Widok

*****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****61

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
09.07 Matea

SIERPIEŃ:
06.08 agutek81 - chłopczyk /Antoś
07.08 Ola81 WEJHEROWO - dziewczynka
10.08 andziaa
10.08 iwonka_ika ZASPA - dziewczynka /Zuzia
15.08 bruks1983 REDŁOWO - chłopczyk /Miłosz
16.08 Madia KLINICZNA - dziewczynka
18.08 olas - dziewczynka
20.08 Ania Wejherowo - WEJHEROWO - chłopczyk
21.08 Asiunia81 KLINICZNA - dziewczynka
23.08 ewa.gdynia - chłopczyk
24.08 iwi32 WEJHEROWO - chłopczyk /Oliwier
27.08 monalizka WEJHEROWO - dziewczynka /Gabrysia
28.08 demolka KLINICZNA - dziewczynka /Hania
28.08 mijka - dziewczynka /Laura
30.08 MagdaRed WEJHEROWO - dziewczynka /Zuzanna
30.08 panismithowa - chłopczyk WEJHEROWO
30.08 zora1 - dziewczynka

Rozpakowane:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54 cm/ Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)
29.07 adziula - syn Mikołaj 4050g, 56cm (wątek *58)
01.08 KaskaGdansk - syn Tomasz, 3265g, 54cm / Kliniczna (wątek *59)
01.08 MiA_2008 - syn Kajtuś 3730g, 56 cm / Kliniczna (wątek *60)
06.08 larisa27 - syn Marek, 3150g, 54cm / Zaspa (wątek *60)
06.08 jolga - dziewczynka Liwia 4300g, 58cm / Zaspa (wątek *60)

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200960-t119184,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no hej dziewczyny ile się czeka na becikowe ?
ja dzień po porodzie ważyłam 6 kg. mniej, ciekawe ile mi zajmie zgubienie pozostałych 6

a tak w ogóle to mam doła, bo byłam na zdjęciu szwów, wszystko ok. szwy podobno założone bardzo dobrze, rana też goi się świetnie a mnie cały czas bardzo boli :( ciągnie mnie przy chodzeniu, że wstawać się odechciewa, ile to u Was trwało ??? bo ja już cholery dostaje :(
ja od początku byłam tak zaaferowana moim synkiem, że nawet nie zwróciłam uwagi, że mnie już nikt nie kopie od środka ;P
ja też straciłam już około 11kg, brakuje mi jeszcze z 5kg, obrączka mi jeszcze niestety nie wchodzi na palec :(

moje Maleństwo w ostatnim czasie ciągle by wisiało na cycku i trochę się denerwuje mój synio w trakcie jedzenia, bo po jakimś czasie ssania chyba zaczyna słabiej lecieć (po prostu robi się pusto) ... na własną rękę kupiłam Humanę i chciałam Go dokarmiać, tak żeby raz dziennie dostawał większy posiłek, a moje piersi mogły podgonić produkcję, ale dostał wysypki na policzku i brzuszku, a nic poza tym nie wprowadziłam nowego
poza tym widzę jak bardzo się zmienia z dnia na dzień, czy Wy też tak macie? z dnia na dzień robi się coraz bardziej głośny, zaczyna się uśmiechać, podnosić coraz bardziej główkę, gaworzyć (narazie są to trzy stałe dźwięki, ale zawsze ;))
obserwacja własnego dziecka jest naprawdę wyjątkowe, nie mogę sobie jeszcze wyobrazić, że będę musiała wrócić do pracy :(
Mi powiedziano żebym przeczytała tą książkę, ale żebym omineła dział o karmieniu ;)
dziewczyny a czy któraś z was praktykuje metody Tracy Hogg z "języka niemowląt"??
sprawdza się??
Eh, stanełam na wagę, 11 kg mniej !! Jestem przeszczęśliwa :)

Mi też raczej brzuszka nie brakuje. Najlepsze jest to że dzisiaj byliśmy na zakupach, kupiłam sobie sukienkę na weselę buciki i wszystko :) Po przyjściu do domu, przymierzyłam, i normalnie się popłakałam jak ja szczupło wyglądam! Chyba jeszcze lepiej niż przed ciążą ;) Chociaż to może efekt szycia sukienki że strasznie wyszczupla ;)
No właśnie...wszystkie dziewczyny po porodach pisały że brakuje brzuszka i ruchów dziecka w środku, i czekałam kiedy mi zacznie brakować, a tu nic! Wręcz przeciwnie, jestem szczęśliwa że w końcu jest lekko i normalnie.
Ale czasami mam ochotę małą wepchnąć spowrotem do środka... :D

Dziś od rana względny spokój, mała śpi jak aniołek, obudziła się o 13, pojadła, pobujała się u mamy na rękach i o 14 odjechała.

dziewczyny pamietajcie o nas!!!
my z niunia robimy mala blokade ale do soboty... a pozniej zaczniemy akcje pt. wypedzaie malej ;) chociaz jak tak pomysle ze w brzusiu juz jej nie bedzie to jakos tak smutno mi...wiem ze bedzie na zewnatrz ale bedzie brakowac tego brykanka i podskokow w brzusiu...
ewa.gdynia my tu musimy pilnować naszej kolejki bo nam się będą wcisakać:D
My poszliśmy na wizytę jak Zosia miała tydzień, ale to ze względu na to, że strasznie straciła na wadze w szpitalu i pediatra ze szpitala kazał nam pójść w przeciągu tygodnia na kontrolę przede wszystkim wagi.
U mnie moj mąż jak wróciliśmy ze szpitala poszedł do przychodni zapisać małą i jak zapisywał to od razu umówił na wizytękontrolna, przy okazji umówił tez położna na wizyte. Na takiej wizycie kontrolnej my byliśmy własnie w poniedziałek.
Mia u mnie była położna i powiedziała że po 3 tygodniach do kontroli lekarskiej mam iść, i tam dowiem się o szczepieniach które wykonuje się po 6 tygodniach od urodzenia.
pytanie do mam
kiedy pierwszy raz poszlyscie z maluszkami do pediatry? po co? ot kontrolnie?
i jak to wyglada ze szczepieniami?
kiedy i jakie?

bo moj maz zarejestrowal malucha na szczepienie we wrzesniu ale zupelnie nei zapytal jakie
:)
Szpital wystawia takie zaświadczenie że leżałaś w szpitalu od dnia np 13 do dnia np 20, i tak jest także napisane o porodzie, że urodziłaś tego i tego dnia.
Ja czekam na "moją" najbliższą niedzielę. Jadę wtedy na IP o ile Córcia wcześniej nie postanowi przyjśc na swiat.
I jeszcze mała moja wątpliwość
Co zrobić jeśli mam zwolnienie lekarskie do dnia porodu. W dniu porodu mam się zgłosić na IP i kto mi wystawi zwolnienie w przypadku, gdy rozwiązanie będę miała np za 3 dni i będę leżała na patologii? Chyba szpital, bo przecież do swojego gina nie mam jak iść i do ogólnego tym bardziej.
Spokojnie Ola, na pewno po tym i nie ma powodu do stresu, jeżeli krwi nie ma dużo.
A tak na marginesie - ja po masażu chodziłam jeszcze tydzień zanim urodziłam :D hihi
kurcze mam streska...
po poniedzialkowej wizycie i masazu szyjki gin mowila ze moze pojawic sie krew lub plamienia...wczoraj pojawilo sie troche i koniec a dzis znowu...i juz sama nie wiem czy to po tym masowaniu??
taaa, a ja 6 dni po terminie i zero jakichkolwiek objawów porodu.dzis znowu wizyta na IP, potem w piątek u mojej lekarki. powoli zaczyna mnie to męczyć
och, jak ja bym chciała do soboty urodzić :-(
eeeee~!!!!
prosze nie zapominac o mnie!!!!! my caly czas razem....
moze sie uda do soboty;) a tak na powaznie wolalabym aby akcja zaczela sie jak maz wroci z pracy(2 godzinki drogi)
Może wszytskie poszły rodzić :-). Ale teraz chyba nasza kolejka.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry