Widok

*****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****57

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
09.07 Matea
20.07 stynka WOJEWÓDZKI - dziewczynka /Nina
25.07 MiA_2008 - chłopczyk
26.07 kasia-125 KLINICZNA - dziewczynka /Maja
28.07 jolga ZASPA - dziewczynka /Liwia
29.07 adziula - chłopczyk /Mikołaj

SIERPIEŃ:
04.08 Kaska Gdansk -Kliniczna - syn/ Tomaszek
06.08 agutek81 - chłopczyk /Antoś
07.08 Ola81 WEJHEROWO - dziewczynka
10.08 andziaa
15.08 bruks1983 REDŁOWO - chłopczyk /Miłosz
16.08 larisa27 ZASPA - chłopczyk /Dominik
16.08 Madia KLINICZNA - dziewczynka
18.08 olas - dziewczynka
20.08 Ania Wejherowo - WEJHEROWO - chłopczyk
21.08 Asiunia81 KLINICZNA - dziewczynka
23.08 ewa.gdynia - chłopczyk
24.08 iwi32 WEJHEROWO - chłopczyk /Oliwier
27.08 monalizka WEJHEROWO - dziewczynka /Gabrysia
28.08 demolka ZASPA - dziewczynka /Hania
28.08 mijka - dziewczynka /Laura
30.08 MagdaRed WEJHEROWO - dziewczynka /Zuzanna
30.08 panismithowa - chłopczyk WEJHEROWO
30.08 zora1 - dziewczynka

Rozpakowane:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm/ Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm/ Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm/ Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm/ Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54 cm/ Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm/ Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm/ Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm/ Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm/ Swissmed (wątek *52)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm/ Redłowo (wątek *55)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, mierzył 57 cm/ Kościerzyna (wątek *56)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm/ Zaspa (wątek *56)
26.07 Martek - córeczka Michalinka 3900g, 60cm / WEJHEROWO (wątek *56)

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200956-t117432,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeszcze raz gratulacje!!
przyznam ze nastraszylas mnie podejsciem szpitala i personelu;( tez tam bede rodzic...
nooo Martek, najważniejsze, że malutka już w domu !
i nie będę oryginalna jeśli znowu napiszę, ALE MASZ FAJNIE :):):)

witamy się i my i dziękujemy za gratulacje :))
Mój maz sie spawdził w roli donosiciela :))
W skrócie: pojechalismy ok 17 w sobote do szpitala, do 21 nic się nie dzialo, tzn surcze byly, ale nie postepowalo rozwarcie. bylam juz wykonczona i w ciezkiej histerii ze wzgledu na "personel" na ktory milam 'szczescie" trafic :/ ale o tym innym razem. w rezultacie na noc dali mi relanium i wyslali na patologie do rana na odpoczynek . rano sie okazalo ze rozwarcie doszlo do 7, wrocilismy na porodowke, oksytocyna, potem prawie 3 h partych i decyzja o cc, bo skurcze za slabe i mala nie schodzila. zawiedziona jestem na calej linii szpitalem. cala opieka, pomoc i wszystko inne to fikcja, nie trafilam na nikogo zyczliwego i od soboty prawie caly pobyt przeryczalam.

ale jestesmy w koncu szczesliwi w domu i zapominamy o tym co bylo:) Misia jest wspaniala i spokojna, wlasnie sobie spi na rece i czeka na mleczko, z karmieniem troche problemow i musimy sie wspomagac, ale teraz na spokojnie w domu wszystko sie rozkreci:)

gratulacje dla wszystkich rozpakowanych, wieczorem siade i doczytam dokladniej co tam u Was :)) i wrzuce fotke :)
buziaki
ok, dzięki :)
na SR i położna i pediatra mówiły,że niemowlakom nie podkłada się nic pod główkę.wyjątek stanowią specjalne przypadki medyczne,ale to tylko po konsultacji lekarskiej.

ja Antka będę kładła w śpiworku na płaskiej powierchni,czyli na materacyky i prześcieradle-i w łóżeczku i w wózku.do wózka nawet nie mam pościeli
dziewczyny, podobno mimo tego, że jest w zestawie, nie kładzie się w ogóle w łóżeczku poduszki, czyli co dziecko leży na samym prześcieradle czy jak ? w gondoli też bez poduszki ?
Witam się po południowo... Pogoda super na spacerek...Oliwia właśnie dzisiaj kończy miesiąc. Byłyśmy już 3x na kontroli u lekarza i jak na razie to wszystko ok. Niestety kolki nas nie ominęły..;(. Mała waży po 4 tyg ponad kg więcej niż przy porodzie...teraz waży 3950gr. Głodomor z niej nieziemski....Jak tak będzie wisieć na cycku to do kolan mi je wyciągnie...Pozdrawiamy i trzymamy kciuki za nierozpakowane....Wiem że taka pogoda to dla was męczarnia...Więc hop siup i na porodówkę ;DD
ale ja patrzę, że ona ma termin dokładnie na dzisiaj !
ale jaja :):):)
no pieknie i wepchala sie przede mna! malpiszon jeden;) POWODZENIA!!!:)
Adziula powodzenia :-)
Adziula trzymaj się :)
witamy sie jeszcze w dwupaku ale juz z porodowki! O 4 nad ranem znowu myslalam ze posikalam sie w lozko lecz tym razem to byly wody zaraz po nich skurcze co 4 minuty. Do szpitala dojechalismy z 8cm rozwarciem! Nie moglismy znalezc tentna malego wiec juz bylam w strachu przed cc. takze teraz po 2 dawkach znieczulenia czekam na dodatkowe 2cm! Wiecej juz pewnie nie dam rady napisac wiec odezwe sie jak wrocimy do domku! mia a ty jak chcesz urodzic to idz schabu kupic :)
A i pytanie bo też mam materac gryka kokois i nie mogę ciągle zapamiętać, którą stroną najpierw się kładzie, chyba muszę sobie zapisać, bo jak przyjdę do domu to i tak zapomnę ;)
Demolka ja też wybieram się dzisiaj do lekarza i jestem ciekawa co mi powie :-)

Ja mam zamiar stosować dietę ze względu na maleństwo oczywiście i aby szybciej wrócić do formy ;-)

Ciekawe co u Kaski bo jakoś długo już się nie odzywa jak an nią, więc może rodzi :)
Z tym jedzeniem to jest tak,że ja jem tyle co nic a mały i tak ma kolki. Inna mama je wszystko a dziecko kolek nie ma. Koleżanka urodziła niedawno bliźniaki, karmi tak samo cyckiem. Jeden kolki ma a drugi nie. Zależy jaki egzemplarz się trafi :)
hejka;)idę dziś do lekarza zobaczymy czy coś tam widać aby się zaczynało dziać:) czy chociaż jest na dobrej drodze... tak brzmi lepiej:P
aha, materac musze odpakowac coby zobaczych (powachac) co i jak z nim ;)))
ja zamierzam wielu potraw unikac
1) tych co powoduja ewentualne wzdecia aby nie napedzac kolek
2) alerogennich - maly i tak bedzie mocno alergicznie po mnie i po tatusiu obciazony

herbatki na laktacje kupilam - sztuki 2 - byly w mega fajnej cenie - i dwie razem mi wyszly taniej niz jakbym jedna kupowala :D:D

zazwyczaj kolo 1 lub 2 w nocy udaje mi sie zasnac ale i tak od kilku dni na noc przenosze sie do drugiego pokoju - wracam do sypialni po siku kolo 4/5 nad ranem

stan bez zmian - sztuki dwie
porodu oznak brak - tez bez zmian

:(
dzieki wlasnie tez mysle o jedzeniu wszystkiego z malymi wyjatkami i testowanie , ale caly czas slysze ze tego jesc nie bede mogla...tamtego...jedz jedz bo przez najblizsze x-miesiecy nie bedziesz mogla...-paranoja... i juz sama nie wiem co i jak....
My też mamy gryczano-kokosowy i też nie śmierdział :)

co do herbatki to kupiłam sobie kilka dni po porodzie, piję 1-2 dziennie. Zwykłą herbatę można wypić, ale tylko słabą. A propos jedzenia, to wszędzie są różne informacje, ja nie jem kapusty, cebuli itp. a z reszta potraw to po prostu chyba nie należy przesadzić. Raz miałam z Zosią niemiłą przygodę po tym jak zjadłam tort z dużą ilością orzechów włoskich :( i podejrzewam, że właśnie te orzechy zaszkodziły Małej, a poza tym jem prawie wszystko byle z umiarem.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry