Widok

*****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****35

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
01.07 Jumelka ZASPA - chłopczyk /Dominik
01.07 akmka - dziewczynka
01.07_karolcia_pf ZASPA - chłopczyk /Nikodem
07.07 effcia KLINICZNA - chłopczyk /Adaś
09.07 Matea
10.07 kaska2308 KLINICZNA - dziewczynka /Zosia
10-15 Asiulka - chłopczyk /Karolek
12.07 Sasza - chłopczyk /Krzysiu
15.07 olala82 - dziewczynka /Zosia
16.07 karolajnaaa - dziewczynka
16.07 Martek WEJHEROWO - dziewczynka /Michalinka
16.07 gosiar ZASPA - chłopczyk /Tomek
19.07 J czy J REDŁOWO - dziewczynka /Nina
25.07 MiA_2008 - chłopczyk
25.07 trotka WEJHEROWO - dziewczynka /Oliwia
25.07 asior - chłopczyk
26.07 kasia-125 KLINICZNA - dziewczynka /Maja

SIERPIEŃ:
06.08 adziula - chłopczyk /Mikołaj
06.08 agutek81 - chłopczyk /Antoś
07.08 jolga ZASPA - dziewczynka /Liwia
07.08 Ola81 WEJHEROWO - dziewczynka
10.08 andziaa
15.08 bruks1983 REDŁOWO - chłopczyk /Szymon
16.08 larisa27 ZASPA - chłopczyk /Dominik
16.08 Madia KLINICZNA - dziewczynka
18.08 olas - dziewczynka
21.08 Asiunia81 KLINICZNA - dziewczynka
23.08 ewa.gdynia - chłopczyk
24.08 iwi32 WEJHEROWO - chłopczyk /Oliwier
27.08 monalizka WEJHEROWO - dziewczynka /Gabrysia
28.08 demolka ZASPA - dziewczynka /Hania
28.08 mijka - dziewczynka /Laura
30.08 MagdaRed WEJHEROWO - dziewczynka /Zuzanna
30.08 panismithowa - chłopczyk
30.08 zora1 - dziewczynka

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200934-t105780,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A tak z ciekawości, jakiej firmy kosmetyki będziecie kupowały dla waszych maluszków?
effcia, wez pod uwage ze to ty w wiekszosci czasu bedziesz pchala ten wozek a nie twoj maz - niech potraktuje to jako argument :)

mysmy na poczatku z mezem mieli dwa skrajnie rozne typy - od konstrukcji, przez producenta, po cene

i jakos udalo nam sie dojsc do wspolnego jezyka i wspolnego wozka :))
Dziewczyny, tylko nie ulegajmy zbiorowej panice, wiele z nas urodzi po terminie, a jak coś się będzie działo przed czasem to zdążymy spakować piżamę (tudzież koszulę nocną), kapcie, ręcznik i kosmetyczkę, w ostateczności rodzinka nam dowiezie.
nie jest zasadą, żeby rodzić tak długo przed terminem, a nawet są to sporadyczne przypadki, także wyluzujmy
mówi się, żeby torbę spakować 3-4 tygodnie przed terminem, także dwa miesiące to lekka przesada, tymbardziej, że stres z tym związany może nam zaszkodzić

ja dzisiaj idę kupić koszulę nocną, a jutro prawdopodobnie wybieram się na wieś żeby dotlenić siebie i Bąbla i zrelaksować :)))
My byliśmy wczoraj 3 godziny w Mama i ja w poszukiwaniu idealnego dla nas wózka i niestety na nic nie jesteśmy zdecydowani.
Znaczy mój typ jest inny od męża:/ Poza tym okazało się, że czas oczekiwania na wybrane przez nas wózki to ok 3 tyg., więc musimy niebawem zamówić. Mam nadzieję, że po weekendzie na coś się zdecydujemy.
Kasiu, ja chyba zapakuję torbę w przyszłym tygodniu, teraz jeszcze skupiam się na praniu pościeli, reszty ubranek itp.
No to się tam jeden lipcowy Bobas nieźle pośpieszył... Dziś w końcu kupiliśmy wózek i zamówiliśmy łóżeczko, jak pojedziemy je odebrać to dokupimy materac, pościel itd. Chciałam w sumie spakować się już do szpitala w przyszłym tygodniu - tak na wszelki wypadek, ale po tych rewelacjach z Gosią zrobię to chyba już jutro.
LIPIEC:
01.07 Jumelka ZASPA - chłopczyk /Dominik
01.07 akmka - dziewczynka
01.07_karolcia_pf ZASPA - chłopczyk /Nikodem
07.07 effcia KLINICZNA - chłopczyk /Adaś
09.07 Matea
10.07 kaska2308 KLINICZNA - dziewczynka /Zosia
10-15 Asiulka - chłopczyk /Karolek
12.07 Sasza - chłopczyk /Krzysiu
15.07 olala82 - dziewczynka /Zosia
16.07 karolajnaaa - dziewczynka
16.07 Martek WEJHEROWO - dziewczynka /Michalinka
19.07 J czy J REDŁOWO - dziewczynka /Nina
25.07 MiA_2008 - chłopczyk
25.07 trotka WEJHEROWO - dziewczynka /Oliwia
25.07 asior - chłopczyk
26.07 kasia-125 KLINICZNA - dziewczynka /Maja

SIERPIEŃ:
06.08 adziula - chłopczyk /Mikołaj
06.08 agutek81 - chłopczyk /Antoś
07.08 jolga ZASPA - dziewczynka /Liwia
07.08 Ola81 WEJHEROWO - dziewczynka
10.08 andziaa
15.08 bruks1983 REDŁOWO - chłopczyk /Szymon
16.08 larisa27 ZASPA - chłopczyk /Dominik
16.08 Madia KLINICZNA - dziewczynka
18.08 olas - dziewczynka
21.08 Asiunia81 KLINICZNA - dziewczynka
23.08 ewa.gdynia - chłopczyk
24.08 iwi32 WEJHEROWO - chłopczyk /Oliwier
27.08 monalizka WEJHEROWO - dziewczynka /Gabrysia
28.08 demolka ZASPA - dziewczynka /Hania
28.08 mijka - dziewczynka /Laura
30.08 MagdaRed WEJHEROWO - dziewczynka /Zuzanna
30.08 panismithowa - chłopczyk
30.08 zora1 - dziewczynka

Rozpakowane:

Gosiar- 16.05, 1870g
Niby zostało mi 3 m-ce, ale taka wiadomość dała mi mobilizację i biorę się ostro za zakupy, bo narazie mam tylko ciuszki i nic więcej, a następnie zaczynam rewolucję w domku żeby zrobić miejsce na te wszystkie rzeczy, cały czas myśłałam, że spoko jeszcze tyle czasu, ale muszę to zrobić póki też się dobrze czuje, bo jak widać nigdy nic nie wiadomo. Ostatnio też coraz częściej myślę, że już tak chciałabym zobaczyć moje maleństwo i przytulić, ale oczywiście niech siedzi w brzuszku jak najdłużej. No i jeszcze jedna bardzo ważna sprawa nam została, wybór imienia dla naszej córeczki ;-) bo jak narazie nie możemy się dogadać.
Kurczę mnie też pogoniło z wrażenia, zresztą i tak wiedziałam że może się mała nam spieszyć. Jutro idziemy do gina i zobaczymy czy skracanie postępuje czy nie ma powodu do obaw.
W każdym razie własnie pogoniłam męża do złożenia łóżeczka, a z praniem poczekam do końca maja. Poza tym wszystko już mamy gotowe, tylko chyba trzeba torbę kupić bo się nie mam w co spakować :)
Ja też jeszcze nie mam nic gotowego, tak więc trzeba się za to zabrać. Ale ciuszki mam dostać w następny weekend od znajomej.
ja też aż popłakałam się wczoraj ze wzruszenia na wiadomośc o Gosi :) oczywiście gratulacje, dużo zdrowia i siły wam życzymy!!!

ja właśnie zakończyłam pranie, teraz tylko prasowanie- ale na tym zejdzie mi najdłuzej- pewnie na raty będę to robić :)

no i trzeba wybrać się na zakupy, bo jeszcze nie wszytko w domu jest, a jak widać wszystko może się zdażyc :)
a ja musze kupic najpierw te ciuchy;P
A mi po wczorajszych nowinach śnił się mój poród.....Leżałam na łóżku i wszystko straaaasznie długo trwało.....A w fotelu siedziała słusznych rozmiarów położna i mówiła " spokojnie dziecinko, na wszystko przyjdzie czas..." Aż się obudziłam z wrażenia.... To Tomeczek mnie przebił...Jest wcześniakiem z 31tyg ja z 34tyg....Dużo zdrowia dla mamusi i synka....
Ps A mówią,że cuda się nie zdarzają....Lipiec w połowie maja....Coś Tomeczkowi spieszno i chciał mieć chyba całe wakacje dla siebie a nie tylko pół....Kurde idę prać ciuchy do szpitala, bo to nigdy nic nie wiadomo..
wow, ale info z gosia;) kochana Gratulacje ogromne i duzo zdrowka dla Was i szybkiego powrotu do domku;)
nie ukrywam ze ta sytuacja mnie zmotywowala aby zaczac sie konkretnie przygotowywac do szpitala - bo to nigdy nci nie wiadomo
a poki co nie mam jeszcze nic

a, odebralam wczoraj komode dla mlodego, teraz mezus musi jak skrecic i zabieram sie za prani i prasowanie - niech chociaz to do konca tygodnia bedzie zrobione

no i musze na necie zamowic rzeczy do szpitala (z uwzglednieneim tym aptecznych typu podklady)
fakt, ostatnio coś w naszym wątku się bardzo wyciszyło

ja też się trochę przestraszyłam przedwczesnym porodem Gosi, najważniejsze, że oboje są zdrowi, ale też pomyślałam, że nie jestem jeszcze gotowa,
nie mam dla siebie nic do szpitala, nie mamy jeszcze miejsca na łóżeczko, które w częściach jeszcze w pudle u teściów leży

tak naprawdę to chyba do końca nigdy nie jest się gotowym :)
ja też byłam wczoraj w szoku - do lipca jeszcze przecież kawał czasu - ale jak widać trzeba być przygotowanym na wszystko...:)

życzę im tylko dużo zdrowia - to teraz najważniejsze :)

ja mam jeszcze dużo czsau - ale ty Jumelka - myślę, że możesz już spokojnie zacząć przygotowania:)))

Ale tu dziś cisza. Chyba wszystkie Mamusie tak się przejęły tym, że Gosia nas wszystkie wyprzedziła :)
Hehe ja też się trochę przestraszyłam i stwierdziłam, że czas zacząć się przygotowywać. Wyprałam pieluchy i zapowiada się cały weekend prasowania...(bo jeszcze część ciuszków czeka).
Chyba też zacznę powoli pakować torbę - niech sobie leży i czeka.
No prosze to u Was juz sie jedna lipcoweczka rozpakowala... Serdeczne gratulacje!!! Duzo zdrowka i szybkiego powrotu do domu!!!
Aniu,
proszę pogratulować Gosi i synkowi i życzyć dużo zdrówka i cierpliwości.
Trochę się przestraszyłam jak przeczytałam, że jedna z nas już rozpakowana. W nocy dzisiaj aż spać nie mogłam.
Nic zabieram się ostro za pranie i prasowanie. W tym tygodniu jedziemy ostatecznie zdecydować się na wózek.
Ja znikam na uczelnie i trochę do pracy.
Miłego dnia
Z wrażenia zapomniałam napisać, że byłam wczoraj na usg i nasz Krzyś waży około 2200-2365g. Kolos jakiś. Rośnie zdrowo. Widzieliśmy jak się rozgląda, nasz ginek pokazał jak się przemieszcza soczewka. Super uczucie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry