Widok

*****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****58

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
09.07 Matea
25.07 MiA_2008 - chłopczyk
28.07 jolga ZASPA - dziewczynka /Liwia
29.07 adziula - chłopczyk /Mikołaj

SIERPIEŃ:
04.08 Kaska Gdansk -Kliniczna - syn/ Tomaszek
06.08 agutek81 - chłopczyk /Antoś
07.08 Ola81 WEJHEROWO - dziewczynka
10.08 andziaa
15.08 bruks1983 REDŁOWO - chłopczyk /Miłosz
16.08 larisa27 ZASPA - chłopczyk /Dominik
16.08 Madia KLINICZNA - dziewczynka
18.08 olas - dziewczynka
20.08 Ania Wejherowo - WEJHEROWO - chłopczyk
21.08 Asiunia81 KLINICZNA - dziewczynka
23.08 ewa.gdynia - chłopczyk
24.08 iwi32 WEJHEROWO - chłopczyk /Oliwier
27.08 monalizka WEJHEROWO - dziewczynka /Gabrysia
28.08 demolka ZASPA - dziewczynka /Hania
28.08 mijka - dziewczynka /Laura
30.08 MagdaRed WEJHEROWO - dziewczynka /Zuzanna
30.08 panismithowa - chłopczyk WEJHEROWO
30.08 zora1 - dziewczynka

Rozpakowane:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54 cm/ Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)

link do 57
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200957-t117778,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Martek ja już w temacie kolek obcykana:) Znam ten problem. Spróbuj masować brzusio i jednocześnie ocieplaj suszarką ( byle ostrożnie, żeby nie poparzyć), jak naszemu przechodzi to mam taki mały termoforek i przykładam do brzuszka i do rożka i tak zasypia. Dodatkowo DIETA ( zero nabiału nawet masła, warzyw i owoców przez parę dni, potem stopniowo wprowadzaj po jednym produkcie)
Od paru dni daję Krzysiowi Gripe Water 3 razy dziennie po karmieniu i jest o niebo lepiej, tak nam poleciła pediatra. Jak to nie będzie pomagało to można podać espumisan ( nawet takiemu maluchowi). Ja narazie się obyłam bez tego. Acha.. podawałam też na samym poczatku Viburcol- bezpieczne czopki na uspokojenie.
Jutro będę miała dostawę z Niemiec z Sab Simplex ( to samo co espumisan ale podobno skuteczniejsze )
Powodzenia
ja po masazu szyjki, rozwarcie na 2 palce jak narazie ale skurczy brak, jutro mam sie stawic na IP na zaspe i jezeli same skurcze sie nie rozkreca to niestety oxy albo jutro albo w poniedzialek...zobaczymy w kazdym razie. zalecenia od poloznej - caly dzien na nogach dzisiaj mam byc, i chodzic , chodzic, chodzic...wiec weszlismy wlasnie z mezusiem do domku rozpakujemy zakupy i dalej idziemy chodzic;P mam plamienia po tym masazu ale jakos bardzo to nie bolalo...mam nadzieje ze skurcze jednak przyjda same...
acha no i adziula synus jest czaderski;)
Jumelko, ja jeszcze intensywnie laktatorem pracowałam od powrotu do domu. Wychodząc ze szpitala nie miałam w ogóle praktycznie pokarmu. Dopiero w domu nagle poleciało i udało mi się rozkręcić. Na razie odpukać jest dobrze.

Sasza, dzięki za wszystkie rady. Brzuszek masowałam, w końcu jakoś się uspokoiło wszystko i mała zjadła i zasnęła na dobre.

Jolga, trzymam kciuki :DDD
no hej Adziula śliczny maluszek !!!!!!!! :)

jestem bardzo szczęśliwa, że ja pierwsza mam możliwość podzielenia się z Wami wspaniałą wiadomością:

KASIA URODZIŁA !!!

staram się podać Wam wszystkie szczegóły ale mogę coś pomylić, bo tyle informacji, a ja mam kiepską pamięć, jakby co to Kasia potem sprostuje :)
Tomek urodził się 14.45 ( albo 14.15 ) ważył 3260 ( ciekawe gdzie ta hipotrofia ????? ) 55cm, poród zaczął się wczoraj po kolejnym wywołaniu i namęczyła się Kasia bo urodziła łącznie po jakichś 29h ! :(

no ale najważniejsze, że jest już po krzyku a maluszek cały i zdrowy ! :)
Adziula a gdzie Ty rodziłaś ?
u mnie znowu atak zęba,spie caly dzien jak tylko wezne Apap.dziewczyny mam juz dość ciąży i problemów z moimi zebami.
o matko 29 h???? mam nadzieje ze mnie to nie spotka;/ ale szczesliwej mamusi skladam Gratulki i szybkiego powrotu do domku;) ja wlasnie jade do slynnego pokoju nr. 5 w odwiedzinki do Asi;)
dziekujemy za komplementy :) rodziłam w Londynie, muszę własnie dopisac do listy.

gratulujemy Kasi, wreszcie się dziewczyna doczekała!
adziuli i kasi przesyłam gorące gratulacje i życzenia zdrowia i szybkiego powrotu do domu z pociechami :)

my jutro mamy rocznicę ślubu i chrzciny :)
mój synio w zachowaniu nic się nie zmienia, jest bardzo grzeczniutki, choć troszkę pomarudzić też potrafi, gdyby nie te drobne kwilenia nie wiedziałabym, że mam dziecko w domu ;P
przesypia prawie całą noc, budzi się tylko dwa razy, w miarę w stałych porach i (z czego jestem bardzo zadowolona) sam zasypia w łóżeczku :)
nie potrafię sobie wyobrazić życia bez Niego, jest kochany :)))

czy Was (tu pytanie do rozpakowanych mamuś) też rozpiera taka wewnętrzna duma, radość i miłość jak patrzycie na swoje pociechy trzymając je na rękach albo patrząc jak śpią obok Was?
a ja bylam u asi na klinicznej, dzielnie sie trzyma i widzialam kaske i jej maluszka;) slodziak jak niewiem;))) a kaska po tylu godz. super sie trzyma...nie mowilam juz jej ze ja to jedna z forumek bo w sumie czasu nie bylo ale na malego napatrzec sie nie moglam;)
właśnie sierpniówki nasz miesiąc:) nie obijać się tylko rodzić:P
to ja mogę być niekulturalna i wepchnąć się bez kolejeczki tak w połowie sierpnia;P

Gratuluję kolejnym mamusiom:) Jolga powodzenia!!!
no ja się umówiłam z moim synkiem 7 sierpnia- wypad ;)
tez bym wiele dała za 7 sierpnia:P
a ja mam termin na 7 sierpnia, ale chcialabym po 14... bo mam takiego malego, chytrego plana...
rodzac po 14 sierpnia urlop macierzynski (20 tyg) konczy sie na poczatku stycznia...(1 lub 2) i ju zaczyna nas obowiazywac o 2 tygodnie dluzszy macierzynski ;)
tak wiec mowie malej aby sie jeszcze mamusi trzymala....chociaz jesli bedzie miec charakterek po mamie to urodzi sie 10-11sierpnia (takie mam przeczucie ;) )
ja bym chciala 7 sierpnia bo moj mąż akurat tego dnia ma urodziny:) ale plan na po 14 sierpnia tez jest niezła opcja:D
serio tak jest z tym macierzyńskim ?? czyli jeżeli w styczniu jeszcze będę na macierzyńskim to jest on o 2 tygodnie dłuższy?? bo nie orientuje się, myślałam że jest 20 tyg a później trzeba wykorzystać zaległy urlop wypoczynkowy
Też o tym czytałam, od 2010 roku urlop macierzyński będzie wynosił 22 tygodnie, więc jeśli maluch przyjdzie na świat po 14 sierpnia (od 15 sierpnia 2009 roku) to urlop kończyć się będzie np. 1 stycznia 2010 roku, co pozwala skorzystać z zasad które przysługują mamom od 1 stycznia. Gdzieś czytałam że trzeba napisać prośbę do pracodawcy o wykorzystanie tych dodatkowych tygodni. Myślę jednak że jeżeli ktoś ma zmyślną kadrową to ona powinna ten urlop macierzyński (o ile łapiemy się na te dwa dodatkowe tygodnie) wyliczyć wg nowych zasad, skoro z góry wiadomo, że nasz urlop będzie zachodził na 1 stycznia 2010 r. A potem można wykorzystać zaległy urlop z 2009 r. oczywiście:)
A nie będzie tak, że ten dluzszy urlop bedzie obowiązywał, te osoby ktore urodza od 01 stycznia 2010, czyli od kiedy beda obowiazywaly nowe przepisy?
Dziewczyny, która z Was ma aktualne informacja na ten temat najlepiej od kogoś biegłego (kadrowa)??

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

do góry