Widok

LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****86

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54cm / Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)
29.07 adziula - syn Mikołaj 4050g, 56cm (wątek *58)
01.08 KaskaGdansk - syn Tomasz, 3265g, 54 cm / Kliniczna (wątek *59)
01.08 MiA_2008 - syn Kajtuś 3730g, 56cm / Kliniczna (wątek *60)
06.08 larisa27 - syn Marek, 3150g, 54cm / Zaspa (wątek *60)
06.08 jolga - córkaLiwia, 4300g, 58cm / Zaspa (wątek *60)
12.08 iwonka_ika - córka Zuzia, 3040g, 50 cm / Zaspa (wątek *61)
12.08 Dagusia - córka Dagmara, 3700g, 59 cm / Zaspa (wątek *63)
16.08 Madia - córka Amelia, 3200g, 55cm / Kliniczna (wątek*62)
16.08 olas - córka Hanna, 3600g, 56cm / Zaspa (wątek *63)
19.08 Agutek81 - syn Antek 3020g, 54 cm. (wątek *64)
20.08 demolka - córka Hania, 3420g, 53 cm / Kliniczna (wątek *62)
22.08 bruks1983 -syn Miłosz, 3100g, 53cm/ Redłowo (watek *63)
24.08 Ola81 - córka Agnieszka, 4115g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
26.08 iwi32- córka Oliwia, 3650g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 monalizka - córka Lenka, 3950g 60 cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 Ania Wejherowo - syn Tymoteusz, waga 3560 g, 55 cm/ Wejherowo (wątek *64)
29.08 ewa.gdynia - syn Piotruś, 3350g, 55cm / Zaspa (wątek 65)
01.09 MagdaRed - dziewczynka Zuzanna, ok 3665g, 57cm /Wejherowo (wątek 65)
02.09 Asiunia81 - córka Zosia 4130g, 60cm/ Puck (wątek *65)
04.09 zora1 - córka Helenka 3470g, 51cm/ Wojewódzki (wątek *65)
05.09. panishmitowa - syn Maurycy 3800g , 58 cm/Wejherowo (watek 66)
07.09 mijka - córka Laura 3140g, 57cm/ Kliniczna (wątek *66)

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200985-t148683,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
gratulujemy zębów :)

ja dzisiaj kiepsko się czuję, chyba się strułam :(
z Tomaszkiem już dobrze, z resztą Kasia będzie miała dzisiaj wieczorem laptopa więc wszystko napisze :)

Czesc dziewczyny, dzieki za Troskę. Jesteśmy w Wejherowie bo w żadnym innym szpitalu nie bylo miejsc. Nawet na polankach. W całym Trójmieście pełno. O 12 w nocy karetką nas wieźli tutaj. Z Tomaszkiem coraz lepiej, już nie gorączkuje, ale ciągle ma biegunkę. Dostaje kroplówki, dzisiaj był cewnikowany, żeby pobrać mocz na posiew. Mam nadzieję że jak nie w Sobotę to w Poniedziałek wyjdziemy, i dostaniemy antybiotyk doustnie. Będziemy musieli tylko kupić inhalator, bo małemu ciągle zalega wydzielina w oskrzelach. Najgorsze jest to że to oddział zakaźny, i na oddziale leży trójka dzieci z rotawirusem. Teraz sie boje jak cholera że załapie. Niby miał badania, ale lekarka powiedziała że trzeba je powtórzyć, i wyjaśnić skąd dalej ta biegunka, badania to tylko 80 procent pewności że tego wirusa nie ma.

Mąż przyniósł mi lap topa, i przynajmniej mam kontakt ze światem.

Plus szpitala jest taki, że Tomek musiał się nauczyć spać w łóżeczku. I ładnie śpi, nawet w nocy.

Pokoje fatalne, śpię na polówce, w ciągu dnia musiałam siedzieć na drewnianym krześle - przez cały dzień. Polówki są chowane, bo jest ciasno, i nie można ich rozłożyć przed 19.
Kasiu życzymy szybkiego powrotu do zdrówka Tomaszkowi i szybciutko wracajcie do domku. To straszne, że nie ma miejsc w szpitalach i musieli was wysłać, aż do Wejherowa, jakaś epidemia jest czy co, koszmar :-(((

Jolga czy ty dajesz jeszcze Liwii kaszke holle? bo mam z jabłkami i gruszkami, dopiero co otworzyłam, ale zrobiłam tylko raz bo ja robie na moim mleku, a zanim mała zje, robi się woda i ona tego nie chce, szkoda mi wyrzucić, a otwartej na dłużej nie zostawie, więc jeśli byś chciała to ja w sobotę będę na Morenie.

Moje dziecko przygotowuje się do raczkowania, nogi i dupsko już ładnie ustawia, raczki tez, tylko z równowagą cięzko ;-) dlatego do tego między ręce wkłada głowe i staje na głowie i tak się buja w przod i tył, komicznie to wygląda, ale co dzień coś nowego :-)
Jolga, gratulujemy zębatkowi :)

Asiunia, hehe, my się też naśmialiśmy jak mała tak robiła :) Pierwsze kroki raczkujące zrobiła równo po 4 tygodniach odkąd zaczęła stawać na czterech. Trochę to trwało ale jak już zaczęła to poleciała jak przeciąg :) Po trzech dniach już nawet na kaflach sobie dawała radę i się nie ślizgała :)
Nasz synuś się zaczął dobierać do szuflad i szafek, nawet nie wiem kiedy sobie otworzył szufladę i zaczął przeglądać zawartość ;) w weekend do ikei albo akpolu musimy się wybrać po zabezpieczenia.
a my nadal bezzębni...
Asia gratuluje niebieskiej gwiazdki :) Jakoś się przezwyczaiłam że przy Twoim nicku są żłóte, i teraz musiałam jeszcze szybko spojrzeć na suwaczek żeby sprawdzić czy to aby napewno ta osoba o której myśle :)
Kasia ja nawet nie zauważyłam ;-)

Jak Tomaszek się czuje i jak wogóle to znosi?
Hania tez tak się buja na głowie:P
teraz sobie przypomniała o turlaniu więc się kula:)
jutro kupię jej te puzzle, znalazłam na przymorzu za 30zł wymiary: 42cm/42cm, jest 6 elementów.
Więc takie wystarczające
Tomaszek nawet dobrze, strasznie mu tylko cieknie z nosa, tak jak zresztą mi. Jest coraz lepiej, oby mnie w Sobotę wypuścili, bo jak to mąż stwierdził - musze wyjść bo mu sie skarpetki kończą :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
no hej,

kurcze mój Marek coś traci apetyt na mleko, kiedyś wypijał aż mu się uszy trzęsły a teraz odsuwa butlę i koniec, nie nakarmisz :(
kaszki i zupki wcina ładnie więc pewnie konsystencja mu się znudziła

Asia wklej w końcu zdjęcie Zosi, tyle o niej codziennie czytam, aż jestem ciekawa jak ona teraz wygląda :) wtedy widziałam ją tylko przelotem i malutka była- teraz pewnie już duża panna :)

Mia czy na tym szkoleniu z ratowania noworodka były jakieś osoby z dziećmi ??? coś mi się wydaje, że nie mam komu Marka sprzedać :(
Kasia tekst o skarpetach mnie rozwalił ;)
ONI W TYM SZPITALU W OGÓLE BEZCZELNI, JAK MOŻNA TRZYMAĆ DZIECKO W SZPITALU JAK JEGO OJCU KOŃCZĄ SIĘ SKARPETY ?????
naprawdę ta nasza służba zdrowia schodzi na psy, zero empatii ....
he he he he :):):)
a my mamy takie PUZZLE
myslam ze bardziej beda Zosie interesowac jak na razie to malo sie na nich bawi.

image
lariso, nie nie bylo i szczerze to tam niezbyt warunki na malucha :/
no właśnie tak myślałam :(
muszę coś wymyślić
No my chyba tak prędko nie wyjdziemy, bo jeszcze na domiar złego przypałętało się Tomaszkowi zapalenie Ucha. Szlag by to. USG mózgowe i jamy brzusznej ok.

Z takich ciekawostek szpitalnych

W każdym pokoju wiszą w ramie oprawione zasady wspierania karmienia piersią.

Piszę tak:

"Zapewniamy łóżka, oraz specjalnie dostosowane fotele i podnóżki dla ułatwienia i wygody podczas karmienia.

O ten podnóżek trzeba prosić, bo w żadnym pokoju nie było = i jest to zwykła miska. A te fotele... Noworodka może i bym nakarmiła, ale Tomka nie ma szans, oparcia są drewniane i sie po prostu nie mieści - fotel jest w miarę ciasny. A jak była tu ze mną taka dziewczyna, to Ona zajmowała fotel, a ja cały czas na drewnianym krześle...
asiunia chetnie odkupie od ciebie te kaszke o ile jest bezmleczna z tym ze w ten weekend jestesmy na mazurach wiec jesli zaczekasz to jakos sie zgadamy na odbior, moze mezyk podjedzie jakos do ciebie przy okazji...
kaska , zdrowka dla tomka!

Larisa moja mloda tez pije mniej mleczka za to chetniej zjada z lyzeczki no i przeszlysmy na mleczko2 wiec tez pewnie jest bardziej syte.no i zabki tez moga byc przyczyna...
my dostałyśmy dzisiaj puzzle i narazie Zosie bardziej interesował worek od nich ;-)

jolga ja ci ją oddam za darmo, to jest gryczana bezmleczna, moge ja zostawic u moich rodzicow na morenie bo jutro bede, to zawsze bliżej ;-)
oki, to jak wroce to sie sklikamy kiedy moge i gdzie ja odebrac;) dziekuje ze o nas pomyslalas;)
Dziewczyny piszę w imieniu mojej siostry, ponieważ chcę jej pomóc dorobić troszkę kasy na wakacje.
Ona została konsultantką avonu i próbuje swoich sił:)
może zamawiacie jakieś kosmetyki to wysłałaby wam link do katalogu, albo może podrzucić do domku:)
Ale tu cicho, 6 strona dopiero ;-)

Demolka, ja dawno nic z avonu nie kupowałam, więc muszę zobaczyc katalog, może coś znajde, to bym zamówiła :-)

My dzisiaj po szkoleniu z ratowania niemowlaka, super sprawa, mam nadzieję że wiedza nigdy nie będzie potrzebna.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry