Widok

****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009****15

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
Jumelka 01.07- chłopczyk
akmka 01.07- dziewczynka :)
_karolcia_pf 04.07- chłopczyk
effcia 07.07- chłopczyk /Adaś
Matea 09.07
kaska2308 10.07
Sasza 12.07
olala82 15.07
Martek 16.07
gosiar 16.07- chłopczyk
J czy J 19.07
trotka 25.07
asior 27.07

SIERPIEŃ
adziula 06.08
agutek81 06.08
jolga 07.08
Ola81 07.08
bruks1983 15.08
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 18.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
zora1- 30.08

link do 14 wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200914-t72695,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gosiu, czekamy na zdjęcia z usg, za 2-3 tygodnie też się wybierzemy na 3D i też wstawię fotki mojego Bąbla i zachęcam do tego wszystkie lipcowe i sierpniowe mamusie :)
napewno będę oglądać te programy na National Geographic (08.03, 21:00), pokazałam film mojemu mężowi, cieszę się bardzo, że tak się tym zainteresował, naprawdę cuda dzieją się w naszych brzuszkach :)

a jak wyglądają u Was rozmowy odnośnie imion?
my mieliśmy drobne rozbieżności, bardzo chciałam Jeremiego, ale mężowi się nie podobało, więc prawdopodobnie zostanie Nikodem (i tak będziemy na Niego mówić Niko, Nikos lub Bąbel ;P)
U nas jak widać po liście imię wybrane. Mąż miał wybierać dla córki, ja dla synka. I w sumie od zawsze wiedziałam, że będzie Adam albo Jan:)
A ten program co polecacie na NG na pewno wspólnie obejrzymy
oooo 8.03 to ja na pewno też będę oglądać :)
a mój mąż nie chce się zgodzić na USG 3D uważa że to tylko taki bajer :///
oo kurcze nie zauważyłam, że mamy już nowy wąteczek.
No to przeklejam zdjęcie mojego chłopczyka

image

Pozdrawiamy
Super wyszło :-)
to, że zobaczyliśmy jego buziaczka to i tak cud ten mały tak się wierci, ze szok.
Co do imienia...nie wiem kiedy się na któreś zdecydujemy. Ja chciałam Jasia ale mój mężuś nie jest do niego przekonany.
Teraz jestem na etapie Szymona ub Wojtka.
mój mąż ma na imię Szymon :)
a fotka super, te z normalnego usg nie są tak realistyczne :)
mój Bąbelek był bardzo grzeczny podczas ostatniego badania, nie spał, ale się nie wiercił, od czasu do czasu poruszył rączką czy nóżką - tak Go nastawiłam przez ostatnie kilka dni i posłuchał się mamusi ;P
aż lekarz troszkę próbował Go ucisnąć, żeby się poruszył, po badaniu zaczął szaleć ;P ale to było niesamowite, że poruszył nóżką a ja w tym samym czasie poczułam kopnięcie :)
Karolcia jak zobaczysz swojego maluszka w 4 D...Boże...to są takie emocje. naprawdę cały czas wyć mi się tam chciało ze szczęścia. Oczywiście jak wyszliśmy to się pobeczałam no bo jak :-D Patrzysz na tą główeczkę, łapki i nóżki i wiesz, ze to Twoje, Twoje!!! najcudowniejsze uczucie jakie mnie w życiu spotkało. Pięknie być w ciąży
No nie da się ukryć, że to wspaniałe uczucie. Ale zmiana nastrojów mnie rozbraja. Rano było kiepsko a teraz jak przeczytałam pogodę, że jeszcze trochę i wiosna i 10 stopni to mam taki humor że mogłabym góry przenosić.
To i ja się chwalę :)
na USG wszystko w porządku, robaczek rośnie pięknie proprocjonalnie, pan doktor nie stwierdził obecności niczego, co mogłoby wsakzywać ze jest to facecik :) Ale wiadomo że to jeszcze nie przesądza o niczym.
3D za 1,5 tygodnia:)
Super wygląda gosiar!
Martku najważniejsze, ze maleństwo zdrowe. Mi wczoraj kamień z serca spadł, że wszystko OK.
A na co się nastawiacie? bardziej na chłopaka czy dziewczynke?
Na dziewczynkę zdecydowanie :)
Też miałam jakieś obawy ostatnio i się cieszyłam już że pójdziemy dziś i wszystko sprawdzimy.
Coś nerwowe chyba jesteśmy. Ale ja mam jeszcze problem w postaci toksoplazmozy :/ Jeszcze jeden wynik muszę zrobić i będzie decyzja o antybiotyku ...
Nerwowe to my teraz będziemy już tylko do końca życia o nasze dzieci ;-)
Ale wiesz..ja tam zawsze jestem "przefilmowana" -chociaż niby nie dopuszczam do siebie myśli, że mogłoby być coś nie tak.
Co do toksoplazmozy-bądź spokojna. Dostaniesz leki i ani Tobie ani dzidzi nic nie będzie. ważne, że wykryte to paskudztwo-także obydwoje będziecie zdrowi.

No to może będzie parka z naszych bąbli hehe?
Myślisz? Kurczę, tak się koleje losu układają że kto wie :)

Z tokso jest taka cholera, że nie wiadomo kiedy przechodzi na dziecko, może w ogóle nie przejść, a może już przeszło, i branie antybiotyku to wybranie mniejszego ryzyka, a jeżeli do tej pory coś się stało to antybiotyk też g.. da. A wszystko będzie wiadomo i tak dopiero jak się dziecko już urodzi.
Nie jestem przesadnie nerwowa, nie przejmuję się na zapas, i teraz też nie, po co się stresować domysłami.
I tak trzymaj Martek. Na pewno będzie wszystko dobrze. Przecież my jesteśmy z tego samego dnia-to jak ma być inaczej! ;-P
Ja tak trzymam, jeszcze Ty i wszystkie inne nerwuski muszą zacząć :)
Dzieciaczki nie lubią jak się denerwujemy, musimy być sopkojne i pozytywnie myśleć.
wiem..tylko czasami to tak różnie wychodzi. Sama pewnie wiesz. teraz już się na pewno poprawię jak usłyszałam, ze malec jest zdrowiutki. Będzie tylko pozytywnie!
a tak z innej beczki. mamy na liście tyle Mamusiek lipcowych i sierpniowych - gdzie one się podziewają? Obraziły się czy jak?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

do góry