Widok

LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****95

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
04.07 Joanka_D - córka Julia - 3445g, 56cm/Zaspa
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54cm / Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)
29.07 adziula - syn Mikołaj 4050g, 56cm (wątek *58)
01.08 KaskaGdansk - syn Tomasz, 3265g, 54 cm / Kliniczna (wątek *59)
01.08 MiA_2008 - syn Kajtuś 3730g, 56cm / Kliniczna (wątek *60)
06.08 larisa27 - syn Marek, 3150g, 54cm / Zaspa (wątek *60)
06.08 jolga - córkaLiwia, 4300g, 58cm / Zaspa (wątek *60)
12.08 iwonka_ika - córka Zuzia, 3040g, 50 cm / Zaspa (wątek *61)
12.08 Dagusia - córka Dagmara, 3700g, 59 cm / Zaspa (wątek *63)
16.08 Madia - córka Amelia, 3200g, 55cm / Kliniczna (wątek*62)
16.08 olas - córka Hanna, 3600g, 56cm / Zaspa (wątek *63)
19.08 Agutek81 - syn Antek 3020g, 54 cm. (wątek *64)
19.08 Kasia i Tomek-syn Tomasz 3280g, 52cm/ Zaspa (wątek 94)
20.08 demolka - córka Hania, 3420g, 53 cm / Kliniczna (wątek *62)
22.08 bruks1983 -syn Miłosz, 3100g, 53cm/ Redłowo (watek *63)
24.08 Ola81 - córka Agnieszka, 4115g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
26.08 iwi32- córka Oliwia, 3650g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 monalizka - córka Lenka, 3950g 60 cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 Ania Wejherowo - syn Tymoteusz, waga 3560 g, 55 cm/ Wejherowo (wątek *64)
29.08 ewa.gdynia - syn Piotruś, 3350g, 55cm / Zaspa (wątek 65)
01.09 MagdaRed - dziewczynka Zuzanna, ok 3665g, 57cm /Wejherowo (wątek 65)
02.09 Asiunia81 - córka Zosia 4130g, 60cm/ Puck (wątek *65)
04.09 zora1 - córka Helenka 3470g, 51cm/ Wojewódzki (wątek *65)
05.09. panishmitowa - syn Maurycy 3800g , 58 cm/Wejherowo (watek 66)
07.09 mijka - córka Laura 3140g, 57cm/ Kliniczna (wątek *66)

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200994-t163331,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale tu cisza ;-) pewnie dzieciaczki tak szaleją, że mamusie nie mają ani chwili ;-)

Ja dzisiaj robiłam kolejną próbę łapania siuśków i dupa, jak Zosia była mniejsza było łatwiej, bo chyba częście robiła i zawsze rano było siuśku, a teraz pół godziny mogę czekać i nic :-( Jutro idziemy do lekarza i okaże się ile waży i mierzy moja gwiazdeczka.
Ostatnio jest bunt obiadkowy, ani słoiczkowych, ani gotowanych, a niech bedą jakieś większe kawałki to już koniec, nawet jak już potem chce dać jej samą papkę, pyszczek zamknięty, wczoraj tak chciała zabraćmi miskę, więc jej dałam, naszczęście było tam mało jedzonka, ale zakończyło się kąpielą hehehe, musiałam ją nawet w ciuchach zanieść do wanny, bo była taka brudna ;-)

Zosia ostatnio dostała dwa pchacze i ogólnie fajnie, ale ona tak z nimi szaleje, że ciągle się wywala, są takie niestabilne, chociaż przy moim dziecku wszystkie zabawki są niestabilne ;-) a poza tym te kółka po podłodze nie za bardzo się kręcą, tylko się ślizgają :-(

Ale się dzisiaj rozpisałam, ale moje dziecko śpi już ponad godzinkę, więc mama ma chwilkę czasu. Tymczasem życzymy miłego dnia :-)
No i wrzuciło moją wypowiedź gdzieś w środek :/
Spadłyśmy aż na 10 stronę, już myślałam że nie znajdę naszego wątku :)

My na weekend wypuściliśmy się do Warszawy do znajomych z córeczką 8 miesięczną. Podróż minęła nam całkiem dobrze, Mały zaliczył dwie dłuższe drzemki i w sumie mieliśmy tylko jeden postój (jechaliśmy 6 godzin). Dominik Koleżankę przyjął bardzo miło, ale bardziej interesowały go jej zabawki i koty, które próbował złapać ;)

Upał był straszny, ale jakoś się przeżyło. Dziś siedzę w domu na zwolnieniu. W końcu i mnie dopadło choróbsko. Dominik już na szczęście prawie zdrowy. Podaję mu już resztę antybiotyku.
to ja ostatnio myślałam, że się posikam ze śmiechu a najlepsze, że spokojnie mogłabym to zrobić bo siedziałam na sedesie ;)

no więc siedzę sobie na tym tronie- oczywiście też z otwartymi drzwiami, wchodzi Marecki kuca dokładnie na przeciwko mnie i .... wali kupę ha ha ha ha :):):)

widzicie jakiego mam solidarne dziecko ! :):):)

gratulacje dla następnego malucha na własnych nogach !
Marek się na razie nie zabiera za chodzenie, wszędzie staje i się przemieszcza oparty o segment czy kanapę ale sam nie próbuje, tylko ostatnio zrobił sobie jeździk z krzesła, oparł o nie łapki, przesuwał krzesło i tak sobie z nim szedł
ja juz dawno temu opanowalam sztuke sikania prawie ze w locie i przy otwartych drzwiach :D

od jakiegos czasu wale z misiakiem aby mi nie podjadal kwiatka ani nie zabieral mu ziemi
eh :/
Truskawek małej jeszcze nie dawałam, ale arbuza zjada w miarę chętnie.

U nas też przeziębienie, walczymy z katarem już podad tydzien, ale na szczęście już się kończy.

Zoska w końcu zaczęła znowu przybierać na wadze, po ostatnim ważeniu okazało się, że przez miesiąc przytyła tylko 20g, poszłam z nią dzisiaj na samo ważenie i jest super bo przez kolejny miesiąc przybrała prawie 0,5 kg, przeszłam 3 tygodnie temu na mleko modyfikowane i podejrzewam, że to dzięki temu. poza tym odkąd mała jest na Bebiko budzi sie w nocy tylko raz a czasami wcale. na szczęście nie miałam tez problemu z laktacją, po tygodniu juz nawet kropelka nie chciała wylecieć. jest tylko jeden problem... musiałam się przeprosić z moimi stanikami sprzed ciąży w rozmiarze A...

Zośka sama jeszcze nie próbuje chodzić, na razie trzyma sie jeszcze za dwie rączki. Za to nadrabia gadaniem :) jej ulubione słowa to "a ćo", "gdzie", "chćem to" no i "tata" :) świadomie wypowiadane jest pewnie tylko to ostatnie, ale czasami potrafi zbić z nóg, jak uda jej się wpasować w rozmowę :)

W poniedziałek idę do szpitala i po raz pierwszy zostawiam Małą na dłużej niz jeden dzień, nie wiem jak to przeżyję, a poza tym Zośka ostatnio nie spuszcza mnie z oka, jak tylko wyjdę z pokoju jest krzyk i płacz, nie wiem jak obie wytrzymamy te kilka dni...
To tylko ja nie daję dziecku lodów? :)
Nie wpadłam na to jeszcze... :P

Mój mężus ma od niedzieli urlop :):):) dwa tygodnie :):):)
I we wtorek planujemy pojechać sobie na pierwsze "wakacje" od czasu podróży poślubnej, czyli gdzieś na kaszuby na ok 4 dni, hehe. Wakacje jak cholera.

Gratulacje dla Kajtusia, ruszył chłopak w końcu :P
MiA, zbieraj wszystko z podłogi i zapomnij że pójdziesz spokojnie się wysikać :P:P
To ja się też pochwalę, że mój Karolek juz chodzi :) - ( hmm ... chyba mogę już tak powiedzieć ) puszcza się i sam drepcze :) jak narazie najdłuższy dystans to ok 3- 4m :)
a tak to zasówa smiało trzymany za prawą rączke
lariso, ty egoistko :D:D:D
A ja jednak zdecydowalam sie pojechac na Slask ;) - i ku mojemu zdziwieniu, odkad wysiedlismy z pociagu ani razu nie zakaszlal!!! Az dziw. Moze to ten antybiotyk juz dziala. Troche kataru zostalo. Ale odciagam, zakrapiam, i na ok 5 godzin spokoj nie ma ani troche ;) Strasznie balam sie podrozy, ale szalal z 11-letnim chlopcem, i w koncu tak padl, ze tylko raz sie obudzil. Mamusi tez dal pospac, bo jak przyjechalismy, o 7 zasnelismy i do 10.30 spalismy takze jest ok :)
Brawo dla Miśki i Kaja;-))
Jak dobrze ze zaczal sie weekned...jestem tym tygodniem wymeczona na maxa a dzisiaj to juz ta duchota mnie dobila...
no hej :)

Marek też przepada za lodami oczywiście ( z resztą on za wszystkim przepada, jak mu daję wit. D to też się oblizuje ;)
gorąco jak diabli ale oczywiście wolę to niż poprzednią pogodę ...

zaliczyliśmy dzisiaj plażę i spacerek a na koniec pyyyyyyszny deser u grycana ( Żarłok zasnął więc nie musiałam się dzielić he he ;)

GRATULACJE DLA MIŚKI I KAJTKA !!!!!!! :):):):)
ja swojemu daje loda
o inaczej sie drze w nieboglosy
i caly sie trzesie jak widzi ze ja jem

rzez cale zycie nigdy tak szybko nie pozeralam lodow jak teraz - normalnie az prawie nie sprawiaja mi frajdy

nasz nadal ma ciemiaczko ale juz malutkie

aha, no i kajtek od kilku dni raczkuje :D
(nie pamietam czy juz sie chwalilam)

a odnosnie racy, no chodze bo chodze bo co zrobic
myslalam ze bedzie gorzej
zreszta, w sumie dziecie juz nie jest najmniejsze, nie wobrazam sobie ze moglabym go zostawic zaraz po macierzynskim
a tak, jakos sie bujamy - troche moja ssiotra a troche tata - i jakos tak idzie...
moja też jadła już truskawki, chociaż specjalnie za nimi nie przepada - ale może to dlatego, że nawet mi wydawały się kwaśne...:)

trotka - co jest z twoją córką "nie tak" jeśli mogę spytać?? bo ostatnio u pediatry też się poczułam jakbym miała chore dziecko - bo nie raczkuje nie siada, nie stoi.... i możliwe, że też będziemy musiały się udać na rehabilitację... mi się po prostu wydawało, że mam ostrożną córkę - ja też taka podobno byłam - a całkiem normalna jestem:) nawet mgr zrobiłam:))))))
Niko ma jeszcze miękkie, ale już się chyba zmniejszyło
za jakieś 1,5 miesiąca wybierzemy się do pediatry, więc skontroluje wszystko :)
moja panna obudzilam mnie dzis przed 6 :// ale wypila mleczko i o 7 zasnela :)

moja Zosia jak widzi ze jem loda to tak krzyczy ze tez chce az lzy jej lecawiec szybko jem zeby dac jej wafelka.

od rana taka goraczka na zewnatrz - nie lubie takiej pogody.

dziewczyny czy Waszym maluszkom zaroslo juz ciemiaczko???
my mieliśmy ostatnio podejrzenie ospy, jak Niko był przeziębiony byliśmy u pediatry, ale kropki okazały się potówkami

chwilę temu wróciliśmy ze spacerku, Niko dostał do spróbowania lody - ciągle tylko spoglądał, żebym napełniała mu wafelek lodami ;P
Nie mam pojecia gdzie, chociaż chodzi do żłobka to nikt nie miał i jest to pierwszy przypadek w tym żłobku (bo jest otwarty od pazdzerrnika), to ona pewnie tam wszystkich pozarazała i niedługo pewnie pol żłobku bede miało.
Tak mysle ze jak nie żłobek to może na basenie, ale swszalam ze duzo dzieci teraz ma ospę i mogło to byc tak z powietrz.
W sumie to też tak myśle ze juz to bedzie miała za soba i bedzie spokuj, ale ciezko jest - z tym smarowaniem kazdej kropeczki a ma ich sopro :-)
Tak się chciałam tylko pochwalić ;)
Miśka właśnie zaczęła stawiać pierwsze kroki za ręce :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry