Widok

****LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 15*****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LISTA

1)anti---------------- >termin na 1 listopad, chłopiec:)
2)Risika ------------- >termin na 5 listopad , dziewczynka:)
3)Alis ---------------- >termin na 10 listopad
4)JustynaArt ------- >termin na 11 listopad chłopiec:)
5)joanka ----------- >termin na 16 listopad
6)bociany ---------- >termin na 19 listopad, dziewczynka:)
7)_m_g ------------- >termin na 21 listopad, dziewczynka:)
8) fiona2------------- >termin na 21 listopad
9)Kasiek01 --------- >termin na 23 listopad, chłopiec:)
10) Ajeczka1-------- >termin na27 listopad
11)Kasia26 2-------- >termin na 6 listopad
12)goralka ---------- >termin na 29 listopad
13)evilek ------------ >termin na 10 grudzień
14)Finka-------------- >termin na 10 grudzień
15)megus ----------- >termin na 16 grudzień
16) agata84---------- >termin na 24 grudzień
17)dorotaztomkiem- >termin na 27 grudzień

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja rano ok, ale po południu, jak wracam, nie mam już na nic siły :( I jeszcze ta pogoda... Zupełnie nie ułatwia ;)
Finka gdzie Twoj suwaczek?
nie umiesz czy nie chcesz?

ja właśnie wróciłam z hot doga:))) pyszny byl:)

a ja zjadłam niezdrową zupkę chińską

jaaaaaaaaaa na taką zupkę to też mam oooooooooooooooooooooogromną ochotę :D

A.... suwaczek został w domu ;)
Hej hej...wlasnie z zakupow wrocilam-oczywiscie sporo rzeczy dla Jasia****- nie moglam sie powstrzymac od pozytywki i paru innych slodkich gadzetow;)
Zaraz obiadek robie, a wieczorem soki na zime-z truskawek, czarnej porzeczki, malin itp:)-dla maluszka i dla nas tez;)Piekna pogoda, wszystko pachnie, wiaterek pranko suszy-zyc nie umierac***

hej,kompa nie chciało mi się odpalać jakoś:)pogoda nie taka zła jest wiaterek.Kupiłam sobie jagody:DDDjakoś przejadly mi się inne owoce.Fasolka się gotuje więc wyżerka przede mną.Mam zamair jeszcze pościel zmienić i pranie musze rozwiescić może prasowanko ale to wieczorkiem. Na razie trochę lenistwa bo sporo chodziłam.

wszystko zrobione:))jednak wolałam wcześniej zrobić żeby mieć wolne teraz.Prasowanko odpuszczam,może jutro się wezmę:D
mężuś dopiero po 22 wraca,wyjątkowo pozno,tak to koło 18 jest al miał wyjazd.Poczytam ksiązkę i chyba sobie kąpiel z bąbelkami zrobię a co:D
a gdzie się kobietki podziłyście???

Bociany, a co do kapieli, to mozna w ciazy?? Bo slyszalam, ze nie bardzo wylegiwanie sie w goracej wodzie, ale to moze jakis przesad...Ja wlasnie ubolewalam w tym temacie, bo mamy pieknaista wielka wanne a nie moge skorzystac, bo sie boje;(
Obiadek zjedzony, ide z mezulem trawe kosic w ogrodzie, troche kalorii spalic zbednych:)

Anti wiem,że nie można:)dlatego ciepła a nie gorąca woda i nie po szyje nalana.Lekarka powiedziała,że bez przesady:)Na co dzień prysznic a raz na jakiś czas można się w bąbelkach zrelaksować.
Mnie wzięło na ciacho robię właśnie bananowca,przepis wzięłam z drugiego forum zobaczymy jak wyjdzie:D

ooo...bananowiec, mniam, zrobilabym mezowi, bo ja nie jadam slodyczy, niestety:(:(:(...A jaki to przepis??

aaa.juz mam, znalazlam:)..Moze mu zrobie..bo on pozeracz bananow na maxa!@

moja przyjaciółka zarówno w pierwszej jak i drugiej ciąży brała codzienne minimum 30 min kąpiele w wannie i pianie i oba bobasy szczęśliwie urodzone

A to szczesciara:)..Mi lekarka tak powiedziala, zeby nie przegrzewac sie w wannie, bo to zbytnio rozluznia miesni..sama nie wiem, co ktos nowy , to nowa opinia;)

Ginka dlatego też mówiła,że wszytsko w granicach rozsądku:))
a słodycze też ograniczam ale na banaowca się skuszę:DDDw sam raz na upał

no niby sie nie powinno tak kąpać w gorącej wodzie, ale ona ciągle dolewała sobie tylko ciepłej , a urodziła i jedno i drugie dziecko 2 tygodnie po terminie, a niby wywołuje poród

Hej, dziewczyny. Myślę, że z kąpielami to - jak ze wszystkim - z umiarem, ale też nie ma co przesadzać.

Ja niedawno miałam spory dylemat a propos sauny - w kilku książkach i w necie czytałam, że absolutnie nie można. A potem rozmawiałam z teściową i dwiema znajomymi (wszystkie rodowite Finki :) i każda mówiła, że w czasie ciąży korzystała z sauny normalnie. Oczywiście, dla nich to codzienność, ja z sauny korzystam tylko czasem, ale stwierdziłam, że spróbuję. Kilka wieczorów po max. 10 minut - nic się nie zadziało, a ja czułam się super :).

A, potem pytałam jeszcze znajomego ginekologa - powiedział, że jeśli ktoś nie ma generalnie przeciwskazań do korzystania z sauny, a ciąża przebiega ok, to on nie widzi powodu, dla którego miałoby się nie korzystać.
Dokładnie umiar najlepszy:))
Wcinam jagody ale pyyyszne,kupiłam 40 dkg i całe wciągne..:)))w ramach kolacji-no może kawałek bananowca jak się schłodzi:)

Bociany, ja tez w trakcie robienia tego bananowca;) Tyle, ze zbyt dojrzale banany kupiłam, i zle sie na tarce scieralo:(..Ale masa i tak ma to byc chyba...
Mąż juz paluszki lize, kosi trawke i zwolnił mnie z pomagania, na rzecz przygotowywania bananowca_:)hehe

he he no i dobrze Anti:)))zobaczymy co nam wyjdzie.Mnie właśnie mała kopać zaczęła chyba po jagodach:))czekam aż się woda w bojlerze zagrzeje.Niestety 21 wiek a brak cieplej wody.Mają nam w sieprniu wymieniać rury i zakładać ciepłą wodę -szok.Dobrze,że przed remontem,oby się uwinęli szybko.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry