Widok
LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE ***11***
LISTA
1)anti---------------- >termin na 1 listopad
2)Risika ------------- >termin na 5 listopad
3)Alis ---------------- >termin na 10 listopad
4)JustynaArt ------- >termin na 11 listopad
5)joanka ----------- >termin na 16 listopad
6)bociany ---------- >termin na 19 listopad
7)_m_g ------------- >termin na 21 listopad
8)Kasiek01 --------- >termin na 23 listopad
9) Ajeczka1---------- >termin na27 listopad
9)Kasia26 2---------- >termin na 6 listopad
10)goralka ---------- >termin na 29 listopad
11)evilek ------------ >termin na 10 grudzień
12)megus ----------- >termin na 16 grudzień
13)dorotaztomkiem- >termin 27 grudzień
4)JustynaArt ------- >termin na 11 listopad
6)bociany ---------- >termin na 19 listopad
8)Kasiek01 --------- >termin na 23 listopad
wiecie co? czekalam spokojnie na moje przesylki (szuflady do szafek nocnych i prezent od rodzicow na dzien dziecka) i dzisiaj maz pojechal na poczte odebrac je....no bo przeciez koniec strajku a Pani mu powiedziala ze nie ma ich na tej poczcie i nie wie na ktora ma sie udac....szukaj igły w stogu siana, normalnie przeginka;/ a rodzice codziennie dzwonia czy prezent doratl;/
anti chodzę do niej:)na każdej wizycie bada na fotelu,potem usg,aa najpierw się pyta jak się czujesz itp. mierzy ciśnienie i zaleca badania .Raz mialam sytuacje,że wyniki byly dobre,to kazala nie robic żadnych badań,a na ostaniej wizycie zaleciła morfologie i mocz.Siedzieliśmy chyba z 45 minut w gabinecie. Jeśli chodzi o usg to też nie jst na ,,szybko'' tylko wszystko dokładnie mierzy i bada.
No ziemniaczki wstawione ,teraz zjem obadek a wieczorkiem pizza bo nie wytrzymam no:)))
No ziemniaczki wstawione ,teraz zjem obadek a wieczorkiem pizza bo nie wytrzymam no:)))
no wlasnie tez mi sie cos nie zgadzalo, bo kuzynka mi ostatnio mowila ze chodzila do niej i ze z nia rodzila na klinicznej a Ty bociany wybierasz sie na zaspe wiec myslalam ze pomylilam cos:P
oki, ja spadam do domku:P milego weekendu dziewczyny
pozstaram sie w weekend wrzuci fotke ne forum 3miejskiemamy bo wczoraj maz mi zrobil sesyjke z brzucholem:P
oki, ja spadam do domku:P milego weekendu dziewczyny
pozstaram sie w weekend wrzuci fotke ne forum 3miejskiemamy bo wczoraj maz mi zrobil sesyjke z brzucholem:P
powróciłam,ale burza we Wrzeszczu!!na szczęście przechodzi powoli.Dziewczyny nie martwcie się ruchy nawet do 20-22 tygodnia przy pierwszej ciązy poczuć można,u mnie to takie jakby przemieszczanie a nie kopniaki.Zresztą dziś podpytam się lekarki czy ,,to '' to właśnie ruchy.Wcześniej nic takiego nie czułam.Właśnie jak zwykle przed wizytą zaczynam się stresować:((((
A najgorsze jest to, ze w pierwszej ciąży czułam ruchy w 17 tygodniu, jestem normalnej budowy, w tej ciąży może nawet ze 3kg mniej ważę.
No ale myślę sobie, że skoro norma to jest do 24 tygodnia poczuć ruchy to jest ok - no bo dlaczego niby miałoby nie być ok :-). I tego się trzymam.
No ale myślę sobie, że skoro norma to jest do 24 tygodnia poczuć ruchy to jest ok - no bo dlaczego niby miałoby nie być ok :-). I tego się trzymam.
Fotografia:
[url]www.justyna-jazgarska.pl[/url]
I cała reszta:
[url]www.justyna-art.pl[/url]
I cała reszta:
bociany!
To spytak Olszewską w moim imieniu ;-), czy w drugiej ciąży jak się na przełomie 19 i 20 tygodnia nie czuje, to nie ma powodu do stresu - ok? Z góry dziękuję! Dzwoniłam dziś do niej w tej sprawie, ale nie odebrała tel. A wizytę mam dopiero 25.06.
To spytak Olszewską w moim imieniu ;-), czy w drugiej ciąży jak się na przełomie 19 i 20 tygodnia nie czuje, to nie ma powodu do stresu - ok? Z góry dziękuję! Dzwoniłam dziś do niej w tej sprawie, ale nie odebrała tel. A wizytę mam dopiero 25.06.
Fotografia:
I cała reszta:
I cała reszta:
spytam się Justyna-jak ze stresów nie zapomnę-zapiszę na kartce:))bo na każdej wizycie mam takie ciśnienie z nerwów,że mąż o wsyztsko się pyta bo ja jestem w szoku hi hi szczególnie jak usg oglądam:)))
jak ja bym chciała być już po...no ale jeszcze 4 h i wychodze,dobrze,że do Olszewskiej mam rzut beretem.
jak ja bym chciała być już po...no ale jeszcze 4 h i wychodze,dobrze,że do Olszewskiej mam rzut beretem.
hej dziewczyny:))
a ja sobie bylam 4 dni w sztokholmie...a tam ladna pogoda a w gdyni nas burza złapała.
mam pytanie czy ktoras wybiera sie na taki piknik 28 czerwca www.mamanaczasie.pl??
darmowe usg 4d i porady... bulwar nadmorski w gdansku... tylko ja nie wiem gdzie to jest? i jak sie tam dostać... :/
a ja sobie bylam 4 dni w sztokholmie...a tam ladna pogoda a w gdyni nas burza złapała.
mam pytanie czy ktoras wybiera sie na taki piknik 28 czerwca www.mamanaczasie.pl??
darmowe usg 4d i porady... bulwar nadmorski w gdansku... tylko ja nie wiem gdzie to jest? i jak sie tam dostać... :/
Uf..witam.po calym dniu biegania:)..W sadzie myslalam ze mnie zjedza te babki-urzedaski-koszmarne! Chyba na burze sie zbiralo i dlatego takie niemile były...Teraz mam spokoj, az do egzaminu na tlumacza, jakos w lipcu:)..Ale to juz pesteczka dla mnie bedzie.jakos sie nie boje...
Teraz luzik....nawet kompa nie musze juz wlaczac na scislosc, no chyba ze na pogaduchy na forum to TAK:)...
Teraz luzik....nawet kompa nie musze juz wlaczac na scislosc, no chyba ze na pogaduchy na forum to TAK:)...
No to jestem,córeczka na 200 procent:)))))))))))))))))))))))))))))ale jesteśmy szczęśliwi,Olszewska ma oko,wypatrzyła ją w 13 tygodniu.Roziwja się prawidłowo,pokazała nam zaciśniętą piąstke:))))i stópki:)))euforia normalnie:)))termin 20.11 tak jak na początku.
Justyna nie wzięłam kartki i zapomniałam z tego wszytskiego się zpaytać,przepraszam Cię bardzo,przed gabinetem powtarzałam ciągle,że mam się zapytać i co skleroza:(
aa 1,5 kg na plusie,na razie wszystko w brzusio idzie:)))))))))))))
Justyna nie wzięłam kartki i zapomniałam z tego wszytskiego się zpaytać,przepraszam Cię bardzo,przed gabinetem powtarzałam ciągle,że mam się zapytać i co skleroza:(
aa 1,5 kg na plusie,na razie wszystko w brzusio idzie:)))))))))))))
Justynka, ja uważam,że nie masz się co martwić:))też sie obawiałam, niektóre kobiety piszą,że w 16 tygodniu już coś się dzieje, ale to naprawdę bardzo wcześnie. Ja poczułam zdecydowanie później. Olszewska mówiła mi, że do 24 tygodnia można nie czuć ruchów w ogóle, więc spokojnie nie stresuj się, na pewno jest wszystko ok!:)
Bociany, gratuluję dziewczynki:))
Bociany, gratuluję dziewczynki:))
u mnie jeszcze t-shirta nie ma, mam nadzieje ze uda mi sie go przechwycic przed mezem;p
a mam jeszcze jedna prosbe-macie moze dziewczyny jakis pomysl na I. rocznice slubu?
bo ja juz sama nie wiem, chcialabym mu cos kupic od siebie ale znowu cos co mu sie przyda...zegarek ma (nawet dwa), dlugopisy, notatniki, kalendarze odpadaja, nie uzywa, myslalam o perfumach ale to takie oklepany zwykly prezent....
a mam jeszcze jedna prosbe-macie moze dziewczyny jakis pomysl na I. rocznice slubu?
bo ja juz sama nie wiem, chcialabym mu cos kupic od siebie ale znowu cos co mu sie przyda...zegarek ma (nawet dwa), dlugopisy, notatniki, kalendarze odpadaja, nie uzywa, myslalam o perfumach ale to takie oklepany zwykly prezent....
Witajcie dziedwczynki po długiej przerwie. Ja pierwsze ruchy poczułam dopiero dziś z rana :) Normalnie myslalam, ze umrę z radości, szybko męża wołalam, ale nie zdarzyl. Ale to cudne uczucie :) lalala. No i u mnie też jeszcze nie widac płci :( Też liczę na małego pisiolka hihihi. A wizyta dopiero 23-ego, tosz ja nie wytrzymam !!! Grrr, co prawda mam juz duzo różowych rzeczy i mąż się śmieje, że z naszego synka chcę jakiegoś odludka zrobic hihih. Ach, już chcę Maluszka na świecie !!
m_g_ t-shirt super:))a kołysanki..ahh.słucham i płaczę:)))cudne są....wyobrażam sobie jak będę małej śpiewać.Byłam w Smyku i kupiłam 2 pajace z różowym kacentem a co:)))
Muszę dziś pietruszkę zjeśc,bo mi hemoglobina spadła jest w normie ale się obniżyła i witaminy kupiłam Elevit bo ginka kazala zacząć brać.
Muszę dziś pietruszkę zjeśc,bo mi hemoglobina spadła jest w normie ale się obniżyła i witaminy kupiłam Elevit bo ginka kazala zacząć brać.
Hej babaeczki:) Bociany, nie czytaj neta za duzo, tam jest sporo zeczy , ktre bierzemy sobie do serca a potem przezywamy;/..ja wlasnie czeresni kilo pozarlam:)..ale pyszne byly..nie jem slodyczy wiec owocami sie zapycham.;/..Malujemy nasza sypialnie dzisiaj-juz widze ze kolor BOSSSSSSSKI!!!!!!!...Fajnie cos zmienic w domu, bo jakos tam nudno z jednym i tym samym kolorkiem...Ok, lece pomagac brygadzie!
anti a jaki kolorek??przed nami też remoncik.Burza sobie poszła,słoneczko wyszło:))słucham 3 raz kołysanek,odstresować się można przy nich.
Nie czytam już nic więcej!:)
wstawiłam właśnie ziemniaczki jestem głodna jak wilk...mam taką ochotę na pomidorówkę,że wieczorkiem zrobie,tylko zakupy zrobić muszę.
Nie czytam już nic więcej!:)
wstawiłam właśnie ziemniaczki jestem głodna jak wilk...mam taką ochotę na pomidorówkę,że wieczorkiem zrobie,tylko zakupy zrobić muszę.
Co do płci to ja już od dawna wiem, ze drugi chłopiec będzie :-).
Dziś, tak jak i wczoraj i tak jak będzie w kolejnych dniach - od rana do wieczora pakuję dobytek z przerwami na klientkę ;-) i na odwiedziny w castoramie ;-). Nie doczekam się przeprowadzki chyba. Po kolei rzeczy wyjeżdżają, a tyle jeszcze do zrobienia i do spakowania...
Dziś, tak jak i wczoraj i tak jak będzie w kolejnych dniach - od rana do wieczora pakuję dobytek z przerwami na klientkę ;-) i na odwiedziny w castoramie ;-). Nie doczekam się przeprowadzki chyba. Po kolei rzeczy wyjeżdżają, a tyle jeszcze do zrobienia i do spakowania...
Fotografia:
I cała reszta:
I cała reszta:
polecam na ból głowy kawkę z sokiem z cytryny:))kiedyś już o niej pisałam.Na mnie działa.
Z nudów bawie się naszą listą:)
4)JustynaArt ------- >termin na 11 listopad-chłopiec
6)bociany ---------- >termin na 19 listopad-dziewczynka
8)Kasiek01 --------- >termin na 23 listopad-chłopiec
Z nudów bawie się naszą listą:)
4)JustynaArt ------- >termin na 11 listopad-chłopiec
6)bociany ---------- >termin na 19 listopad-dziewczynka
8)Kasiek01 --------- >termin na 23 listopad-chłopiec
a tu nasze miesiące, zebysmy wiedziały kiedy iśc rodzic :
1 4 tyg - I MIESIĄC
5 8 tyg - II MIESIĄC
9 12 tyg - III MIESIĄC
13 16 tyg - IV MIESIĄC
17 20 tyg - V MIESIĄC
21 24 tyg - VI MIESIĄC
25 28 tyg - VII MIESIĄC
29 32 tyg - VIII MIESIĄC
33 36 tyg - IX MIESIĄC
37 40 tyg - X MIESIĄC
1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"
1 miesiąc - 1-4 tygodzień,
2 miesiąc - 5-8 tygodzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.
2. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża"
1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień
3. Wg encyklopedii Larousse:
1mc - 1-4tyg
2mc - 5-8tyg
3mc - 9-13tydz
4mc - 14-18tydz
5mc - 19-23tydz
6mc - 24-27tydz
7mc - 28-31tydz
8mc - 32-35tydz
9mc - 36-39tydz
13 16 tyg - IV MIESIĄC
17 20 tyg - V MIESIĄC
21 24 tyg - VI MIESIĄC
25 28 tyg - VII MIESIĄC
29 32 tyg - VIII MIESIĄC
33 36 tyg - IX MIESIĄC
37 40 tyg - X MIESIĄC
1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"
1 miesiąc - 1-4 tygodzień,
2 miesiąc - 5-8 tygodzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.
2. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża"
1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień
3. Wg encyklopedii Larousse:
1mc - 1-4tyg
2mc - 5-8tyg
3mc - 9-13tydz
4mc - 14-18tydz
5mc - 19-23tydz
6mc - 24-27tydz
7mc - 28-31tydz
8mc - 32-35tydz
9mc - 36-39tydz
Cześć:)musiałam dziś mamę w pracy zastąpić wyjątkowo-miala wyjazd.Chociż do ludzi poszlam,a że z bratową jestem w sklepie to się naśmialysmy i nadrobiłyśmy ploteczki:))chociaż nie ukrywam,że jestem padnięta,bardziej chyba psychicznie,klienci potrafią dać w kość:/
teraz wcinam zupkę pomidorową i leniuchuje z nogami do góry:D
teraz wcinam zupkę pomidorową i leniuchuje z nogami do góry:D