Widok

*****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****47

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
01.07 Jumelka ZASPA - chłopczyk /Dominik
01.07_karolcia_pf ZASPA - chłopczyk /Nikodem
04.07 ryba_gda WOJEWÓDZKI - chłopczyk / Jaś
07.07 effcia KLINICZNA - chłopczyk /Adaś
09.07 Matea
10.07 Valentinik - chłopczyk / Damianek
10.07 Asiulka - Wojewódzki / chłopczyk /Karolek
12.07 Sasza - chłopczyk /Krzysiu
15.07 olala82 - dziewczynka /Zosia
16.07 karolajnaaa - dziewczynka/ Maria
16.07 Martek WEJHEROWO - dziewczynka /Michalinka
17.07 Evelinka KLINICZNA - dziewczynka
19.07 J czy J REDŁOWO - dziewczynka /Nina
20.07 stynka WOJEWÓDZKI - dziewczynka /Nina
25.07 MiA_2008 - chłopczyk
25.07 asior - chłopczyk
26.07 kasia-125 KLINICZNA - dziewczynka /Maja

SIERPIEŃ:
04.08 Kaska Gdansk - WOJEWÓDZKI - dziewczynka / Justynka
06.08 adziula - chłopczyk /Mikołaj
06.08 agutek81 - chłopczyk /Antoś
07.08 jolga ZASPA - dziewczynka /Liwia
07.08 Ola81 WEJHEROWO - dziewczynka
10.08 andziaa
15.08 bruks1983 REDŁOWO - chłopczyk /Szymon
16.08 larisa27 ZASPA - chłopczyk /Dominik
16.08 Madia KLINICZNA - dziewczynka
18.08 olas - dziewczynka
20.08 Ania Wejherowo - WEJHEROWO - chłopczyk
21.08 Asiunia81 KLINICZNA - dziewczynka
23.08 ewa.gdynia - chłopczyk
24.08 iwi32 WEJHEROWO - chłopczyk /Oliwier
27.08 monalizka WEJHEROWO - dziewczynka /Gabrysia
28.08 demolka ZASPA - dziewczynka /Hania
28.08 mijka - dziewczynka /Laura
30.08 MagdaRed WEJHEROWO - dziewczynka /Zuzanna
30.08 panismithowa - chłopczyk WEJHEROWO
30.08 zora1 - dziewczynka

Rozpakowane:
16.05 Gosiar - syn Tomek, 1875g dł. 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g 54 cm, szpital na Zaspie (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm/ Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308, córka Zosia, 3065gr, 54 cm Kliniczna (wątek *46)

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200946-t114165,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kobietki przenieście się do nowego wątku ;)
serdecznie gratuluję ! :)
I ja również melduje się już z córeczką w domku. Mała na na imię Pola, urodziła się 05.07 o godzinie 14.10 w szpitalu na Zaspie, miała wagi 3450 i 55 cm długości. Malutka jest rozkoszna. Później napisze coś wiecej o porodzie i pobycie w szpitalu. Jak narazie jestem mega zmęczona z powodu braku snu... ale jednocześnie jestem bardzo, bardzo szczęsliwa:)
Tez mnie to zastanawia. Czy na klinicznej trzeba sie upomnieć o to znieczulenie czy jak sie nie powie że sie chce to lekarz sam nie proponuje?
Kaska2308 czy na Klinicznej pytali Cię czy chcesz skorzystać ze znieczulenia ?
Gratuluję kolejnej mamusi:)
dzień minął mi jakoś w miarę ale przyszedł wieczór i zapowiada się taka sama noc jak wczoraj:(
Kaska gratulacje :-) No i czekamy na jakieś zdjęcie córeczki ;-)
Do Effci: napiszę do Ciebie maila na nk w odpowiedzi na smsa :)
No to my z Zosią meldujemy się już w domu :) Mała smacznie śpi więc naskrobię parę słów. W środę rano znalazłam na wkładce żółtawy śluz z smugami krwi, to pewnie był czop, ale za bardzo sie nie przejęłam, bo czułam się świetni i nie było żadnych skurczy. Wieczorem pojechaliśmy do teściów i zostaliśmy tam na noc, nie mogłam za bardzo zasnąć, ale miałam z tym problemy ostatnio więc przewracałam się z boku na bok.

Kilka minut przed 4 rano zrobiło mi sie mokro, poszłam do łazienki i okazało się że to bezbarwny płyn więc raczej wody, nie było ich dużo najwyżej 1/4 szklanki. Poszłam obudzić męża i pojechalismy na Kliniczną. podłączyli mnie do KTG, skurcze minimalne, brzuch zaczął mnie boleć jak przed okresem. Po jakimś czasie lekarz przyszedł i przebił mi pęcherz, ale skurcze nadal niewielkie. Dopiero oxy pomogła.

No i się zaczęło... Ból brzucha to był dla mnie pikuś, przy każdym skurczu miałam wrażenie, że ktoś wyrywa mi kręgosłup, tak bolały mnie plecy. Męczyłam się tak z 2 godziny a rozwarcie na 4 palce więc zastanawiałam się jak dam radę dotrwać do końca... Potem zaczęły się skurcze parte, nie bardzo można je porównywać do tych wczesniejszych bo to zupełnie inne uczucie, ale gdybym miała powiedzieć co jest łatwiejsze do zniesienia to jednak parte. Muszę przyznać, że ćwiczenia oddechowe z SR bardzo się tu przydały.

Tak w największym skrócie, bolało jak cholera, ale to maleńkie ciałko położone na moim brzuchu juz po wszystkim wynagrodziło mi każdą kropelkę potu..... :)

Szycie niezbyt przyjemne, ale byłam w takiej euforii, że nawet lekarz się dziwił, że po takim porodzie mam jeszcze siłę rozmawiać i żartować z byle czego. Od momentu kiedy wyszła Zosia ciągle się śmiałam i nie mogłam przestać :) przy porodzie były 2 młode studentki i pomagały mi jak tylko mogły, fajna sprawa.

I na koniec wielki plus dla Klinicznej po prostu za wszystko.
Od wczoraj tu nie zaglądałam, a tu kolejne dwie mamusie się szykują, w naszym wątku jakieś niezłe tempo jest :-)
A do tego ten czas tak szybko leci, dla mnie im bliżej końca tym szybciej, dopiero czytałam jak Trotka urodziła, a tu już się wybieracie na pierwszy spacerek.
Trzymam kciuki za kolejne mamusie.... My wybieramy się na pierwszy spacerek. Nie jest aż tak gorąco jak przez ostatnie dni...Jutro Oliwia będzie miała już tydzień, rany jak ten czas leci przy takim maluszku...Pozdrawiamy.
Demolka to miałyśmy podobną noc ale Ty masz jeszcze sporo czasu, może zadzwoń do lekarza i spróbuj nospę.

Ja mam od wczoraj podbarwioną krwią wydzielinę, może to już blisko:D Wczoraj robiłam ktg i usg i wsio o.k. Tylko waga małego od 3800 do 4100.

Asiulka trzymam kciuki za szybki poród :)
hahah ale numer teraz to już się posypało:) jedna za drugą:P jak tak dalej pójdzie to urodzę przed czasem:D
Miałam dziś koszmarną noc, brzuch mi się napinał co chwila i to uczucie jakbym miała za chwilę dostać okres, rano to samo ale stanowczo lepiej. Nawet nie można nazwać tego bólem tylko było to raczej takie męczące.
Cała noc do bani
no laseczki - godzine temu odeszły mi wody !!!
za godzine jade do szpitala - trzymajcie kciuki :)
oprócz tego nie mam skurczy pewnie mi je wywołają ...

dziewczyny dopadł mnie strasznyyyy ból własciwie nie wiem czego, jakby kręgoslupa, po lewej stronie... do tego napina mi sie brzuch... ból kręgoslupa nie do wytrzymania...czy to może oznaczac zblizający sie porod?
Ja zauważyłam że w nocy max 3 godziny potrafię przespac. Po 3 godzinach wstaję z bólem brzucha, bo tak mi się siku chce.
Ja też jestem pod wrażeniem, jak to pędzi. Ale teraz już jestem na etapie że ani dnia dłużej chyba nie wytrzymam, i ani jednej nocy. Masakra. Już nie wiem co gorsze - wstawać nocy co 1,5 godziny do łazienki i potem nie móc zasnąć bo ręcę dręwieją i bolą, czy cały dzień się męczyć z bolącym brzuchem, skurczami i dołkiem psychicznym?
Ryba jak się czujesz?? spacerek pomógł??:)
Dziewczyny niedługo nasza kolej:) patrzę na mój suwaczek czas poprostu pędzi jak szalony tydzień za tygodniem
Wielkie gratulacje dla kolejnych mamus i mocno trzymam kciuki za NOWE :-))
jak ci się napina brzuch to to mogą być skurcze, u mnie właśnie tak one wyglądają, czasami mnie kłuje tak, jakby bolały jajniki.
mnie teraz bardziej boli w krzyżu, niż sam brzuch. cały czas czekam na rozwój akcji...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry