Widok

***LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMCIE I DZIECIACZKI***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam porannie,Nata;la już ,,na nogach''. Bidulka popłakiwała w nocy przez dziąsła ale i tak jest dzielna:))
Goralko myśle,że nie masz co panikować,gdyby występowały jeszcze inne obajwy to jasne,że lekarz wskazany.Nie wymagajkmy,żeby 3-4 miesięczny dzieciaczek sam się sobą zajmował.Wiem,że jest ciężko,jak domaga się uwagi non stop.Natala ostanio też musi mieć mnie w zsięgu wzroku,sama pobawi się 15-30 minut.Malutka jeszcze jest,jak będzie siedzieć czy raczkować będzie jej łatwiej.
Co do porządków,stert ciuszkó Natali uśmiecha się do mnie z fotela do prasowania od kilku dni a pościel zmieniłam 3 raz odkąd mała jest na świecie.Doba jest za krótka zdecydowanie.Ania jesteś dobrze zorganizowana,mi tego brak.Staram się wieczorem pozmywać,żeby rano syfu nie było ale nie zawsze mi to wychodzi..
Ehh mmay jechać na pobieranie krwi a wieje okrutnie,na poprawe humorku pizza domowa dziś:)buziaczki,miłęgo dzionka:*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzien dobry:)
co za wredna pogoda... AAAA!!!
W weekend jedziemy do tesciow na 2 dni.. pierwszy dluzszy wyjazd Miska.. i tak daleki.. już sie boje... ze mi dziecko zamęczą...a jak pomysle o tych wszystkich rzeczy które trzeba spakować.. później rozpakować...to już mi się nie chce....
a nasze nocki ciągle z pobudkami..;/ ale na szczęscie szybko zasypia :D więc nie jest źle:D
Witam, u nas też dużo pobudek, na szczęście nocne karmienie odbywa się na śpiąco i Asia prawie się nie budzi.
Pychota ja też szykuję podobną wyprawę, chcę po świętach wielkanocnych zostać na tydzień u rodziców (niech się nacieszą wnuczką) i juz zaczełam sobie robić listę, żeby czegoś nie zapomnieć. Myślę, że auto będzie po brzegi wypchane tobołkami.

A pogoda swoja drogą juz mnie wkurza, no ile mozna na wiosnę czekać?
u mnie niestety też. fajnie mają mamcie co dzieciaczki śpią do rana-pozazdrścić
witam się i ja :)
No mysmy sie juz nauczyly wstawac o 6:30 ;/ W ciazy to ja sie o tej porze dopiero na lewy bok przekręcałam :) Ale za to dzien dluzszy :)amelka nauczyla sie tylko raz budzic w nocy ok 4 nad ranem uf uf. Ale zobaczymy do kiedy....
Pytanko do mam :) Karmie Amelke cycem, ale na wieczor dostaje tez dwa razy butle. o 19 i 23. O 11 dostaje sloiczek , reszta w dzien i w nocy to cyc. Czy oprocz tego powinnam wprowadzac jakies kaszki czy cóś ?? Bo ja zielona w tym temacie... A moze podawac w dzien dwa sloiczki ?? ;/

Ja dzis mam Mamunie cały dzionek. Fajnie, bo juz przez te chorubska swiata tydzien prawie nie widzialam... to chociaz bedzie do kogo buzke otworzyc :)

Milego zimowego dzionka zyczymy Mamusiom i cudownym bobaskom :)
hmmm Alis, szczerze mówiąc nie wiem, najlepiej jak byś zapytała pediatry na wizycie, ale myślę, ze mogłabyś raz dać słoiczek jakiejś zupki, jarzynek i jeden słoiczek na deser owoców, jeśli mała ładnie pije mleczko to chyba nie ma potrzeby zastępować tego kaszką bo zmniejszy Ci się ilość pokarmu w piersi
góralko, całkiem niedawno wstawałam przynajmniej dwa razy w nocy, cierpliwości, Karolek jest jeszcze malutki
u mnie jakby słonko wychodziło nieśmiało zza chmurek, dziś na pewno na spacerek i odwiedziny u babci zaliczymy :-)
Alis a Amelcia już zdrowa? Mam nadzieję, że wypedziłyście chorubsko.

Co do wstawania to ja się już nie nastawiam, że coś się szybko zmieni. Akceptuję te nocne karmienia i w sumie to jakoś organizm umie się przestawić na taki tryb. Jak coś zmieni to będzie super hiper jak nie to trudno. Pocieszam się, że czas szybko leci... przecież niedawno mialam nowordodka w domu a tu już 3 miechy upłynęły.
oj, Amelko, leci ten czas, leci ... Nie obejrzymy sie, a będą nasze urwisy po podłodze latać :)
Moja dluzej spi, odkad dostaje na noc butle...wypija przed snem 180 ml .
Amelka jeszcze chora, ale juz jej przechodzi, katarek mniejszy, kaszelek tez troszke mniejszy, wiec idzie na szczescie ku dobremu :)

Majaki, dziekuje, tez tak mysle, co by moze jeden sliczek dolozyc... zapytam pediatry...

zdrówka dla Amelii :-) my wybywamy zaraz na spacer, bo słonko świcie ładnie :-)
oj, zazdraszczam spacerku :)my jeszcze pare dni pokurzymy sie w domku przez to chorubsko ;/

Ciekawe co tam u Anti i Bociany ...
wiem co czujesz Alis, ja tez z malym siedze, tak troche zapobiegawczo, ale po ostatnim przeziębieniu wole nie ryzykować, zlwaszcza, że z kombinezonik już na Miśka za krótki a ciepła kurtałka jeszcze nie dotarła..;( na szczęście podobno od jutra pogoda ma się poprawić:D:D:D OBY!

Fakt, cos się dziewczyny nie odzywają.. (?)

A ja normalnie schudłam 1 kg, cieszę się jak nie wiem, mimo, że to pewnie woda, ale i tak nastraja mnie optymistycznie.

Mój mąż jest od dziś do wtorku na macierzyńskim (zgodnie z kodeksem pracy należy mu się ileś tam, jeśli ma ochotę), tak naprawdę mógł iść na macierzyński już w połowie lutego, ale nie chciał.

A że mam trochę pracy - zaraz jadę do klientki - to go zmusiłam :-).

A poza tym to będę mieć aparat na zębach - na pewno górna szczęka, mam nadzieję, że dolna nie. Wada zgryzu jest taka, że górna szczęka za bardzo nachodzi na dolną, jak się zamknie buzię, więc przednie zęby ścierają się nawzajem o sobie, a górne 1 i 2 zaczęły się ostatnio kruszyć, więc czas się zabrać porządnie za zębiska.
Fotografia:

I cała reszta:

Kiedyś też się śmiałam do meza zeby na macierzyński poszedł, albo na wychowawczy choć na tydzień...( gdzies czytałam, że ojciec moze skorzystać z wychowawczego do 3m. w tym samym czasie co matka)..ale już widzę jak jego szefowie się zgadzają.. prędzej świat się skończy niż oni się zgodzą....

Misko zasnął... troche ogarnęłam to nasze m, troszke poczytałam...a teraz chwila przed kompeme... internet to straszny złodziej czasu...

Amelka, Ty kiedyś pisałaś, że Asia miała problem z kupką.. niby byla spokojna, ale kupki nie bylo pare dni.. u nas własnie tak się coś porobiło...;/// zawsze byla codziennie, a teraz od 3 dni tylko male kleksiki....;// baczki ida a normalnego kupsztala nie ma:/ czy jadłaś coś wtedy specjalnego, czy coś?
Pychota tak do końca to nie jestem pewna co u nas spowodowało tą zmianę, w jedzeniu nic nie zmienialam zatem stawiam na Lacido Baby (probiotyk który zaleciła nam pediatra) to niby miało usprawnić pracę jelit, jak się później dowiedział lacido podaje się też przy biegunkach to podejrzewam, że to był powód. U nas te kupki najpierw się zatrzymaly chyba na 4 dni, potem zaczęły być regularnie co 2 dni, a od ostatniego piątku znow są codziennie (tylko wygląd kupki się zmienił). Pielęgniarka mi mówiła, że tak się u dzieci dzieje, po prostu rosną i się im zmienia.
a ze tak spytam jak wygląda:D...straszne pytanie..ale cóż:D mus to mus:D u nas taki troche taki...hmm.. glut...ogólnie konsystencja to jakby niezupełnie/bardzo mało ścięta galareta...;//
hmm to u nas chyba trochę podobnie, ja to porównywałam do takiej gęstej farby olejnej - dodatkowo kolor mi sie tak skojarzył taki żółto s****zkowy
oooo... pieknie to ujęłaś:D
a i jeszcze dodam, że u nas może się te kupki ruszyły bo ostatnio zaczęłam regularnie pić sok jabłkowy, codziennie 1 duża szklanka, pije albo zwykły kartonowy albo świeży wyciskany sobie kupuję - myślę, że to działa
czy iść do lekarza??

Mały ma katarek od wczoraj, ściągam mu z noska i podaje sól fizjologiczną wczoraj nie miał temperaturiy ale dziś ma 37,2 sama nie wiem czy poczekac czy iść do pediatry??
goralka 37,2 to nie jest temperatura:)) paulina miala katar ale taki na fest 2 razy mi kaszlnela i pposzlysmy do pediatry i ona miala zapalenie oskrzeli:/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry