Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 2009 ***25***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Listopad 2009:
1.11: alime - dziewczynka
2.11: ja-majka - chłopiec
3.11: sfw
4.11: Kasia222 - chłopiec
4.11: Betrisa - dziewczynka
5.11: Paula81 - dziewczynka Zosia - szpital Zaspa
7.11: Aga111 - chłopiec Filip, szpital- chyba Kliniczna
7.11: Asia_ce - chłopiec
8.11: warbuziaczek - dziewczynka
8.11: biedronka24 - chłopiec
12.11: basiab - chłopiec Krystian
13.11: kascha - chłopiec
14.11: Eve - chłopiec
14.11: Sajwer - dziewczynka, IWA - szpital Zaspa
15.11: Salambo - dziewczynka EMILIA - bardzo odległy szpital na Solcu
18.11: madziara2111 - dziewczynka
19.11: Agusia29 - dziewczynka WIKTORIA - szpital Redłowo
20.11: _zuzka - dziewczynka - szpital Kliniczna
20.11: Agoosiaa -dziewczynka - szpital Wejherowo
22.11: gani - dziewczynka
23.11: bogosia - chłopiec JAŚ - szpital Wojewódzki
25.11: ojjka - dziewczynka MARCELINA-Zaspa
27.11: NataliaR - chłopiec- Zaspa
29.11: zabulka - dziewczynka MAJA - szpital Wojewódzki

Grudzień 2009:
4.12: dziób - chlopiec
5.12: medullah - chłopiec :)
11.12: Izulucha - dziewczynka BLANKA
12.12: Małgoś28
13.12: Dorotaaaa - dziewczynka NATALKA
14.12: Basia7 - dziewczynka DARIA
14.12: Perelka82 - dziewczynka AMELIA - szpital Wejherowo
15.12: beacia - dziewczynka
18.12: mała ciężarówka - dziewczynka LIWIA,szpital Kliniczna
21.12: Ivi
24.12: Kamila1869 - dziewczynka Marcelina
25.12: kiccek - dziewczynka Zuzia - szpital Wojewódzki
26.12: sara03 - dziewczynka
27.12: Rimini
28.12: anielkowamama - dziewczynka

ROZPAKOWANE:
16.11: Ewwa 16.11 -> 7.10 MAJA 1650g, 46cm, szpital ZASPA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dorota, takie same mam myśli i przeraża mnie to trochę :) po dzisiejszej nocy szczególnie :/
Ale wątek się błyskawicznie rozwija...

Ewwa- gratuluję malutkiej księżniczki, napewno z dnia na dzień będzie już tylko coraz lepiej :-)

Dziewczyny ja tak sobie teraz myślę że to już nadszedł ten czas kiedy każda z Nas będzie po kolei znikała na kilka dni z forum i po tej przerwie będzie się chwaliła swoją pociechą, która będzie już z Nami na świecie... kurczę, jak ten czas leci, a dopiero co odczytałam dwie kreseczki na teście...

:-)
Może można wymienić? Ewentualnie będziecie musieli kupić nowy a ten sprzedać. No chyba że tak tez może być, ale ja nie wiem.
O kurcze,to ja mam za mały.I co ja mam powiedzieć tej osobie,co nam kupiła,chociaż mowiła,że jak będzie zły,to mam powiedzieć
Biedronko - ja mam materac który od brzegu do brzegu łóżeczko wypełnia.
Dokładnie Ewwa, dziewczyny mają rację :) Teraz trzeba troszkę cierpliwości i będziecie wszyscy razem w domku. A tymczasem Malutka ma tam bardzo dobrą opiekę. Będzie dobrze.

A ja dzisiaj po ciężkiej nocy :/ Wstawałam non stop bo każda zmiana pozycji była zła i dla mnie i dla Jaśka. Do tego nad ranem zaczął mnie brzuch i krzyż boleć jak na miesiączkę, dość długo i wzięłam nospę. Przeszło, ale po kilku godzinach wróciło :/ Mam nadzieję, że to nie za wcześniej. Do powrotu męża 17 dni :) Jutro wizyta, zapytam czy to normalne. A jeszcze ktoś zaczął domofonem nawalać o 6 rano w taką pogodę, szok normalnie :/
Dostałam wczoraj w prezencie łóżeczko i materacyk.Tylko mi się wydaję,że ten materac jest troszkęz za mały do tego łóżeczka.Jak wy macie?Bo ja mam tak mnie więcej 10,15cm mniejszy ten materac.Czy tak powinno być?
ewwa jeżeli mała dostała 10 punktów to znaczy, że silna z niej babeczka jest :-)
ja słyszałam od położnych, że dziewczynki są silniejsze niż chłopcy, więc na pewno będzie wszystko ok:-)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Póki co nie-dziękuję...
Dzię Majka kończy tydzień :D
Niedługo jadę do szpitala zawieźć kolejną porcję mleka i zobaczyć wyniki badań (Boże, mam nadzieję, że wszystko jest dobrze)...
A co do laktatora, to trzeba go wyparzać przed każdym użyciem i w szpitalu (na Zaspie przynajmniej) dostaje się pojemniczki plastikowe i zalewa się wrzątkiem. Każda ma swój. Ja zdecydowałam się kupić w końcu laktator medela. Ma on możliwość podłączenia do silnika w szpitalu na Zaspie i nie trzeba ściągać mleka ręcznie - to bardzo wygodne. W ogóle na oddziale położniczym można kupić laktatory medela - ja kupiłam tam za 87zł. I sprawdza się. Dodatkowo można ze szpitala później do domu wypożyczyć taki silnik. Kosztuje to 4zł za dobę i na prawdę ułatwia życie, bo trzeba mleko ściągać co 3 godz., a każda akcja ściągania trwa na początku 30 minut.
Powiem, że opieka na oddziale położniczym na prawdę jest wspaniała: położnych zawsze jest pełno, są miłe i pomocne, nie zostawiają z problemami kobiety samej sobie. Jestem na prawdę zadowolona...
Wrażeń po cięciu cesarskim nie będę opisywać, bo póki co zbyt dobrze to pamiętam jeszcze...
tak Salambo dokładnie na Grażyny we Wrzeszczu :)
mieszkam tu już ponad 20 lat, może się znamy z dawnych lat?
tyle naskrobałyście że ciężko nadrobić ;)

Ewwa gratulacje :) malutka na pewno szybciutko urośnie a jak dostała10 punktów to tylko można się cieszyć :) mojej koleżanki córcia urodziła się prawie 3 miesiące za wcześnie, a teraz jest zdrowiutką i śliczną dwulatką :)

basia Ty mieszkasz na Grażyny we Wrzeszczu ?
kiedyś, dawno temu tez tam mieszkałam :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
ojjka nie ma sprawy, jak będą mieli taką listę to wezmę
o, dołączam sie do prośby :)
Dziewczyny czy jak będziecie na Zaspie na oddziale mogłybyście wziąć listę co jest potrzebne do szpitala do porodu i na potem??
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)

Ewwa moje serdeczne gratulacje z narodzin malutkiej ksiezniczki :-)
Na pewno wszytsko bedzie dobrze skoro dotala tyle punktow.Teraz zycze szybkiego powrotu Majeczki do domku :-)
Ewwa Gratulacje! Napewno będzie wszystko ok z małą.Trzymajcie się cieplutko i szybkiego powrotu do domciu z córeczką :)
Betrisa - trzymaj się, będzie dobrze.
Ewa gratuluję !
Aniu i Basiu, w takim razie jestesmy umówione o 12.30, ja nie wiem gdzie sklepik, ale spoko, znajde, mam nadzieje ze to gdzies przy głównym wejsciu??
ja zawsze wchodze przez izbe przyjeć, która jest z drugiej str szpitala, za szlabanem, tam gdzie karetki podjezdzają, bo tam jest też oddział ratunkowy.. ale spoko, znajdziemy sie... a IP też powinnyście wiedzieć gdzie jest, bo tam trzeba bedzie podjechac przy porodzie :)
do zoba jutro po dzwonach kościelnych :))))
Ewa, serdeczne serdeczne gratki, zdówka dla Ciebie i Majki ;))))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry