Widok

LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****96

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
04.07 Joanka_D - córka Julia - 3445g, 56cm/Zaspa
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54cm / Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)
29.07 adziula - syn Mikołaj 4050g, 56cm (wątek *58)
01.08 KaskaGdansk - syn Tomasz, 3265g, 54 cm / Kliniczna (wątek *59)
01.08 MiA_2008 - syn Kajtuś 3730g, 56cm / Kliniczna (wątek *60)
06.08 larisa27 - syn Marek, 3150g, 54cm / Zaspa (wątek *60)
06.08 jolga - córkaLiwia, 4300g, 58cm / Zaspa (wątek *60)
12.08 iwonka_ika - córka Zuzia, 3040g, 50 cm / Zaspa (wątek *61)
12.08 Dagusia - córka Dagmara, 3700g, 59 cm / Zaspa (wątek *63)
16.08 Madia - córka Amelia, 3200g, 55cm / Kliniczna (wątek*62)
16.08 olas - córka Hanna, 3600g, 56cm / Zaspa (wątek *63)
19.08 Agutek81 - syn Antek 3020g, 54 cm. (wątek *64)
19.08 Kasia i Tomek-syn Tomasz 3280g, 52cm/ Zaspa (wątek 94)
20.08 demolka - córka Hania, 3420g, 53 cm / Kliniczna (wątek *62)
22.08 bruks1983 -syn Miłosz, 3100g, 53cm/ Redłowo (watek *63)
24.08 Ola81 - córka Agnieszka, 4115g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
26.08 iwi32- córka Oliwia, 3650g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 monalizka - córka Lenka, 3950g 60 cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 Ania Wejherowo - syn Tymoteusz, waga 3560 g, 55 cm/ Wejherowo (wątek *64)
29.08 ewa.gdynia - syn Piotruś, 3350g, 55cm / Zaspa (wątek 65)
01.09 MagdaRed - dziewczynka Zuzanna, ok 3665g, 57cm /Wejherowo (wątek 65)
02.09 Asiunia81 - córka Zosia 4130g, 60cm/ Puck (wątek *65)
04.09 zora1 - córka Helenka 3470g, 51cm/ Wojewódzki (wątek *65)
05.09. panishmitowa - syn Maurycy 3800g , 58 cm/Wejherowo (watek 66)
07.09 mijka - córka Laura 3140g, 57cm/ Kliniczna (wątek *66)

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200995-t165387,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzień dobry w poniedziałek :)
Ufff, jak gorąco. Te upały są straszne, dziś w nocy pomimo otwartych na oścież dwóch okien nad ranem i tak mieliśmy 28 stopni, w ciągu dnia mamy 30-31 (jak do tej pory). Gdybyśmy nie mieli wiatraka, to chyba bym nie wytrzymała (chociaż ten wiatrak też niewiele daje, ale zawsze jakiś ruch powietrza jest).

Dominik jest straszny brój, ciągle trzeba mieć go na oku, bo albo wspina się na meble (po których dodatkowo próbuje chodzić) albo wyciąga mi coś z szafek.
W zeszłym tygodniu zaczął w końcu robić papa (nauczył się od dzieci na podwórku - od mamy nie chciał ;)) Poza tym nauczył się też wchodzić i wychodzić z łóżeczka - wyjęliśmy szczebelki, i teraz rano sam przychodzi do nas (no chyba że zaklinuje mu się noga to wtedy jest wielki wrzask ;))
Upały znosi całkiem dobrze, bardzo dużo pije, mniej je, ale to zrozumiałe. Cieszę się, że w końcu śpi dobrze w nocy. Zasypia koło 21 i budzi się 6-6.30.
no hej

ciekawa jestem jak sobie radzicie w te upały, ja chodź bardzo cieszę się ze słońca to jednak ta gorączka mnie wykańcza :( dzisiaj spałam w samej bieliźnie i jeszcze było mi gorąco !

Marek daje popalić niemiłosiernie- mam nadzieję, że to chwilowe bo jak nie to zwariuje :(

co do chodzenia to na razie nie wykazuje specjalnych chęci, przy meblach, kanapie tak, sam się nie zabiera :)
Witajcie. Mam chwilkę między jedna wizytą a drugą aby tu zajrzeć.... Chodzę od lekarza do lekarza i mam już dość.... Wczoraj dla relaksu byłyśmy z Oliwia w cyrku. Myślałam, że będzie masakra, bo młoda była zmęczona i w namiocie było bardzo duszno, ale o dziwo była bardzo zachwycona, skakała, biła brawo i prawie całe przedstawienie stała na moich kolanach... Zaczepiała pana obok i nawet kładła mu gołe stópki na kolana.... Młoda już wie jak podrywać facetów....;DD. Od poniedziałku znowu maraton lekarzy... Idziemy pierwszy raz już na prawdziwą rehabilitację, a nie tylko wywiady i przepytywanki. Ciekawe jak moja indywidualistka zareaguje na to, że będzie musiała ćwiczyć a nie tylko robić to na co ma sama ochotę.. Pozdrawiamy.
U nas z cycusiem aktualne karmienie rano zaraz po przebudzeniu i przed popoludniowa drzemka ok 15.Wieczorem juz koniec.Wczoraj mu nawet nie proponowalam.Po kapieli do lozeczka i zasnal. Chcialam w tym miesiacu zrezygnowac z karmienia o 15,a zostawic te rano i wieczorem,ale on wybral inaczej. Odczekam teraz tydzien i wtedy zaproponuje mu zupke z warzyw z ogrodu babci i wtedy zostanie nam tylko to poranne. Okolo 1 urodzin chce go zupelnie odstawic.
Teraz czekam az sie obudzi i idziemy sprobowac porzeczek ;) Ja ich nie znosze ale moze jemu zasmakuja...
Witam się z letniego wypoczynku. U nas stan uzębienia bez zmian (1ząbek) Zuzia chodzi już coraz lepiej, teraz jesteśmy na działce u rodziców i ciągle jest na dworze albo w pisaku albo w basenie istne szaleństwo. Też dostała taki rowerek i teraz wogóle nie chce do wózka :-) tylko ciągle by w nim jeździła. Po za tym mała ciągle siedzi z moją mamą w ogrodzie i wcina wszystko co jej podsunie, porzeczki czarne i czerwone (bardzo kwaśne a ona ani drgnie) jagody, truskawki, szczypior :-) wczoraj się troszkę zaniepokoiłam bo dostała troszkę krost na jednej nodze i nie wiem czy od slońca, wody czy jedzenia. No i jeszcze chciałam napisać że wczoraj miałam strasznego doła, Zuza wogóle nie chce piersi od kilku dni szarpie się płacze krzyczy jak chcę ją przystawić. Najgorsze jest to że mam wyrzuty sumienia bo gdy w sobotę ją przystawiłam to ona mnie ugryzła i na nią krzyknełam i może dlatego ma uraz nie wiem, ale chyba to oznacza nasz koniec z cycusiem :-( .
ALe się rozpisałam miłego piatku
No my dziś też jedziemy na kilka dni poza miasto do moich rodziców,
zobaczymy jak będzie :) mamy już przygotowany basen, rowerek, piaskownice no i czeka nas urodzinowa impreza w sobotę więc prezentów będzie masa do zabawy :)
I bardzo ciekawa jestem jak Karolek będzie się "docierał" z baardzoooo duzym pieskiem moich rodziców Berneńczkiem :)
Liwia super :)
Jaśko na urodzinki dostał samochodzik jeździk, lego Duplo, ciuchcie cyrk Kiddieland, kasę, ciuszki, ksiązeczke, szczeniaczka uczniaczka i rowerek taki z daszkiem i melodyjkami (nam sie srednio podoba, ale mały jest zachwycony) :) wszystkie prezenty mu sie podobaja :)
a mój brzdąc od rana do wieczora na powietrzu z dziadkami i ciociami urzęduje. nie wiem jak to będzie po powrocie do domu... ;)
A Liwia jest naprawdę super. Oj będzie z niej niezła łamaczka męskich serc ;)
Dominik dostał od dziadków dwie nowe bryki: spacerówkę-parasolkę i rowerek. Jednak największym hitem był garnuszek FP, do tego kilka ubranek, zestaw do piaskownicy, traktor z przyczepką. My kupiliśmy inhalator - lekarka nam poleciła ze względu na te ciągle nawracające infekcje typu katar i krtań.

Dominik ostatnio ćwiczy różne akrobacje, wspina się po meblach i w ogóle biega jak szalony. Jak jest z dziadkami na podwórku, to nie chce wracać do domu. Uwielbia huśtawkę i piaskownicę :)
Spóźnione najlepsze życzenia dla wszystkich solenizantów! :)
Pochwalcie się dziewczyny jakie prezenty Wasze dzieciaczki dostały na roczek??? :-)))
Super minka Liwi! Slicznotka z niej i juz kokietuje ;D

U nas wieczorem byla powtorka z rozrywki. Maly poszedl spac bez cyca. Dzis rano pieknie zjadl,wiec nie wiem o co chodzi. Moze on sie sam postanowil odstawic w ten sposob. Spal od 19:20 do 6:30, wiec o pol godziny dluzej niz zwykle. Chyba wiec glodny nie jest.

Wspaniale sie dzis oddycha! Choc moj trawnik taki wysuszony,ze przydalo by sie wiecej deszczu...

Oby w sobote bylo ladnie. Moze ktos jeszcze sie skusi na wycieczke do zoo?
ależ Liwka ma śliczne kitecki!!!
a ten zmarszczony nosek ... piękności!
i mój łobuz;-)))
image

Uploaded with ImageShack.us
image

Uploaded with ImageShack.us
Na chwilkę wpadamy z Liwią złożyć wszystkim roczniakom zyczonka;-))) Sto Lat misiaki wszystkie;-))))))
Aaaa.... no i pozostałym wszystkim solenizantom również 100 lat 100 lat :))
Dużo radości i uśmiechu, dużo zabawek oraz nowych przygód i doświadczeń w poznawaniu "tego WIELKIEGO" naszego świata !!!
Hejka, dziekuje bardzo za zyczenia w imieniu KAROLKA :)
my impreze urodzinową mamy 10 lipca grilowe kinder party na ogrodzie u moich rodziców. Planowałam w domu skromną imprezkę na 10 os. a wyszło ogrodowe party na 25os + 9 dzieci :) ojj.. bedzie sie działo :)))
Z tym tancem to Tomek tez tak ma -podryguje i patrzy na mnie zawadiacko czekajac zeby bic mu brawo ;) Gdwiazdy te nasze dzieciakii!
Nie wytrzymalam nerwowo i zadzwonilam do pediatry zapytac, czy mam mu dawac jakies mleko jakby sytuacja sie powtorzyla. Okazalo sie,ze objetosc kaszki i jogurtu jest wystarczajaca,wiec jak mu sie taki bunt powtorzy,to nie musze podawac zadnego mleka typu 2 czy junior. Ucieszylam sie,bo nie wiem, jak bym to miala zrobic. On nigdy nie pil z butelki. Przez jakis czas tylko z niekapka,ale teraz to juz tylko z bidonu z rurka i nie wiem, czy tak by mu mleko podeszlo...
Zawsze cos! Jak juz dziecko zdrowe, to cos innego sie wydarzy i tak w kolko ;)
dzieci często same rezygnują z piersi.
Hania to jest taka mała tancereczka:P jak tylko usłyszy muzykę to od razu kiwa się po swojemu:P śmiesznie to wygląda:)
ogólnie teraz jest taki super czas , dzieci w tym wieku są już bardzo kumate i wiele rzeczy potrafią, praktycznie wszystko jedzą. Ja czekam tylko aż Hania zacznie chodzi i będzie w ogóle fantastycznie:)
Kasia moja Zosia juz od dawna nie zawsze chce piers, wogole karmie ja juz tylko wieczorem (nie zawsze chce) nad ranem i rano, w dzien juz wogole nie chce piersi, takze gdybym chciala ja odstawic raczej nie byloby problemu, ale chce ja jeszcze chociaz troszke pokarmic, jak wieczorem nie zje, to odcigam i daje jej w nocy przez sen butelką i wtedy wypija pięknie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry