Widok

LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****68

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54cm / Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)
29.07 adziula - syn Mikołaj 4050g, 56cm (wątek *58)
01.08 KaskaGdansk - syn Tomasz, 3265g, 54 cm / Kliniczna (wątek *59)
01.08 MiA_2008 - syn Kajtuś 3730g, 56cm / Kliniczna (wątek *60)
06.08 larisa27 - syn Marek, 3150g, 54cm / Zaspa (wątek *60)
06.08 jolga - córkaLiwia, 4300g, 58cm / Zaspa (wątek *60)
12.08 iwonka_ika - córka Zuzia, 3040g, 50 cm / Zaspa (wątek *61)
12.08 Dagusia - córka Dagmara, 3700g, 59 cm / Zaspa (wątek *63)
16.08 Madia - córka Amelia, 3200g, 55cm / Kliniczna (wątek*62)
16.08 olas - córka Hanna, 3600g, 56cm / Zaspa (wątek *63)
19.08 Agutek81 - syn Antek 3020g, 54 cm. (wątek *64)
20.08 demolka - córka Hania, 3420g, 53 cm / Kliniczna (wątek *62)
22.08 bruks1983 -syn Miłosz, 3100g, 53cm/ Redłowo (watek *63)
24.08 Ola81 - córka Agnieszka, 4115g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
26.08 iwi32- córka Oliwia, 3650g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 monalizka - córka Lenka, 3950g 60 cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 Ania Wejherowo - syn Tymoteusz, waga 3560 g, 55 cm/ Wejherowo (wątek *64)
29.08 ewa.gdynia - syn Piotruś, 3350g, 55cm / Zaspa (wątek 65)
01.09 MagdaRed - dziewczynka Zuzanna, ok 3665g, 57cm /Wejherowo (wątek 65)
02.09 Asiunia81 - córka Zosia 4130g, 60cm/ Puck (wątek *65)
04.09 zora1 - córka Helenka 3470g, 51cm/ Wojewódzki (wątek *65)
05.09. panishmitowa - syn Maurycy 3800g , 58 cm/Wejherowo (watek 66)
07.09 mijka - córka Laura 3140g, 57cm/ Kliniczna (wątek *66)

http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200967-t124970,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ostatnia
witajcie!
dziewczyny potrzebuje waszej pomocy...poszukuje prawnika lub radcy prawnego godnego polecenia...oczywiscie za jakas rozsadna cene.liczę na wasza pomoc
Larisa wybrałam salon w Elblągu, ceny rewelacyjnie niskie, a suknie co jedna to piękniejsza ;) tu masz link do salonu
http://www.marketon.pl/suknieslubneisabella/index.php?m=page&a=page&id=14027

Te które wstępnie wybrałam wrzuce tu :) A co, pochwale się ;) Nie ma ich na stronce salonu, ale włascicielka ma profil z sukniami na naszej klasie i stamtąd je skopiowałam ;) Możecie przy okazji wyrazić swoją opinię która najlepsza ;)

image

image

image

image

image

image

sztuczne moze malej nie smakowac, przyzwyczai sie...

spokojnie, tylko sie nie denerwuj
zdenerwowana matka = zdenerwowane dziecie
Kasia gratulacje... ja tez jak sobie przypomne to ...ach.. tym bardziej ze zblizamy sie do rocznicy ;)

a co do odzywiania to nie odchudzam sie (jakos nigdy tego nie robilam wiec szczegolnie teraz bym nie ryzykowala)

z tego co zlecila mi lekarka (piers +30 sztuczne) mala spija piers i 10 sztucznego (chociaz przy tej 10 juz kreci sie ze nie chce i puszcza=wypycha smoka)
Kaska zazdroszcze ci tych poszukiwań i przygotowań :-) Jak wspominam moje przygotowania do slubu, to był dla mnie super okres no i cudny efekt koncowy :) To sa wspaniale chwile.
no ba ! pewnie, że będziesz wyglądała, w sukni ślubnej zawsze się wygląda świetnie :) a gdzie robisz wesele ? jaka orkiestra ?
podaj linki do tych sukni
Ola trzymamy za Ciebie kciuki ;)

Dziewczyny dzięki za gratulacje ;) Ja już dzisiaj wybrałam 5 modeli sukni ślubnych ... Hmmm już się nie potrafie doczekać aż którąś przymierze ;)
Ciekawe czy będę wyglądała w nich jak te modelki ze zdjęć ;P

Ola81 a jak Ty się odżywiasz ? może pokarm mało treściwy, tak było u mojej koleżanki, mały cały czas płakał i jak przeszła na sztuczne to wszystko się zmieniło na lepsze, z tym, że ona się wiecznie odchudzała i pewnie to był powód
Ola trzymacjei się dzielnie, wszystko napewno będzie dobrze.
Kasiu - moje najszczersze gratulacje. Bardzo się cieszę, że wszystko Ci się układa - a przynajmniej większość ;-)
Olu, ja miałam podobnie. Tylko moja dr zorientowała się, że Malutka nie przybiera na wadze po 2 tygodniach od narodzin. Od tego czasu zawsze karmię tak: pół godz pierś a potem 120 ml mleczka modyfikowanego i tak 5 - 6 razy dziennie. Najpierw Nan 1 teraz, gdy już ładnie rosnie Bebiko. Amelka ładnie śpi, jest spokojna i ssie zarówno moją pierś jak i potem butlę bez problemu.
Głowa do góry, będzie dobrze :-)
my mamy drugie szczepienie za dwa tygodnie, na szczęście tylko jedno wkłucie, też korzystamy ze skojarzonej ... nie mam zamiaru zastanawiać się nad podanym wyżej skutkiem ubocznym, przecież to nie zasada :(
mój synek nie spał po ostatnim szczepieniu więcej niż zwykle, zauważyłam, że jak pada deszcz, jest szaro i ponuro to śpi Mu się lepiej, dzisiaj też i zasypia sam, bez żadnych protestów

noce mamy w sumie spokojne, po kąpieli szamanko, łapie przy cycku lekki sen i odkładam Nikusia do łóżeczka, czasem jeszcze się pokręci, ale nie płacze i zasypia, w nocy tylko nawołuje (góra dwa razy), karmię i dalej idziemy spać, każde we własnym łóżku

Kasiu - gratuluję terminu, ślub weźmiesz trzy dni przed moimi urodzinami :)
jestem zalamana ;(.. normalnie juz od 2 godzin rycze jak tylko pomysle.... bylysmy z mala wna osrodku zwazyc ja (wrocila nasza lekarka) no i okazalo sie ze mala nadal nie rosnie...;( od 3 tygodni waga stoi!!! czyli nadal nie ma jeszcze urodzeniowej!! ;( kurczaczki a myslalam ze jest juz ok, czesc spiochow juz jest malawa, czesc w ktorych sie topila jest ok a tu nic nie przybiera... no nic nie rozumiem je ladniie (karmie piersia) spi dobrze (tylko popoludniami czasem placze)
dobrze ze wrocila nasza lekarka bo gdyby znowu tamta byla to na bank bysmy byly juz w szpitalu ;( a tak mam dodawac po piersi 30 sztucznego...
a do tego juz widze te gadki jak ostatnio ze dziecko glodze, ze szkoda by bylo dziecka... itp juz nie wiem co robic
ja pytalam pediatre o te masc i mowila ze sie nie sprawdza przy szczepionkach ze jest dobra tylko przy pobieraniu krwi

my 7 idziemy na rota
a pozniej znowu obowiazkowe szczepienia - jeszcze nie rozgryzlam co gorsze: znowu skojarzona czy teraz oddzielnie kilka wkluc ?!
po tym jak mi ostatnio syn zareagowal to ja juz nie chce powtorki :(
mi podczas szczepienia Marek wyciął niezły numer,
po zastrzyku wydarł się jak należy i w sekundę... zasnął !!! pielęgniarka się wystraszyła i poszła po lekarza, ten przyszedł i zaczął osłuchiwać małego i liczyć tętno ( ja blada ze strachu bo dziecko nie reaguje ) no i okazało się, że wszystko ok. a on sobie po prostu zasnął, możliwe, że to taka reakcja na ból :)
ale co się nadenerwowałam to moje, następnym razem kupię tą maść Emla, żeby tak nie odczuwał bólu
Witqam mój malał szcepionke skojarzoną jest ona bardziej oczyszczona i nowszej generacji ponoć i mniej skutków ubocznych mały był już na 2 szczepieniu i żadnych skuków ubocznych nawet podwyższonej temp.
Co do autyzmu to owszem były takie przypuszczenia ale lekarze je rozwiali i dotyczyło ono tylko szczepionki skojarzonej różyczka odra świnka a nie innych pozdrawiam!!! A i dodatkowo zaszczepie małego przeciw pneumokokom.

Ja teraz kupiłam Hippa na wiatr i niepogodę ale jeszcze nie był używany.

Co do szczepionek, mam wrażenie że szczepienia gorzej znoszą dzieci które dostają skojarzoną...
Miśka normalne refundowane zniosła bez mrugnięcia okiem, wiadomo tylko płacz przy kłuciu, ale potem już nic. Temperatura jej wzrosła do 37,5 ale dosłownie na moment. Jedyne co to spała potem więcej przez cały dzień. To pewnie też cechy osobnicze na to wpływają, ale dużo złego o skojarzonych słyszałam...
ja smaruje kremem NIVEA na kazda pogode
ale nie zawsze pamietam :)
my też idziemy jutro na pierwsze szczepienie. Zdecydowaliśmy się na obowiązkowe szczepienia i nic dodatkowego.
Zresztą troszkę boję się tych skojarzonych, mojej znajomej synek przez szczepionki skojarzone zachorował na autyzm:( lekarze twierdzą że nie od tego ale to stało się po szczepieniach więc od czego??
jakim kreme smarujecie buźki waszych maluszków jak wychodzicie na dwór??

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry