynka Zuzanna, ok 3665g, 57cm /Wejherowo (wątek 65)
02.09 Asiunia81 - córka Zosia 4130g, 60cm/ Puck (wątek *65)
04.09 zora1 - córka Helenka 3470g, 51cm/ Wojewódzki (wątek *65)
05.09. panishmitowa - syn Maurycy 3800g , 58 cm/Wejherowo (watek 66)
07.09 mijka - córka Laura 3140g, 57cm/ Kliniczna (wątek *66)

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200972-t132103,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kaska a jaka macie hustawke? bo my chcemy kupic ale zastanawiam sie jaka, czy taka montowana na futrynie czy na stojaku
moze ktoras z Was jakas poleca???

Mia w takim razie mam jakiegos kretynskiego producenta chusty, bo moj we wszystkich swoich instrukcjach pokazuje jak zamotac dziecko przodem do swiata.
Mikus wlasnie wstal i dopiero wrocilismy ze spaceru wiec nie mialam kiedy zrobic zdjecia jak to wyglada.
My mamy huśtawkę fisher price 3 w 1 - Akwarium :) Wg mnie bardzo fajna, jedyny minus ze jest na 4 duże baterie. Które niestety przy karuzelce i muzyce, szybko się wyczerpują... O taką mamy :
image
myślałam że będzie gorzej z tym wchodzeniem na 4 piętro ale nie jest źle bo znoszę tylko gondolkę i Hanię, reszta wózka jest na dole- rano i wieczorem znosi i wnosi stelaż mój mąż

A ja mam pytanie do dziewczyn po cesarce które nie karmią piersią czy dostałyście już okres??
adziula, ten kretynizm bynajmniej nie byl personalnie :)
tylko odnosnie wozenia dzieci bez fotelika

a z chusta to ja powaznie - w trosce o dziecię mowie

kaska, no wlasnie sie przymierzam i przymierzam :)))
od kilku dni
ale jakos lenia mam ostanio
dzis tez nie bylismy na spacerze - nie chcialo mi sie w ta mzawke wychodzic

i wyjatkowo chce mi sie dzisiaj mega spać :)))
Mi tez sie chce spac dzisiaj tylko, wypiłam nawet dwie kawy i za bardzo nie pomogly, ale na moje dziecie ta pogoda tez chyba tak działa, bo znowu kima :-)

Kaska ja mam taka sama hustawke i co do baterii, to my ogolnie uzywamy do wszystkiego akumulatorkow i kupilismy takie przejsciowki z R20 na zwyklepaluszki aku i nie ma problemu i dosyc dlugo nam dziala ta hustawka na cienkich bateriach, poza tym jestemy bardzo zadowoleni z tej hustawki, szkoda tylko ze jest do 9 kg :-(
wlasnie dlatego nie kupowalam hustawki - ze wzgledu na ograniczenia wagowe
(choc ostatnio mi synek nie tyje)

6tez wypilam dzisiaj kawk - nescafe frappe
niezbyt pomogla :/

upichcilam zisiaj biszkopt z wisniami i bananami i galaretka :D

mężuś sie ucieszy jak wroci do domku :)))
Ja mam w planie jutro upiec szarlotkę.
Nikodem dostał od chrzestnego na chrzciny taki fotelik (w sumie złożyliśmy się) ...

image

ogólnie jest do 18kg - od niemowlaka do przedszkolaka

słuchajcie - wysiadam ... moje Dziecko zaczęło wydawać z siebie nowe dźwięki, śmiechu jest co nie miara - takim tempem to jak będzie miał rok czasu to będzie gadał jak stary :)
to chyba milo, nieprawdaz?

moj syn za to od jakiegos 1,5 tygdnia probuje czy naprawde nie da rady mowic z zacisnieta buzia
eh :/

a ja tak czekam az zacznie radosnie gaworzyc albo smiac sie

karolciu, bardzo fajne sa te foteliki
tylko z tego co czytalam to czesto wysiada mechaizm bujajacy
czego oczywiscie wam nie zycze :)
demolika, co prawda ja tylko w polowie lapie sie na twoje pytanie (bo po cc, ale karmie naturalnie) i niestety na pozcatku miesiaca spotkalo mnie nimile rozczarowanie - myslalam ze dluzej mi bedzie dane zyc bez tej nieprzyjemnosci a tu niestety :/
ja wysiadam. mlody jak zaczal sie drzec na spacerze w poludnie to dopiero udalo mi sie go nakarmic i uspic. padam z nog- dawno nie bylam tak bez silna. do tego dzwoni do mnie siostra, ze slub bierze a ja nie mam sily sie cieszyc. czasami ciezkie jest to macierzynstwo. caly czas sie pocieszam i zyje mysla stycznia, kiedy zaczynam szkole. chociaz kocham mojego babla najbardziej na swiecie, to ciesze sie, ze chociaz raz w tygodniu na 3 godzinki wyrwe sie z domu.

takze larisa bardzo przepraszam, jutro pstrykne fotki iw kleje
Adziula wiem coś o tym ;) szczerzę Ci współczuję, i oby to był jednorazowy wybryk ;) Ja jak nie mam siły, idę się wypłakać, to pomaga ;)Chociaż mówią że użalanie się nad soba nie jest dobrym sposobem, ale mam to gdzieś ;)
Liwia chyba ma skok rozwojowy , dzis przeszla sama siebie budzila sie co 1,5 godz na cycka possala chwile i zasypiala...najlepiej to spalaby cala noc na raczkach ale oczywiscie za kazdym razem ladowala w lozeczku i co 1,5 godz pobudka;/
wczesniej bardzo duzo gaworzyla teraz jakby sie troszke "cofnela" i bardziej obserwuje otoczenie i interesuje sie swoim cialem i bardziej zabawkami...wyczytalam ze tak niestety moze byc nawet do 3 tyg!
wiec adziula ja u ciebie tez stawialabym na skok, bo dzieciaki robia sie bardziej marudne, gorzej jedza, gorzej spia...
Jogla w takim razie mój synek od półtorej miesiąca ma skok rozwojowy ;) Bo On w nocy się tak zawsze budzi...
Dominik też ma swoje humory. Ostatnio budził się w nocy na dodatkowe jedzonko i oczywiście potem jeszcze 1-1.5h zabawy, przekręcania się w łóżeczku na brzuszek - więc musiałam wstawać i go odkręcać z powrotem (to tak między 2-3). Jak mi już brakowało cierpliwości to go brałam do nas do łóżka... A dziś dał nam się wyspać, bo jak zasnął koło 19.30 to obudził się dopiero o 5 :)))

Po zupce marchewkowej Dominik też robi twardsze kupki. Raczej nie ma zaparć i brzuszek mu nie twardnieje, więc jest ok. Kupki robi 1-2 razy dziennie, czasem trafi się trzecia. Zresztą na słoiczkach jest napisane, że te zupki powodują zagęszczenie kupek.

Fajnie jest tak słuchać jak te maluchy zaczynają 'gadać'. Te wszystkie piski, gruchanie, hukanie, plucie przez zamknięte usta, po prostu można się nieźle uśmiać. U nas najczęściej Mały zaczyna najwięcej gadać jak trzeba iść spać, hehehe.
Ale piękne słoneczko za oknem dzisiaj, więc długi spacerek nad morzem obowiązkowy :-) tylko poczekam na kuriera i ruszamy, a wam dziewczyny zyczymy miłego dnia :-)
witamy! bylysmy wczoraj na szczepieniu i.. nic z tego ;(
lekarka kazala poczekac tydzien bo: 1) mala przez ostatni tydzien byla marudna placzliwa -nie chce zasypiac, bawic sie sama... 2)byc moze to poczatek jakiejs infekcji (maz chory), 3) stracila apetyt... pije z piersi ale cos sie niecierpliwi przy cycu a sztucznego wypija 10, 60 gdzie pila 110(albo mi sie naprodukowalo albo cos jest nie tak), 4)no i ta wiadomosc mnie zamurowala chociaz cos juz podejzewalam - malej ida zeby!!
wiec czekamy
kaska u nas nie bylo tak czestych pobudek a teraz nagle co 1,5 godz i w dzien tez zuwazylam ze jej zachowanie sie zmienilo wiec wnioskuje ze to skok i ze jej to minie...!!!:)))
Byłyśmy wczoraj z Zosią na USG brzuszka u dr Kosiak i okazało się że mała ma taki refluks że hej :/ pan doktor powiedział że dawno takiego nie widział bardzo się tym zmartwiłam, konieczne będą leki.powiedział nam jeszcze że jak mała zacznie siadać to będzie jeszcze gorzej ehhhhh

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry