Widok

****LIPCOWE I SIERPNIOWE GRUBASKI :)****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
BEZ OBRAZY OCZYWIŚIE :)

KTÓRA KIEDY I JAK SIĘ CZUJECIE ?

JA BYŁAM DZISIAJ NA USG I MOJE MALEŃSTWO FIKOŁKI ROBIŁO :) WIDZIAŁAM NÓŻKI, PALUSZKI I CZORT KOPAŁ MAMUSIE W BRZUSZEK :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Alicjo - tak, lekarz zlecil zrobienie tego badania (tego i paru innych), za szybko??

Marta - jak cale zycie kochalam marynowane pieczareczki, tak ostatnio kazalam andrzejowi wyrzucic caly sloik - niesamowicie mi smierdzialy!!! :)) ale slodycze w dalszym ciagu mi smakują :)))

image
image
mała a moze to kurcze zwykły poziom cukru....bo to obrzydliwe obciazenie po 20tygodniu sie robi...ja nawet tego jeszcze nie robiłam ale majóweczki już mają zalecenia zeby je robić, więc się bardzo zdziwiłam ze Ty masz tak szybko :)

image
image

do zrobienia doktorek kazal:
oznaczenie gr krwi
mocz
morfologia
glukoza na czczo
wr
chyba wszystko...

image
image
to myśle że normalna glukoza= poziom cukru we krwi :) ale bez obciazenia tym obrzydliwie słodkim czyms...z pobraniej krewki biora kropelke na ten paseczek taki i od razu pomiar podają hehe :)

image
image

:)))
pierwszy raz bede miala pobierana krew...

image
image
małaaa...no wierząc w przesądy skoro nie ciągnie Cię na kwaśne i takie podobne smaczki to szykiuje się dziewczyna.....u mnie z kolei zawsze na pierwszym miejscu było ciacho...a teraz same ostrości, więc szykuje się chłopak. Mój mąż by chyba oszalał ze szczęście :-)))

image
image
eee mała będzie dobrze :D 3 mam kciuki żeby wyniki były w porządku :*

image
image

Alus dzieki :)) mam nadzieje ze wszystko bedzie w normie :)

Martuś - raczej nastawiamy sie na dziewczynke :) juz nawet imie mamy - Oleńka, a co do chłopaka jeszcze sie wahamy (ja stawiam na Marcinka, andrzej raczej na przemka lub macka) :) ale mamy jeszcze troszke czasu :))

image
image
U nas imiona juz daaaawno obstawione.....Chłopak to Kubuś a dziewczynka to Julcia....już od wielu lat nie zmieniają się moje imionowe preferencje, więc myślę, że w ciągu tych kilku miesięcy też nic się nie zmieni

image
image
do niedawna tez miala byc Julcia! :) ale jakos Olenka zaczelo mi sie bardziej podobac :)
najwyzej jak bedzie druga cora - bedzie Julka :)

image
image
U nas najśmieszniejsze jest to, że nasi serdeczni przyjaciele, którzy miesiąc temu zostali rodzicami też mają taki sam zestaw imion. I jak nam się urodzi Kubuś, to będą latać dwa Kubełki i bedzie my wołać ...Kubuś od Marty, albo Kubuś od Andzi :-)))) To będzie dopiero wesołe :-)

image
image
a wybieracie po jednym imieniu dla dziecka czy po dwa??

image
image
Jak do tej pory tylko po jednym. Ja sama tez mam jedno imię i bardzo mi z tym dobrze. Po co dwa?? Jedno ale za to konkretne- Hermenegilda ;-)))

image
image
kiedys sie dawalo po dwa, ja i cale moje rodzenstwo mamy dwa, maz ma dwa... rodzice maja po dwa, znajomi maja po dwa,
na niedzielnych mszach jak sa chrzty slucham jakie imiona rodzice wybrali, i bardzo czesto sa po dwa, ostatnio nawet byly 3 (maksymilian maria aleksander)

ale najbardziej spodobało mi się polączenie - Jessika (czy Dżesika....) a na drugie Grazyna :)

image
image
małaaa i Marta J. - macie takie suwaczki i ciezko mi sie czyta wasze wypowiedzi - nie pamietam która to która.... :P heh...
:))) fakt - mamy podobne ;)
ale slubne mamy inne :)))

image
image
Hej dziewczyny;-)
Zastanawiam się jak to jest u was z usg. Licząc po ostatnim badaniu usg w tej chwili mam 9 tydzień i 3 dni. Wszędzie piszą, że to ważne usg trzeba zrobić w 12 tygodniu a moja lekarka wyznaczyła mi termin na 11 stycznia czyli za tydzień. I sama nie wiem co teraz robić...
no akurat mi tak kolejna wizyta wypada - na 12tc.
tylko nie wiem czy przypadek czy tak tez mialo byc :))
(wczoraj dzwonilam do doktorka sie umowic na wizyte - powiedzialam ze jestem w 9tc, on pomyslal i powiedzial - na 21,01 - to akurat bedzie 12tc., nooo koncowka jedenastego :))

image
image
Ja byłam w 10tc z kawałkiem i dzidzia była za malutka i muszę iść jeszcze raz to będzie 12tc

ja byłam na usg w 11 tyg i moje maleństwo było jeszcze za małe wiec idę za tydzień i to już będzie 15 tydzień!!mam nadziej ze wszystko będzie w najlepszym porządku:)

image
image[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

pomóżcie-pomysł na własny biznes (110 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

nietrzymanie moczu po ciąży (29 odpowiedzi)

Słuchajcie czy któraś z Was miała po porodzie problem z nietrzymaniem moczu?

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...

do góry