Widok

*****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****55

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
09.07 Matea
10.07 Valentinik - chłopczyk / Damianek
16.07 Martek WEJHEROWO - dziewczynka /Michalinka
19.07 J czy J REDŁOWO - dziewczynka /Nina
20.07 stynka WOJEWÓDZKI - dziewczynka /Nina
25.07 MiA_2008 - chłopczyk
25.07 asior - chłopczyk
26.07 kasia-125 KLINICZNA - dziewczynka /Maja
28.07 jolga ZASPA - dziewczynka /Liwia
29.07 adziula - chłopczyk /Mikołaj

SIERPIEŃ:
04.08 Kaska Gdansk -Kliniczna - syn/ Tomaszek
06.08 agutek81 - chłopczyk /Antoś
07.08 Ola81 WEJHEROWO - dziewczynka
10.08 andziaa
15.08 bruks1983 REDŁOWO - chłopczyk /Miłosz
16.08 larisa27 ZASPA - chłopczyk /Dominik
16.08 Madia KLINICZNA - dziewczynka
18.08 olas - dziewczynka
20.08 Ania Wejherowo - WEJHEROWO - chłopczyk
21.08 Asiunia81 KLINICZNA - dziewczynka
23.08 ewa.gdynia - chłopczyk
24.08 iwi32 WEJHEROWO - chłopczyk /Oliwier
27.08 monalizka WEJHEROWO - dziewczynka /Gabrysia
28.08 demolka ZASPA - dziewczynka /Hania
28.08 mijka - dziewczynka /Laura
30.08 MagdaRed WEJHEROWO - dziewczynka /Zuzanna
30.08 panismithowa - chłopczyk WEJHEROWO
30.08 zora1 - dziewczynka

Rozpakowane:
16.05 Gosiar - syn Tomek, 1875g dł. 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g 54 cm, Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm/ Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308, córka Zosia, 3065gr, 54 cm/ Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda, syn Jaś, 3080 gr,56 cm/ Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54 cm/zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm/ Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm/ Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka córka Oliwka 2845g, 54cm/ Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm/Swissmed (wątek*52)

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=116940

oby ten wątek okazał się owocny
czego i sobie i Wam zyczę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kasia nie takich wieści oczekiwałam !!!
ja nie rozumiem dlaczego oni Ci nie zrobili cesarki ? skoro tętno dziecka spadło to chyba logiczne, że coś jest nie tak ! ja pierdziele !
trzymaj się i daj sygnał jak będziesz się czuła na siłach to sobie pogadamy
Kaska współczuję, mam nadzieję że szybko się rozkręci i pójdzie wszystko już gładko.
Właśnie najbardziej przerażają mnie ci wszyscy lekarze, że kazdy mówi co innego, ze zglupiec mozna, a potem nagle któryś wpada w panikę ze cos nie tak i się zaczyna :-(
Kaśka, trzymaj się i bądź dzielna.

MiA, dzień się jeszcze nie skończył.

Pakuję się spać. Jutro termin z USG i równocześnie tydzień po terminie z OM. To już przestaje być zabawne.

Dobranoc :)
stan na dzis - dwupak
ide ogldac film potem spac
rano jade na zaspe
Melduję się, niestety bez maleństwa.

Spróbuję to co sie dzisiaj wydarzyło opisac, choc to tak dluga opowiesc że usne podczas pisania- jestem wykończona.

Więc tak o gdzinie 13 zabrali mnie na próbę oksy na porodówkę.

Podłączyli mnie pod KTG, i pod tą pompę. Przyszedł jakiś lekarzyna, powiedział że po próbie ide do domu, bo skoro nie rodze już od paru dni to zajmuje tylko miejsce w szpitalu, a są też inne pacjentki. Powiedział że ja nie skonczylam medycyny żeby decydowac o tym czy zostane czy nie itp itd. Jak skonczylam z nim rozmowę to normalnie się popłakałam, chyba ze strachu przed pójściem do domu. Po tych wszystkich chorobach jakie mojemu maleństwu wykryli (małowodzie, hypotrofia) najzwyczajniej w świecie chce byc pod opieką lekarzy. W końcu przyszła inna pani doktor, powiedziała że zobaczymy co próba pokaże, a jak bedzie wszystko ok, to mnie niestety będą musilei wypisac (ale jakos byla o wiele bardziej uprzejma)... Po jakiś 15 minutach przyszła inna Pani doktor, jak zobaczyła to KTG, to podała mi maskę z tlenem, poleciała po inną, zamieszanie jak cholera, nikt nic nie chciał mi powiedziec. W końcu usłyszałam rozmowę studentki która badała mi rozwarcie, że jest na 1 palec i jak tylko się bardziej rozkręci to puszczamy wody... Ja przerażona, nie wiem co jest nie tak... Przyszła znowu inna Pani doktor, i powiedziała że tętno zmalało podczas skurczu do 80, i że zostaje w szpitalu. Wywołujemy poród do końca.

Odłączyli mnie od KTG, pozwolili wstac i podłączyli pod normalną kroplówkę z oksy. Przez pierwsze 2 godziny było ok, natomiast potem SALOWA przyszła i podkręciła kroplówkę (nie miałam pojęcia że to salowa, a zwróciłam uwagę że bardzo wolno kapie). Jak mnie zaczął napierdzielac brzuch, myślałam że tam klamki poodgryzam, nie potrafiłam wytrzymac....Okazało się że oksy ma leciec bardzo bardzo wolno.Jak pielęgniarka ustawiła normalnie to w przeciągu 30 sekund ból ustał. Po 6 godzinach i 2 kroplówkach, skurcze byly nieregularne (te juz byly do zniesienia), rozwarcie w dalszym ciagu na 1 palec....

Więc odesłali mnie na patologię spowrotem. Powiedzieli że może się samo rozkręci, a jak nie, to w piątek powtórka z oksy....

Teraz skurczy brak.........

To tyle na dzisiaj.,...
Dziękuję dziewczyny, faktycznie od dziś zacznę uważać na to co jem i piję. Do tej pory codziennie piłam szklankę mleka (2% albo 3%), myślałam, że zdrowo... dużo owoców typu czereśnie, a w tym wszystkim tyle cukru.. ale teraz będę uważać!
Czesc Dziewuszki :) podczytuje Was troszkę i trzymam kciuki !! U mnie dopiero 30 tc i zazdroszcze Wam że jesteście na finiszu :))

Paula u mnie cukier też po 50 wyszedł ponad 160 i lekarz kazał nie wpadać w panike i do czasu wizyty w poradni diabetologicznej po prostu odstawić słodycze i białe pieczywo. Mam nadzieje że ta dieta wystarczy na ustabilizowanie cukru :)

Paula moja kumpela tak miała- po 50- ponad 160 a drugie badanie z 75 już było w normie, ale MIA ma pewnie większe doświadczenie więc lepiej wie, z drugiej strony po co robić jeszcze drugą próbę z 75g skoro ta pierwsza byłaby w 100% jednoznaczna ?
powiem szczerze, ze ja tez zaczelam sie martwic, zeby cos zlego sie u niej nie stalo:/ tfu tfu, odpukac w niemalowane. mam nadzieje, ze szybko sie do nas odezwie z dobra nowina :)

a ja mam okropnie cieply brzuch i do tego rewolucje toaletową :/
ja sie ludzilam jak przy 50g mialam wynik 6 powyzej normy
ty masz duzo duzo wiecej
75g tylko ptwierdzilo u mnie cukrzyce
nastaw sie na to samo
a im szybciej sie nastawisz i zastosujesz do diety tym zdrowiej dla twojego dziecka
Mia, dzięki za info, we wtorek idę do gin, i pewnie powie mi to samo :( choć na sieci przeczytałam, że wynik powyżej 180 to na pewno cukrzyca, a poniżej - jeszcze nie wiadomo, ale nie chce się łudzić.
Bardzo długo nie ma znaku, też o niej często myślę. Chyba nie mamy jak się dowiedzieć...pozostaje czekać i wierzyć w to że nic złego się nie wydarzyło :(
o nia jak o nia - ja sie boje czy z maluchem wszystko w porzadku
i to powaznie sie martwie
bo inaczej czemu tak dlugo by sie nie odzywala ?!
no ja też się zastanawiam, co się dzieje :(
wiecie co.. myśle od kilku dni o J czy J-cholera coś za długo nie ma znaku od niej. Normalnie sie martwie o nią
Bo oni w zasadzie tak mają wszyscy, że wolą bez sukienek. Ale myślałam że to od pewnego wieku dopiero...

e tam, Ci grzeczni też wolą dziewczyny bez sukienek ;)
kaze na siebie czekac jak na wszystko co najlepsze

a tak na marginesie, moze bedzie wolal Oliwie bez sukienki :D

a fe, to ma byc moj maly gdzieczny synek a nie jakis rozrabiaka-podrywacz ;)))
no nie wiadomo co z Kasią, rozmawiałam z nią koło 17 i mówiła, że " boli jak cholera " czyli oxy zadziałała jak należy, no to mam wielką nadzieję, że już się uporała i ma synka po drugiej stronie :):)
MIA ten twój Książę coś długo karze na siebie czekać.....Powiedz mu że jak będzie tak się guzdrał to Oliwia wyrośnie z sukienki...;P

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry