Widok

****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009****15

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
Jumelka 01.07- chłopczyk
akmka 01.07- dziewczynka :)
_karolcia_pf 04.07- chłopczyk
effcia 07.07- chłopczyk /Adaś
Matea 09.07
kaska2308 10.07
Sasza 12.07
olala82 15.07
Martek 16.07
gosiar 16.07- chłopczyk
J czy J 19.07
trotka 25.07
asior 27.07

SIERPIEŃ
adziula 06.08
agutek81 06.08
jolga 07.08
Ola81 07.08
bruks1983 15.08
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 18.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
zora1- 30.08

link do 14 wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200914-t72695,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja w końcu wróciłam na swoje. Wczoraj był totalny bajzel, ale już jest jako tako ogarnięte. Dziś od rana pucowałam kuchnię. Teraz już tylko odpoczywam bo jakoś szybko się zmęczyłam :)

Pewnie jeszcze z tydzień zleci zanim wszystko będzie na swoim miejscu i usunę wreszcie cały ten biały pył z zakamarków.

W kwietniu mam nadzieję zakupić ze dwie komody (albo i trzy) no i jakieś szafki (bo w tym naszym pokoiku, to tylko łóżko, telewizor, stół i pufy :) Miejsce dla Małego już zaplanowane - teraz trzeba plany zrealizować :)
J czy J: ło matko gdzie Ty się tyle czasu podziewałaś? wieki Cię nie było
Martku: no zanim to wszystko skończymy to też minie trochę czasu. Ja narazie mam dosyć ciągłego bałaganu. Fachowiec, który miał przyjść w poniedziałek przyjdzie w czwartek-wiedziałam, ze się obsunie z czasem.:Listwy i karnisz leży w stołowym na dywanie, kartony z zreczami koło balkonu-masakra.
Ale jeszcze troszkę
Teraz mam dół z wyborem imienia..nie wiem czy z moim mężem na coś się zdecydujemy.Nie chce żeby się powtarzało w rodzinie takie imie- no i zostaje tych fajnych bardzo niewiele.
Wczoraj oprócz Szymona, Wojtka doszedł Dominik i Jakub. I do żadnego nie jestem przekonana w 100%
cały czas jestem, podglądam i poczytuję ;)

a tak z innej beczki czy któraś z was chodzi na basen? a jak chodzicie zakładacie sobie jakieś ochronne globulki "dowcipne"?

mnie jak tylko zaczynają boleć plecy zawsze ciągnie na basen (dwa tygodnie pływania i plecy jak nowe na pół roku) a od kilku dni czuję, że czas pójść, tylko mam obawy żeby czegoś nie przywlec..
Ja chodzę i niczego nie używam, jeszcze nie miałam niczego po basenie.
Ryzyko jest zawsze, ważny jest wybór basenu, na pewno nie aquapark i nie faltom, ale baseny sportowe.

Gosiar, mnie by się podobał taki bałagan :) Ale jak go w końcu będę miała to już będzie dziecko i wtedy ten bałagan zrobi się pięć razy większy.

Sprzątałam dziś cały dzień na raty i w końcu skończyłam, Rafaello się udało jak marznenie, rozpusta po prsotu :)) Jeszcze mięsko na jutrzejszy obiad przygotuję i oddaję się relaksowi - kanapa, kocyk, książeczka, a o 20 film.

Miłego wieczoru
Witam w niedzielny późny poranek. Taka ładna pogoda za oknem, że chyba zaraz wybierzemy się na spacerek :)

Ja też się witam.
To prawda-pięknie dzisiaj. W końcu za 20 dni wiosna :-)
Martek dawaj kawałek tego rafaello ;o) Tylko nam ochoty narobiłaś.
Miłej Niedzieli dziewczyny
Mój synek, troszkę się zasłaniał ale troszkę go widać :))

image

image

image
Sasza - śliczniutki, czy On ssał wskazującego paluszka?
ja spędzam weekend praktycznie samotnie, mąż dostał wyjątkowo na weekend zlecenie, wczoraj pracował do wieczora, dzisiaj też :(
pocieszam się, że już niedługo zrobi się jeszcze cieplej i każdy weekend będziemy spędzać we dwoje za miastem :)
ale nisko spadłyśmy ;)
witam Was poniedziałkowo, jak Wam minął weekend?
Martek, ale narobiłaś... podaj szybko przepis na to rafaello... aż ślinka mi leci na samą myśl. :D
Witam,
weekend jak zwykle minął za szybko, ale dla mnie byle wytrzymać w pracy do czwartku, a potem słodkie lenistwo w domu. Choć z laptopem i prośbą pomocy w pracy w dłoni.
Super pogoda się wkońcu zrobiła. Mroźne powietrze i słoneczko.
W czwartek usg połówkowe i już się nie mogę doczekać.
Cześć Dziewczyny :)
Weekend za szybko minął, jak zwykle:)

Adziula, podam przepis na Rafaello, po południu napiszę jak wrócę z pracy. Pysznościowy jest :))
Witam :) Jakos ostatnio to nie mam siły niby w II trymestrze jest lepiej a u mnie jak zawsze jest inaczej hehe ;) Ale ten czas leci a na pewno po 20 tygodniu czas jeszcze bardziej śmiga ;) ja już chce ładna pogodę aby troszke mniej ciuchow miec na sobie
Ja nie mam sił od początku i już straciłam nadzieję że będzie lepiej, a latem to już w ogóle, bardzo źle znoszę wysokie temperatury(wysokie to jest dla mnie pow. 25stC :) Pewnie ostatnie 2-3 miesiące przeleżę brzuchem do góry.
Widać sławny przypływ energii w drugim trymestrze nie jest nam dany..
ja też już wyczekuję tych cieplejszych dni, łudziłam się, że może dzisiejsze słońce przyniesie wyższą temperaturę, a tu rano trzeba było skrobać autko :/
ciężko mi w moim zimowym płaszczyku, aż cud, że się jeszcze dopinam, chyba rośnie razem ze mną, bo brzuszek mam już pokaźny ;P
czas leci - nie mogę uwierzyć, że to już 6 miesiąc :) a dzidzia na suwaczku jaka już duża, jeszcze trochę i wyskoczy z niego ;P
ja też mam lekki kryzys w samopoczuciu, po sobotnim sprzątaniu czuję się strasznie ociężała i mam lekkie kłucia w brzuszku, Bąbel się jeszcze tak nie rozpycha, ale miejsce mu natura robi niemiłosiernie
Ja też miałam nadzieję, że w II trymestrze poczuję przypływ energii, ale nic z tego, co prawada duzo lepiej niż w pierwszym, ale też mam siłę tylko żeby zrobić coś co naprawdę muszę, a jak mam wolny dzień jak np wczoraj to nawet ubrać mi się nie chce, ale nadzieja jeszcze, że jak wiosna przyjdzie to to trochę też pomoże. Pomimo, że za bardzo nie mam siły to chciałabym się zmobilizować i pójśc na jakieś zajęcia dla kobiet w ciąży, bo już się robię ociężała i jak się wogóle nie bedę ruszac to co to dopiero będzie później i tak się zastanawiam nad Gymnasionem, tam są zajęcia Forma w ciąży, może któraś z was też się wybiera?
Ja nie mam siły na żadną aktywność fizyczną, wejście po schodach na moje drugie piętro zajmuje mi mnóstwo czasu i na górze jestem ledwie żywa. Jedyne co wchodzi w grę to wolne spacery.
A jak mam akurat przez chwilę lepszą formę to idę się popluskać na baden.
Masakra....źle mi z tym ale widocznie mam siedzieć na tyłku i odpoczywać.

a ja wam powiem, że coraz bardziej dokuczają mi plecy. Nie musze nawet za wiele się narobić a już po 2 godz. ból jest niemiłosierny. Cienko siebie widze z tymi plecami pod koniec ciąży.
Ważne, że się pogoda robi i chociaż słoneczko świeci-pzrynajmniej inne podejście dożycia człoweik ma.
Ja też czuję się ociężała. Kilka minut szybszego spaceru i już dyszę jak stara lokomotywa. Plecy - szczególnie odcinek lędźwiowy coraz bardziej mi dokuczają i wiem że będzie tylko gorzej. Chodzę raz w tygodniu na ćwiczenia dla przyszłych mam, ale to niewiele pomaga. Mięśnie pleców mam widać słabiutkie a tu coraz więcej kilogramów do dźwigania...
No cóż jeszcze tylko 17 tygodni :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry