Widok

LIPCOWE I SIERPNIOWE - WAKACYJNE MAMUSIE 43 :)))

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
a nowy se założyłam. a co!

LIPIEC:
karomign - 5 lipiec - dziewczynka - Michalinka/Amelia lub Julek - KLINICZNA
lolitka25 - 7 lipiec - chłopiec - Emilek - KLINICZNA/Holandia
basia-h - 12 lipiec - chłopiec - Julek - WOJEWÓDZKI
i. burgraff - 15 lipiec - chłopiec - Kacper - ZASPA
palla86 - 17 lipiec - chłopiec - Bartuś(/Tymek???) - WOJEWÓDZKI/KLINICZNA
pmagdalena -19 lipiec - dziewczynka - Maja Danuta - KLINICZNA
Madeleine - 22 lipiec - dziewczynka -
Strega - 22 lipiec - dziewczynka -Victoria -
gosik534 - 26 lipiec - dziewczynka - Marcelinka - WOJEWÓDZKI
Eliska - 29 lipiec - chłopiec - Bartuś - ZASPA
agu_pe - 30 lipca - dziewczynka - Michalina/Antosia/Pola - PUCK/WEJHEROWO

SIERPIEŃ
maj@ - 1 sierpień - chłopiec - Mateusz - ZASPA
małaaa - 7 sierpień - Aleksandra/Julia, Marcin/Krzysztof/Igor - WEJHEROWO
evak - 10 sierpień - chłopiec - Szymon - WEJHEROWO
perełka - 20 sierpień - Maja/Mikołaj - WEJHEROWO

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nisko tzn tak tuż nad łonem, wcześniej jak leżałam i mała sie ruszała to widziałam jak brzuchol się rusza tam gdzie ona kopie a teraz jest tak nisko iż nic nie widzę, zaraz idę i zobaczymy co powie doktorek

gosik ale nisko tzn gdzie ?

karomign a ty dalej nie wiesz czy będziesz miała chłopca czy dziewczynkę? Bo jak widzę twoja niuńka może mieć już coraz mniej miejsca bo ty będziesz juz rodzić prawie za 2 miesiące szok

oj a Nasz Balboszek jak czasem zacznie w nocy kopać to spać nie mogę!!
ale ostatnio czuje ze mniej kopie bardziej sie rozpycha bo jest już coraz większa i chyba nie ma u mamusi już tyle luzu:)

Ja się troszkę martwię bo moja wprawdzie nieźle się wierci , ( nie jakoś boleśnie) ale jest strasznie nisko zobaczymy co powie doktorek

no racja, ale w takim razie posciel moge kupić później( chociaz wolałabym juz mieć wszystko, byłabym spokojniejsza)
co ja bym dała żeby to lato było poprostu ciepłe.. bez upałow i bez zimnych dni.. ale chcieć to ja sobie mogę hehe

mały juz tak mocno kopie, że az boli.. wczoraj poszliśmy na spacerek to co 10kroków przystanek bo jak walnął to aż musiałam odetchnąc..

a wy jak tam, jak te wasze smerfy ?:)

Moj gin też dał mi skierowanie na badanie jakiś hormonów już zrobiłam wyszło ok
Pala ja też kupiłam kocyk , ale po pierwsze dziecko nie będzie jeździć w wózku tylko w czasie wakacji , jak urodzimy będzie lipiec i tak naprawdę to może będzie jakieś maks 2 miesiące ciepło a potem ta pościelka będzie piękna ; ja jakoś tez się nastawiam na upały ale biorąc pod uwagę nasze ostatnie lato kiedy więcej było zimno niż ciepło to nie wiem czy dobrze robimy
Ciekawe gdzie jest dziś Madzia może się wysiliła na tym grilu wczorajszym

no to ja tez sie go zapytam, w ogóle to mnie wkurza ten gin, bo on zamiast mi powiedzieć co ja mam za badania zrobic, to się mnie pyta jakie chce zrobic a on da skierowanie, czubek:)

ale juz te 3miechy sie z nim przemęcze :)

mój też nie kazał, a jak byłam teraz w piątek w INVICTA na tym 4D - Gniadek kazał. mam sporo płynu owodniowego i mówi, żeby sprawdzić to ft4

nie, nie kazał. teraz mam za tydzien wizyte to się go zapytam.ale powiem Ci że mi tak włosy lecą jak je prostuje bo jak nie to jest luzik, nie wiem od czego to zależy.

palla - chciałam Cię już jakiś czas temu zapytać jak pisałaś, że też Ci włosy lecą - czy Twój gin kazał Ci zrobić badnia ft4 (tarczyca)?

cześc mamuśki, ja jakoś jestem od d...y, spać mi się chce, rano to myślałam ze bede haftac .. ale przeszło - dzięki bogu!
siedze w tej pracy i zasypiam.. czytam tą książkę jezyk niemowląt i jestem przerażona, tyle tam tego jest napewno nic nie zapamiętam ..
Ja juz mam tyle ciuszków, że mały na bank tego nie ubierze.. już nie kupuje.

co do pościeli do wózka to ja kupię ze dwa kozyki i to wszystko jeden położe na dno a drugi taki cienki do okrycia, na pościel to chyba jednak za ciepło będzie ...

nie wyobrażam sobie jak to bedzie z takim maleństwem w takie upały.. ale co zrobie ?
w ogóle zaczyna mnie to wszystko przerażać, co zrobie jak bedzie płakał czy bede wiedziała czemu on płacze ? nie wiem.. mam nadzieje ze to wszystko przyjdzie z czasem.

kupiłam dzisiaj spódniczke dzinsową ciązową za kolanko w lumpie za30zł, chociaż to mnie pociesza...

Mała to gratulacje dla dziadków ale szczęścia na raz ; ja wlasnie powróciłam ze spacerku i oczywwiście także kupiłam coś dla mojej Marcelinki, w sumie to sie długo zastanawiałam co wsadzić do wózeczka i już nawet kupiłam kocyk ale jak zobaczyłam piękną staromodną haftowaną pościel do wózeczka to jakoś nie mogłam się oprzeć i dziś ją kupiłam; a teraz biegiem idę robić obiadek a potem do doktorka
Mała a ty tylko godzinkę musiałaś siedzieć na głodniaka po tej glukozie?
Co to jest za niesprawiedliwość ja niedość że musiłam pić 75 to jeszcze dwie godziny potem głodowałam :(

ale fajnie:)

ja dziś dopiero mam kompa!prawie przez tydzień nie było mnie na forum..!
komp nam sie popsuł!ale nadrobimy to:)
dziś właśnie wróciłyśmy-ja i Balbinką w brzuszku- ze spacerku!Ah jak jest pięknie!
no nie omieszkałam wstąpić na lumpki,w końcu dziś poniedziałek i maleństwo dostało 2 piękne bluzeczki za 3,60!Ah takie zakupy mogłabym wciąż robić!
a teraz zbieram sie za obiad!!

taaa :))) juz planujemy bejbi-sylwestra :))))
kurcze :) moje na sierpien (byc moze urodzi sie w urodziny mojej sis, moja siostra ma termin na imieniny naszej mamy Basi :) a szwagierka w okolicach Swiat :)

wow małaaa - to żeście się zgrali - że tak powiem - rodzinnie :)))

gratulacje!!! :)

małaaaa, ale super!!Ty pomyśl o rodzinnym przedszkolu hihihihi
hejka :)

jestem po tej glukozie..... moglam na szczescie wcisnąć troszke cytryny, w smaku nie jest złe - da sie spokojnie wypic.
cale 55 minut bylo ok, czulam sie dobrze, a 5 minut przed pobraniem krewki nagle slabo duszno cisza w uszach i mroczki przed oczami ;) na szczescie bylam z mamą :)

kolejna szczesliwa nowina w rodzinie - przyszla zona mojego bracholka jest w ciazy :) w 5 tygodniu :) wiec moi rodzice zostaną w tym roku 3 razy dziadkami :))))) (bo jeszcze moja sis jest w 8 tygodniu :)))

jeju - co tu dziś tak cicho???
wszystkie pewnie na słonku cwaniary...
też bym chciała. a tu jeszcze 5h...........

aa, gosik - ft4 to badanie z krwi - chodzi o tarczycę.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry