Widok

LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****68

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54cm / Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)
29.07 adziula - syn Mikołaj 4050g, 56cm (wątek *58)
01.08 KaskaGdansk - syn Tomasz, 3265g, 54 cm / Kliniczna (wątek *59)
01.08 MiA_2008 - syn Kajtuś 3730g, 56cm / Kliniczna (wątek *60)
06.08 larisa27 - syn Marek, 3150g, 54cm / Zaspa (wątek *60)
06.08 jolga - córkaLiwia, 4300g, 58cm / Zaspa (wątek *60)
12.08 iwonka_ika - córka Zuzia, 3040g, 50 cm / Zaspa (wątek *61)
12.08 Dagusia - córka Dagmara, 3700g, 59 cm / Zaspa (wątek *63)
16.08 Madia - córka Amelia, 3200g, 55cm / Kliniczna (wątek*62)
16.08 olas - córka Hanna, 3600g, 56cm / Zaspa (wątek *63)
19.08 Agutek81 - syn Antek 3020g, 54 cm. (wątek *64)
20.08 demolka - córka Hania, 3420g, 53 cm / Kliniczna (wątek *62)
22.08 bruks1983 -syn Miłosz, 3100g, 53cm/ Redłowo (watek *63)
24.08 Ola81 - córka Agnieszka, 4115g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
26.08 iwi32- córka Oliwia, 3650g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 monalizka - córka Lenka, 3950g 60 cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 Ania Wejherowo - syn Tymoteusz, waga 3560 g, 55 cm/ Wejherowo (wątek *64)
29.08 ewa.gdynia - syn Piotruś, 3350g, 55cm / Zaspa (wątek 65)
01.09 MagdaRed - dziewczynka Zuzanna, ok 3665g, 57cm /Wejherowo (wątek 65)
02.09 Asiunia81 - córka Zosia 4130g, 60cm/ Puck (wątek *65)
04.09 zora1 - córka Helenka 3470g, 51cm/ Wojewódzki (wątek *65)
05.09. panishmitowa - syn Maurycy 3800g , 58 cm/Wejherowo (watek 66)
07.09 mijka - córka Laura 3140g, 57cm/ Kliniczna (wątek *66)

http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200967-t124970,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
chce karmic piersia rok
Ja też zamierzam karmić około roku ;) Ale nie wiem jak to wyjdzie w praktyce :)
Kasia gratuluję !!! ale masz fajnie, jak ja wspominam swój ślub to mnie żal ściska, że już to mam za sobą :):)

Asiunia81 mam to samo, mały w nocy śpi cudnie, po jedzeniu na boczek i śpi, za to w dzień awantura na sam widok kołyski

ile w ogóle śpią w ciągu dnia Wasze dzieci ???
lekarz powiedział mi, że dziecko w wieku mojego Marka powinno spać od 17 do 22h a mój syn NIGDY W ŻYCIU tyle nie śpi !
zwłaszcza w ciągu dnia zdarza mu się tylko na spacerze albo ewentualnie półgodzinna drzemka wczesnym popołudniem
aha jestem pozbawiona suwaka więc przypominam, że mój synuś ma niecałe 2 miesiące
Witam!
Co do karmienia to ja zanierzam karmic 6 miesięcy, bo potem muszę wrócic do pracy. I tak jak effcia potem jeszcze kilka jeszcze na dzień, tak przynajmiej rano i wieczorem.
cześć dziewczyny:) co do sprzątania to nie mogę narzekać bo Hania śpi w dzień bardzo ładnie. Śpi 2-3 h czasem dłużej, przebieram ją karmię i ona dalej idzie spać:)
Najbardziej aktywna jest od około 16 i nie śpi do 19 wtedy kąpiel, mleczko i śpi:) Budzi się około 24.00 a później 5 -6 rano i znów aktywność z 2 godzinki i śpi dalej:) więc ja akurat mogę zrobić wszystko, sprzątam ugotuję obiad i ciasto upiekę:P
oj demolka ja widzę, że ty przy Hani masz tyle czasu, że zaraz podrzucę Ci mojego Marka, żebyś się przekonała co to macierzyństwo ha ha ;)

Mój Marek w nocy przesypia ładnie nawet 6h mu się zdarza, za to w dzień to ciekawskie jajo w ogóle nie chce spać, teraz cud udało mi się zmusić go do krótkiej drzemki !
więc jednocześnie piszę na forum, ściągam mleko i maluję paznokcie :)
( Marek zafundował mi przyspieszony kurs organizacyjny ;)
przy dziecku karmionym tylko piersia, od 6 m-ca zycia nalezy zaczac wprowadzac inne produkty do jego jadlospisu
wiec to nei jest tak ze caly rok tylko na cycku mi bedzie wisial
tez bede musiala wrocic dopracy
ale wcale z tego powodu nie zamierzam zmieniac mojego mleka na modyfikowane (o ile natura pozwoli) !
Ja też planuję karnić rok, a puźniej zobaczymy. Zresztą do pracy wracam dopiero za rok we wrześniu wiec mała może sobie jeszcze na mnie wisieć.
Dziś odważyłam się na samodzielna wycieczkę samochodem, o dziwo mała chociaż nie spała to była cicho wiedziała że przeszkadzać mi nie może. :-) brakowało mi tego, bo ja jestem straszna "powsinogą".
A wogóle to z kim zostawicie swoje maluchy jak wrócicie do pracy???
Nasz Adaś zostaje z nianią i z doskoku tatą, który pracuje w domu:)
Jutro ma przyjść niania i dokładnie ustalimy już warunki naszej współpracy. W grudniu przyjdzie przez kilka dni by zobaczyć co i jak i od stycznia już na stałe.
ja planuje powrót do pracy tak koło października przyszłego roku, mam mamę, która jest w domu ale niestety dojazdy z Gdyni na Chełm to nie za dobry pomysł :( zastanawiam się nad prywatnym żłobkiem
ja też zamierzam rok posiedzieć w domu - jakoś we wrześniu pomyślę o prywatnym żłobku

a co do snu - to moja Hela śpi w nocy nawet 8 godzin - od 20 do 4 !!!!!! przewinę ją, nakarmię i spi dalej do 7:))) także ja noce mam jakbym w ogóle dziecka nie miała:))) nawet się martwię, czy ona może tyle w nocy spać i czasem sama ją budzę...?:)
może może, pytałam lekarki czy budzić dziecko jak śpi 6h, na karmienie np. i jeśli dobrze przybiera to nie budzić
Dziś w końcu wybraliśmy się złożyć wniosek o becikowe. Jak przyszliśmy to już numerków nie było, ale dostaliśmy od jakiejś miłej pani :) Okazało się, że przed nami jest jeszcze 30 osób... Chyba trafiliśmy na ostatni dzień składania wniosków o jakieś inne świadczenia i było tam istne kongo. No więc grzecznie czekaliśmy na swoją kolej. Jednak w międzyczasie Dominik się rozbeczał i ludzie się zlitowali i wpuścili nas bez kolejki no i oczywiście załatwiliśmy całą sprawę w 3 minuty (a reszta to przy okienku 10-15 minut, jeśli nie dłużej). Cieszę się, że są jeszcze dobrzy ludzie :)

Jeśli chodzi o powrót do pracy, to zamierzam już powoli się zebrać i zacząć jeździć 2 dni w tygodniu (gonią mnie terminy :/ ) Małym zajmie się w tym czasie babcia.

Troszeczkę mnie to martwi, ale niestety jak mus to mus. Mam nadzieję, że nie ominą mnie jakieś ważne postępy synka. Jak na razie rozwija się bardzo dobrze. Kula się z brzuszka na plecy, jak tylko złapię go za rączki to ciągnie główkę do przodu i chce już siadać. Pracuje łapkami i nóżkami. Powoli zaczyna chwytać, ale jeszcze nie zawsze mu się udaje. Ciągle się ślini (dziś jak się bawił to miał mokrą połowę bodziaka ;)) i zjada rączki albo tygryska :)))

image
hej:)
jakos odd weekendu nie mam weny na pisanie tylko podczytuje co u was
u nas po weekendzie Liwka ma katarek i kaszel.bylysmy u pediatry naszczescie plucka czyste dostalysmy leki i czekam na poprawe.
bidulka nie mogla spokojnie cycka ssac bo nosek zapchany co chwile. ale naszczescie jest juz troszke lepiej.
Frida u nas sie sprawdza rewelacyjnie a poza tym polecam masc majerankowa pod nosek nawet profilaktycznie teraz w taka pogode nie zaszkodzi dziecku posmarowac przed spacerkiem.
spokojnej nocki;)
Zdrówka życzymy :)
Wczoraj byłam z małym tomkiem na szczepieniach...Oczywiście trafil mi sie najgorszy scenariusz... innym dzieci cały dzień śpią, a mój synek całą noc się darł (byłam o 18 na szczepieniu). Zasypiał tylko w pozycji pionowej na rękach, z główką na barku, innaczej był płacz. Do 1 w nocy go nosiliśmy na zmianę, później udało mi sie go w końcu przystawic do piersi (nie chciał jesć), i tak zasnal na 20 minut. Każda próba odsunięcia się od niego powodowała płacz. W końcu niewytrzymałam i podałam mu przeciwbólowy. Zasnal sam, ale i tak budził się co pół godziny... Teraz spi, ale jest przytulony do mnie...
Nas szczepienie czeka jutro. Już teraz obawiam się jak Dominik to zniesie, bo znowu czekają go trzy zastrzyki. Ostatnim razem pół dnia płakał nawet przy piersi i też nie chciał jeść. Trzeba było go nosić i uspokajać i nie odkładać (przy przewijaniu był dziki wrzask). No ale jak już zasnął to przespał 10-11 godzin (aż wstawałam w nocy i sprawdzałam czy na pewno oddycha). Ciekawa jestem czy jutro czeka nas to samo...
Mnie bez szczepienia Miśka dziś w nocy i rano zmasakrowała...
Budziła się 4 razy i za każdym razem jadła godzinę! Teraz nie śpi już od 6.30, a ja z nią. Aktualne leży w łóżeczku i coraz głośniej woła....
my też idziemy jutro na pierwsze szczepienie. Zdecydowaliśmy się na obowiązkowe szczepienia i nic dodatkowego.
Zresztą troszkę boję się tych skojarzonych, mojej znajomej synek przez szczepionki skojarzone zachorował na autyzm:( lekarze twierdzą że nie od tego ale to stało się po szczepieniach więc od czego??
jakim kreme smarujecie buźki waszych maluszków jak wychodzicie na dwór??

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry