Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 2009 cz. 34

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
"DWUPAKI":
Listopad 2009:
3.11: sfw
4.11: Kasia222 - chłopiec MARCEL
5.11: Paula81 - dziewczynka ZOSIA - szpital Zaspa
7.11: Asia_ce - chłopiec
14.11: Sajwer - dziewczynka, IWA - szpital Zaspa
15.11: Salambo - dziewczynka EMILIA - bardzo odległy szpital na Solcu
18.11: madziara2111 - dziewczynka
19.11: Agusia29 - dziewczynka WIKTORIA - szpital Redłowo
20.11: Agoosiaa -dziewczynka - szpital Wejherowo
22.11: gani - dziewczynka
23.11: bogosia - chłopiec JAŚ - szpital Wojewódzki
25.11: ojjka - dziewczynka MARCELINA-Zaspa
27.11: NataliaR - chłopiec- Zaspa
29.11: zabulka - dziewczynka MAJA - szpital Wojewódzki

Grudzień 2009:
2.12: Asiak - dziewczynka ZUZIA
4.12: dziób - synek Adam - szpital Zaspa
5.12: medullah - chłopiec :)
8.12: LidiaM - chłopiec - Kliniczna
8.12: crazy - dziewczynka - WERONIKA - szpital Zaspa
11.12: Izulucha - dziewczynka BLANKA
12.12: Małgoś25 – dziewczynka AMELIA – szpital Kliniczna
13.12: Dorotaaaa - dziewczynka NATALKA
14.12: Basia7 - dziewczynka DARIA
14.12: Perelka82 - dziewczynka AMELIA - szpital Wejherowo
15.12: beacia - dziewczynka
21.12: Ivi
22.12: mała ciężarówka - dziewczynka LIWIA -szpital Kliniczna
24.12: Kamila1869 - dziewczynka MARCELINA
25.12: kiccek - dziewczynka ZUZIA - szpital Wojewódzki
26.12: sara03 - dziewczynka
27.12: Rimini
28.12: anielkowamama - dziewczynka

ROZPAKOWANE:
Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp.12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.2.11
ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.2.11
betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 4.11
warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szp. Wojewódzki -> ptp.8.11
kascha - chłopiec -> ptp.13.11
Eve 7.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Aga111 8.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 9.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 8.11
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny z ta zgagą to ja miałam w obydwu ciążach i pierwsze dziecko miało duzo włosków a drugie nie:) Z taxówką to bym pewnie nie mówiła,że do porodu bo słyszałam,że nie chcą brać. Boją się,że im w taxówce zacznie się rodzić być może:)
co do tych badan to ktoras z was tu umieszczała wlasnie foto-liste co zabrac i bylo ze aktualne badania hbs i wr i mi lekara mowila ze chca
NataliaR i gani - też się zastanawiałam nad tą kwestią ;)))
na piłkę lub sako podłożyłam szpitalną ligninę (coś w tym stylu) i dodatkowo można sobie z łóżka ściągnąć podkład (ten taki łóżkowy)
taksówkarz bez problemu cie zabierze, przynajmniej ja problemu z tym nie mialam.
Dziewczyny to ja też będę miała głupie dziecko, ale obrośnięte bo zgagę mam :)
Powiem Wam, że taka ustalona data na cc, to też plusy i minusy. Tak bez bóli to troszkę dziwnie i pewnie stracha będę miała okropnego :(

Podczytuję Was i zazdroszczę tym które już rozpakowane są i tulą swoje Maleństwa. Mi pozostało jeszcze cierpliwie czekać ponad miesiąc
Ech, to ja będę mamą głupiutkiej, łysej kluski ;) Ani mdłości, ani zgagi.

Natalia, też się zastanawiałam czy na tej piłce to się ćwiczy w bieliźnie czy nie. W końcu chyba co chwilę badają więc pewnie bez majtek się chodzi.

Olka, myslę że jak powiesz przy zgłoszeniu tel. że do szpitala na porodówkę, to mogą odmówić.. a jak już chłop przyjedzie to może Cie weźmie.. wkońcu ciężarnym nie powinno sie odmawiać, bo to źle wróży dla niego. :)))
a ta herbatka to nawqet nie mam pojecia jak smakuje.. z czego te herbatki wogóle są?? a poza tym to się rozminiemy.. Ty już bedziesz w domku jak ja pewnie będę dopiero sie szykować..
masz nadal mojego maila? jak bedziesz miała siły po porodzie, to możesz mi z domku napisać coś o Zaspie ;))
Natalia, musimy się spotkać na Zaspie na herbatce laktacyjnej :-) podobno ta ichnia jest przepyszna :-)

E tam z tymi teoriami naszych babć to przesada ale przynajmniej pośmiać się można :-)

ja nie zapomnę jak przyjechała do nas mama mego męża (kobitka ma teraz 75 lat) jak urodził się Dominik i codziennie kazała mi pić bawarkę bo będę miała wtedy więcej mleka :-) masakra...

Z tą 1/4 porodu to tłumaczył mi, że podobno te początkowe rozwarcie trudno jest posiadać więc powinnam się cieszyć, że już tyle go mam :-)

izulucha - powinien mi dać to zaświadczenie ze skierowaniem na cesarkę ale ogólnie lekarze w przychodniach jakoś mało chętni są ;-(
pewnie jakbym poszła do niego od samego początku prywatnie to dałby mi bez łachy...zobaczymy jak to mówi moja mama "Niech się dzieje wola nieba "

Tak poza tym to powiem wam, że nie chciałabym bóli dostać w nocy bo mojego męża to trzęsienie ziemi ani nic innego nie obudzi :-) Dojdzie do tego, że będę w nocy dygała na piechtę do szpitala.

Słuchajcie czy taksówkarze zabierają ciężarne do taksówki czy nie??? bo ja już zgłupiałam doszczętnie;-( jedni mówią, że tak inni, że nie :-(
to jak to w końcu jest???
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
hehe, Aniu, własnie napisałam.. jestem jestem :)
spoko-loko, u mnie nic niczego nie przepowiada, więc jeszcze pobędę.. a od dziś zostało niby 10dni!
Kasiu31, witaj w naszym gronie.. chociaz ja akurat już bede miała około miesiecznego synka jak Ty bedziesz miec cc ;))
Beacia, ja nie mam zgagi.. i nie sądzę aby miało to wpływ na owłosienie :)) to tak samo jak wyczytałam, że jak matka miała dużo porannych mdłości i wymioty to jej dziecko bedzie bardziej inteligentne.. a ja nie miałam ani razu.. to co urodzę głupie dziecko... no nie głupiego łysola będę miała, heheheh :))
Kascha, fajnie że napisałaś coś o Zaspie, ja się tam wybieram już z niedługo.. i własnie też zapakowałam do torby kilka sztuk tych wkładów (a raczej takich pieluchomajtek..) skoro piszesz że nie trzeba to wyjmę, a napisz proszę jak to jest z używaniem tych gadżetów do porodu.. na tych piłkach i workach sako to z gołym tyłkiem się skacze? sorki, że takie pytanie, ale troche mnie to nurtuje.. jakoś mało higieniczne mi sie to wydaje ://
Crazy, może jeszcze się spotkamy na połozniczym ;))
Ojjka, to pewnie się cieszysz że lada dzień z Małą juz bedziesz.. skoro już masz ćwierć porodu za sobą, heheh
Mała ciężarówko, ja te badania (hbs i wr) robiłam około 22tc (jakoś w połowie lipca) a teraz moja gin powiedziała, że nie muszę ich robić drugi raz, bo wyniki były dobre.. więc nie wiem czy to prawda że 4 tyg są ważne, widocznie nie..

dziewczyny, te co już urodziły.. mam pytanie, czy Wy dostawałyście od szpitali jakąś wyprawkę? bo słyszałam że w różnych szpitalach w Polsce dają jakieś pudełka pełne skarbów przy wyjściu.. przeważnie jakieś próbki kremów, gazetki, maszynki gilette??
jeszcze tak kontrolnie, bo mam przeczucie, że Natalia się rozpakowuje - hop hop - jesteś??
nikt nie kazał mi powtarzać badań
hbs - 30zł (wrzesień)
wr - 15zł (marzec)
badanie w laboratorium synevo
oraz czy to prawda ze te badania sa wazne 4 tygodnie??
dziewczyny czy ktoras z was robila odplatnie badanie hbs i wr? ile kosztowało?
ojjka ja pojechałam do szpitala na KTG i przy okazji lekarz zrobił usg - wyszło ponad 5kg, więc doliczając błąd maszyny mogło być nawet ponad 5,5kg. Badanie potwierdził drugi lekarz, któremu tez wyszło 5kg i zatrzymali mnie na patologii. Wymierzono mnie tym sprzętem położniczym i lekarze mieli podjąć decyzję, o której ja się dowiedziałam dopiero w nocy - indukacja i cięcie. Bardzo chciałam rodzić naturanie, ale jednocześnie strasznie się bałam - postanowiłam zaufać lekarzom i choć gdzieś tam w środku gniotło, że nie udało się naturalnie, to myślę, że podjeli najlepszą decyzję dla mojej córki i dla mnie.
ojjka, ja cierpie na zgage i do tego towarzysza mi mdlosci, z wlosami to u mnie w rodzinie maja wszyscy bujne tylko nie ja, a maz rowniez ma dosc mocne, mowili mi , ze Blanka ma dlugie rzesy, ale zobaczymy w realu....

uwazam, ze lekarz powinien ci dac skierowanie, odstresowalabys sie, a nie, ze pierwsze urodzilas SN, a drugie to co, to pikus...nie sadze...

mam nadzieje, ze juz niedlugo bedziesz tulic swoj skarb...
To ja skorzystam z chwili, że mój starszak śpi i do was napiszę.

ZGAGA - to cholerstwo mnie kiedyś zamęczy. Faktycznie nasze babcie twierdziły, ze jak ma się zgagę to dziecko ma długie włosy....hmmmm moim zdaniem coś w ty jest. Dominik urodził się się z długimi kręconymi loczkami a wczoraj jak byłam u dr. Olszewskiego na USG to najpierw powiedział, że konkretną babeczkę mam w brzuszku a później dodał : " o, matko, jakie ona ma długie włosy" :-) Zaznaczam, że cały czas mam zgagę i chyba nic na nią nie pomoże, dlatego z utęsknieniem czekam finału :-)

Dzisiaj byłam u gina na kontroli i po zwolnienie
Zwolnienie dał mi do końca miesiąca chociaż termin mam na 25 listopada.

Zbadał mnie i stwierdził, że czop już odszedł :-)
Rozwarcie mam na 3 palce, ale jak powiedział, że gdyby się uparł to mogłoby być trochę więcej

Jego zdaniem powinnam urodzić w tym tygodniu, w tej chwili mam czekać na odpłynięcie wód albo na skurcze.Jak to on stwierdził, 1/4 porodu mam za sobą więc jak zaczną się skurcze to nie mam czekać do 5 minutowych tylko jechać wcześniej...

Co do cesarki to powiedział to co wiedziałam, że powie...
powiedział, że urodziłam pierwsze dziecko też nie małe (3720) to w tej chwili jestem w stanie urodzić nawet 5 kilogramowego bobasa ....
Aha no i stwierdził, że mam patrzeć na górne granice usg czyli bardziej na + niż na - czyli mała może ważyć nawet 4617...
a decyzję o cesarce zostawia kolegom z porodówki :-(

Powiem wam szczerze, że cholernie się boję :-(

Pytałam się jego o te drętwienia rąk i nóg powiedział, że w ciąży ma prawo tak być ...Spytałam się o te moje mdłości, które mnie od kilku dni trzymają, tak ma być bo to znaczy, że szyjka się rozwiera i skraca a co za tym idzie przygotowuje się do porodu.

Warbuziaczku Ty miałaś cesarkę, powiedz mi czy decyzja została podjęta o cesarce bezpośrednio na porodówce czy wiedziałaś o tym wcześniej???
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
nie wiem jak reszta dziewczyn ale ja codziennie "slucham"siebie, do tej pory nie mialam zadnych boli, skurczy a teraz chyba cos sie zmienilo, chcialabym juz urodzic i moze dlatego wszystko teraz wydaje mi sie podejrzane:)
ja ledwo oddycham,bardzo płytko,jakbym sie miala udusić.kolano troche przeszło....ech ciezko mi generalnie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry