Widok

LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****86

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54cm / Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)
29.07 adziula - syn Mikołaj 4050g, 56cm (wątek *58)
01.08 KaskaGdansk - syn Tomasz, 3265g, 54 cm / Kliniczna (wątek *59)
01.08 MiA_2008 - syn Kajtuś 3730g, 56cm / Kliniczna (wątek *60)
06.08 larisa27 - syn Marek, 3150g, 54cm / Zaspa (wątek *60)
06.08 jolga - córkaLiwia, 4300g, 58cm / Zaspa (wątek *60)
12.08 iwonka_ika - córka Zuzia, 3040g, 50 cm / Zaspa (wątek *61)
12.08 Dagusia - córka Dagmara, 3700g, 59 cm / Zaspa (wątek *63)
16.08 Madia - córka Amelia, 3200g, 55cm / Kliniczna (wątek*62)
16.08 olas - córka Hanna, 3600g, 56cm / Zaspa (wątek *63)
19.08 Agutek81 - syn Antek 3020g, 54 cm. (wątek *64)
20.08 demolka - córka Hania, 3420g, 53 cm / Kliniczna (wątek *62)
22.08 bruks1983 -syn Miłosz, 3100g, 53cm/ Redłowo (watek *63)
24.08 Ola81 - córka Agnieszka, 4115g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
26.08 iwi32- córka Oliwia, 3650g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 monalizka - córka Lenka, 3950g 60 cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 Ania Wejherowo - syn Tymoteusz, waga 3560 g, 55 cm/ Wejherowo (wątek *64)
29.08 ewa.gdynia - syn Piotruś, 3350g, 55cm / Zaspa (wątek 65)
01.09 MagdaRed - dziewczynka Zuzanna, ok 3665g, 57cm /Wejherowo (wątek 65)
02.09 Asiunia81 - córka Zosia 4130g, 60cm/ Puck (wątek *65)
04.09 zora1 - córka Helenka 3470g, 51cm/ Wojewódzki (wątek *65)
05.09. panishmitowa - syn Maurycy 3800g , 58 cm/Wejherowo (watek 66)
07.09 mijka - córka Laura 3140g, 57cm/ Kliniczna (wątek *66)

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200985-t148683,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no ja już pisałam, że nie wyobrażam sobie powrotu do pracy, bo u mnie po pierwsze nie ma babci, która zaopiekuje się dzieckiem a po drugie zostawiam dziecko od razu na 10h - nie mam możliwości powrotu na pół etatu a z dojazdami wyjdzie 10h jak nic :(:(:(

już nawet zaczęłam poważnie myśleć, żeby zmajstrować Markowi brata albo siostrę ale wtedy za jakiś czas będę miała identyczny problem z drugiem maluchem ;)
u mnie jest tak - alno wracam i mam szanse na przedluzenie umowy
albo nie wracam i mi nie przedluzaja umowy

krotka pilka niestety :(
Larisa, widzę że tak samo kochamy naszą pracę :)
U mnie z dojazdami też 10 h, jak nie więcej, bo z Wejherowa.
Zresztą i tak nigdzie się nie wybieram.

Hejka!!
jak niedziela minęła??
Cholera Hania chyba wystraszyła się tego ostatniego szczepienia bo budzi się w nocy i popłakuj(płacze przez sen)
a może się mylę, może to efekt ząbkowania??
Dziś była śliczna pogoda:) poszłyśmy sobie do Kościoła a później na spacer. Haneczka była bardzo grzeczna.
Muszę się rozejrzeć za jakimiś bucikami na wiosnę dla Hani, wiem że jeszcze nie chodzi ale jakoś mi tak głupio nie zakładać jej butów;P
ja też na 10 godzin musiałabym zostawić maluszka :( dlatego narazie do końca lipca jestem na wychowawczym. i raczej wrócę w sierpniu. jeszcze trochę i powoli zacznę się rozglądać za opiekunka. az mnie serce boli na samą myśl że zostawię synka z kimś obcym :(
nie no na 10h to jest długo:( też mi byłoby szkoda.
Teraz na prawdę jest ciężko, takie dylematy.
Ale wszystko się ułoży, może warto jakoś dogadać się z szefem??
adziula miałabym prośby, gdyby ci udało znalezc u jakiego okulisty byłaś i jakie krolpelki podawałąs, to byłabym wdzieczna, bo okulistka to której chciałam isc ma termin za 2 m-ce :-( a mojej małej cały czas te oczka ropieja
nasz tez poplakuje i steka w nocy

raczej nie sadze aby to u nas byly zeby
choc ostatnio tez byl szczepiony na wzw b
hmm

dlatego ja nie wracam na pol etatu
bo mi sie to po prostu nie kalkuluje finansowo - zarobie jalmuzne z ktorej polowe wydam na paliwo
wole wrocic na 3 dni po 8 godzin (czyli 7h :D )

zreszta u nas teraz lipny okres - mi sie koncy umowa a mezowi kontrakt :(
no nic, zobaczymy jak bedzie

a z wesolych rzeczy to niedlugo wstawie sobie nowy suwaczek... odliczajacy.... :)
ugadalam sie z mezem kiedy mozemy zaczac starac sie o rodzenstwo dla lobuza - i bede sobie odliczac, jesli nie macie nic przeciwko :D
kaska, wszystkiego najlepszego dla tomaszka na 7 miesiecy :D
Asiunia bylismy u dr Katarzyny Kreft- bardzo sympatyczna osoba, przyjmuje w sopocie kliknika nzywa sie VISUM- maja kilka oddziałów- my bylismy na Obodżyców.

http://www.visum.net.pl/

nazwy kropelkow niestety nie pamieta, a nie mam ich juz, bo trzeba bylo je wyrzucic po 2 tygodniach od otwarcia. a ksiazeczki zdrowia polskiej nie mamy, wiec nie mam tez nigdzie zpisanych tych nazw.

a i z tego co wiem, to tam tez dosyc dlugo czeka sie na wizyte- my sie nie zalapalismy na kontrole jak ostatnio bylismy w pl. ale sprobuj, no i zycze powodzenia w szybkim wleczeniu, bo wiem jakie to uciazliwe
a moj synek w tym, a wlasciwie zeszlym nie mial miesiecznicy- nie bylo 29 lutego. suwaczek przeskoczyl nam z 6 miesiecy i 29 dni na 7 mieisiecy i 1 dzien- postarzyli mi dziecko normalnie :)
u nas zamieszanie bo w czwartek jedziemy na drugi koniec Polski. Nie wiem jak Ninka zniesie 800km - no ale jedziemy nocą, mam nadzieję, że prześpi..
jechałyście już samochodem tak daleko? (z dziećmi)

a z wesołych info - Ninka powiedziała wczoraj "Kupaśka". strasznie nas rozbawiła;)
ostatnio tak mało czasu, że nie ma kiedy podczytać forum

ja również nie wyobrażam sobie jeszcze powrotu do pracy, urlop wychowawczy mamy do końca lipca, mam nadzieję, że od sierpnia przyjmą mojego synka do żłobka
brakuje mi trochę pracy, ale cieszę się że mogę obserwować rozwój mojego dziecka

pogoda w weekend rozpieściła, a dzisiaj deszcz :/ nawet nie wiem czy folia, którą używałam przy gondoli będzie pasowała do spacerówki :/
dzięki adziula, udało mi się rano dodzwonić do mojej okulistki i mamy termin na 13.03 zobaczymy co powie
Mia a od kiedy zaczynacie ???
rany ja mam taki dylemat :(:( nie wiem czy się starać o malucha za jakiś czas i nie wracać do pracy czy wrócić na rok, odsapnąć od pieluch i dopiero wtedy ? ;)

wczoraj nawet podpytałam Krzyśka czy może jednak zostaniemy przy jednym ale on mówi, że nie ma mowy więc przynajmniej tą kwestię mam z głowy

gratuluję MIA!!!! ja narazie w ogole o tym nie mysle - na pewno musze sobie troche popracowac - dobrych kilka lat - i dopiero wtedy jakieś rodzeństwo:)

ale paskudna pogoda!!!! ale musiałam dzieciaka ciągnąć rano do kościoła- bo tylko wtedy czynne jest biuro parafialne - i chrzcimy małą w święta!!:) będzie miała wtedy 7 miesięcy!!!! masakra.... strasznie długo mi to jakoś zeszło...:)

jeśli nie musicie to nie wychodzcie dziś na dwór - nie dość że pada, to jeszcze straszna wichura.... zmarzłam na kość!!!!
;) larisa i Mia widze ze mamy podobne plany;)
My wciaz rozmyslamy czy teraz czy za kilka miesiecy...troche sie obawiamy czy damy rade finansowo ale z drugiej strony wszystko dla malucha mamy...ech, napewno chcemy zeby Liwia mial rodzenstwo tyeraz tylko sie zdecydowac;P

Mloda dzis w nocy obudzila sie z takim krzykiem ze oboje z mezykiem zerwalismy sie na rowne nogi, niewiem co jej sie stalo...moze cos sie przysnilo czy zabki...nie moglismy jej uspokoic przez godzine , wkoncu dalam jej Viburcol i zasnela
No i mloda zasuwa na 4 po mieszkaniu jak szalona i zaczela sobie otwierac szuflady , takze robi sie wesolo;P
ja wiem tylko tyle, że nie chcę następnych wakacji z brzuchem ;)
chcę sobie usiąść pod parasolem i napić się zimnego piwka !

więc jeżeli w ogóle się teraz zdecyduje to nie wcześniej niż sierpień/wrzesień

jolga a jak teściówka ?
My też chętnie nie czekalibyśmy za długo z braciszkiem (jak sie uda oczywiście :)) dla Zosi, ale idę za dwa tygodnie na operację i na ok poł roku mogę zapomnieć o staraniu się o dziecko.

A co do wakacji z brzuchem, to też bym nie chciała, Zosia urodziła się na początku lipca więc nie wiem w sumie jak to jest spędzić lato z brzuszkiem, ale jeśli by się udało jakoś to zaplanowac to chyba chciałabym rodzić w okolicach maja do lipca, całe lato na spacery a na zimę bobas już odchowany.
larisa ja tez nie chce w wakacje z brzuchem, to samo mowie mezykowi;P najfajniej byloby zajsc we wrzesniu;P

Tesciowa dalej goraczkuje, chociaz wczoraj jak bylismy u niej to akurat temp. nie miala no i dalej robia badania...dzis pobieraja jej szpik;/
Ma wysokie CRP, za duzo plytek krwi, hemoglobina za mala...ogolnie to napewno ma anemie i zeby tylko nic jej nie wyszukali wiecej!!!
I jeszcze sie kobieta napatrzy w tym szpitalu...przed wczoraj udusila sie na jej oczach babeczka, choc probowalay jej pomoc z innymi kobitkami z sali to piguła nie zdarzyla;( masakra...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry